~mir.ko napisał(a): dziwne , bo pracownicy IPN maja swój udział w upamiętnieniu Sauer'a.
boli cie ze niemieckie postacie przechodzą do historii. nie masz niestety zadnych uczonych po swojej stronie by to podwazyc, sam nim raczej tez nie jestes. twoje przemyslenia znaczą tyle co moje. jakie by nie były , są nieszkodliwe dla tematu
no co ty tu farmazonisz. maja udzial bo czytali lema w mlodosci. oni powtarzaja to co uslysza. 10 lat temu, kazdy wiedzial tylko tyle, ze sauera zamordowalo ub w piwnicach. dzisiaj wszyscy fantastycy podorabiali co sie tylko dalo dorobic pod okiem niemieckim.
a faktow jak nie bylo tak nie ma.
czy ty wiesz, co to znaczy? ze sie wczesniej czy pozniej zawali.
dlaczego maja mnie nie bolec niemieckie postacie, bola mnie ruskie postacie i jeszcze wiecej bola mnie ukrainskie postacie.
zaden polski historyk nie byl w stanie wyszukac cokolwiek o sauerze w dokumentacji. ipn jest znany z manipulacji faktami w swoich opracowaniach i tam jest najlatwiej komus napisac i obronic prace doktorska.
nie powtarzaj po kims bzdur tylko zajmij sie sam badaniem bo zdzisiowi i krzysiowi nie mozna w nic uwierzyc.
jesli myslisz, ze masz racje to podaj choc jeden (jeden malutki) fakt, ktory mnie przekona o twojej wielkiej prawdzie