Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Dolny Śląsk rowerem
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Putin - Ukraina - Zagrożenie .

~pat niezalogowany
3 grudnia 2014r. o 0:08
Ty tak na poważnie z tym socjalizmem ?
Ustrój nie ma tu nic do rzeczy, tu jest potrzebna zmiana w spostrzeganiu innych a nie tylko swojej kasy i swoich potrzeb. ;)
Dobranoc.
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
3 grudnia 2014r. o 0:26
Na poważnie. Gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta . Ja i Antykomunista lejemy się po głowach , a syjonista " korzyści majątkowe czerpie ".

Paragraf 286 KK , nie mylić z Kościołem Katolickim .... do pierdla z syjonistą :D

Dobranoc Pat :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~Iza niezalogowany
3 grudnia 2014r. o 5:41
„ Otóż w 1985 roku Reagan wymusił 45%-ową aprecjację jena na Japonii (PlazaAccord) prowadząc do zahamowania ekspansji tego kraju, a jednocześnie skłonił Arabię Saudyjską do zwiększenia podaży ropy z 2 mln do 10 mln baryłek dziennie, co obniżyło jej cenę z $32 do $10. W ten oto sposób zagwarantował USA bezinflacyjną ekspansję gospodarczą, Japonii deflację, a imperium sowieckiemu rozpad. Obecne działania mogą również przynieść deflacyjny kryzys Chinom, jak i zbankrutować Rosję, Iran i Wenezuelę. „

http://www.stefczyk.info/blogi/przez-pryzmat-ekonomii/zbankrutowac-rosje-powtarzajac-strategie-regana-z-1985-r,12361358127

Pat, k woli ścisłości ;) 21 listopada 2013 Janukowycz wstrzymał podpisanie umowy stowarzyszeniowej z UE , zaczął się Euromajdan . 21 lutego2014 Janukowycz został odsunięty od władzy. 22 lutego rozpoczęły się protesty przeciwników nowej władzy, głównie na Krymie. 27 lutego zajęto siedziby parlamentu i rządu Autonomicznej Republiki Krymu. 16 marca odbyło się referendum na Krymie, 21 marca włączenie do Rosji.

Miłego :)
~chamski chadziar niezalogowany
3 grudnia 2014r. o 7:25
"Dlatego mimo iż w perspektywie do 2019 r. moce wydobywcze na świecie mogą wzrosnąć o 9 mln baryłek dziennie, to jednak należy uznać że czas tegorocznego załamania cen ma najprawdopodobniej podłoże polityczne. Co jest charakterystyczne nikt z komentatorów nie zauważa że istnieje jeszcze jedna polityczna ofiara tak drastycznego spadku cen nośników energetycznych, a jest nią UE z jej obłędną polityką klimatyczną. Niskie ceny energii przy bilionowych nakładach na wiatraki i panele słoneczne oznacza olbrzymie straty konkurencyjne i nieefektywne inwestycje. Oznacza dalszy upadek cywilizacyjny i kryzys gospodarczy, tym większy im dłużej „obłęd cieplarniany” będzie trwał. "

Mądry facet z tego Mecha :) "Obłęd cieplarniany" - spodobało mi się , ponieważ w ubiegłym roku , jako społeczeństwo wydaliśmy za zgodą łżeszelit 100 baniek na ten obłęd. Chociaż to może nawet lepiej , im szybciej eurokołchoz upadnie z Komitetem Centralnym w Brukseli , tym lepiej dla narodów Europy , nie mówiąc o Rosji.

Miłego :)
10114
#alter nieaktywny
3 grudnia 2014r. o 9:54
"Poprzednicy Putina w czasach Związku Radzieckiego byli ostrożniejsi - pisze autor komentarza Nikolas Busse. Pomimo ostrej rywalizacji z Zachodem komunistyczni władcy Kremla wystrzegali się manipulowania przy dostawach paliw do Europy, zdając sobie sprawę, że wykorzystując najważniejsze źródło przychodów do uprawiania strategicznych gierek, mogą sami sobie zrobić krzywdę."

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/faz-rezygnacja-z-south-streamu-porazka-putina/z7mh2

Bardzo istotna myśl! "Mogą sami sobie zrobić krzywdę" :)

[img=1417596426_0jay0nw.jpg]

Dopisane 03.12.2014r. o godz. 09:52:

Jeszcze jeden istotny cytat :)

"Nie ma wcale pewności, czy Putin znajdzie w Azji odbiorców na rosyjski gaz. Umowy, które zawarł z Chinami, są korzystne dla Pekinu. W dodatku to właśnie Chiny są strategicznym rywalem Rosji."

Dopisane 03.12.2014r. o godz. 09:54:

fobiak napisał(a):

Jak nie będziesz innym ubliżał i pisał bredni to z pewnością twoje ruskie posty pozostaną na miejscu :) hehe

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
2161
#fobiak nieaktywny
3 grudnia 2014r. o 10:48
alter napisał(a):

Jak nie będziesz innym ubliżał i pisał bredni to z pewnością twoje ruskie posty pozostaną na miejscu :) hehe

urzedniku, bede pisal to co mysle, ty nie myslisz to linkujesz smieci. masz tylko dwie alternatywy albo rosja albo ukraina a jak ukraina to eurokolchoz i ich scierwomedia czyli czwarta przemoc, no i lobbing jako piata przemoc.
tobie sie w pale nie miesci, ze jest tez polska indefikacja i ona nie jest ani prorosyjska ani proukrainska. polacy nie gesi tez swoj jezyk maja.
to co ja pisze, to ty do tego dostepu nie masz, dlatego wycinasz moje posty.
masz tu obciachanego linka swojego idola banderowca, on powiedzial tez, ze w ciagu pol roku nato zmieni swoje struktury czyli wie o czyms, czego my jeszcze nie wiemy. merkel to jego najwieksza fanka, czyli sie jakos juz dogadali.
http://www.dw.de/prezydent-ukrainy-wracamy-do-europy/a-18102588
10114
#alter nieaktywny
3 grudnia 2014r. o 10:55
fobiak napisał(a):
urzedniku,

tobie sie w pale nie miesci, ze jest tez polska indefikacja

polacy nie gesi tez swoj jezyk maja.

Hehehe :) Chichot nad tym niedouczonym fobiakiem, geniusz panie geniusz z translatorem :)

Dopisane 03.12.2014r. o godz. 10:55:

FAKTY przemawiają! :)

"Po spadku cen ropy Rosja trzęsie się w posadach. W przyszłym roku jej rząd spodziewa się recesji i wzrostu bezrobocia"

http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,17067575,Taniejaca_ropa_podmywa_Kreml.html

[img=1417600542_83z5elz.jpg]

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
2900
#falco nieaktywny
3 grudnia 2014r. o 16:06
przeczytałem i do końca nie wiem co myśleć bo jestem jednym z tych cholernych sceptyków :D
powiedz mi tylko jedno bo albo mi to ''umkło'' albo nie było o tym ani słowa ...
jedna waluta nie oznacza jednakowych cen więc co mi po niej jeśli rozdzwięk cenowy będzie podobny do dzisiejszej relacji pomiędzy euro a złotówką ?
miesiąc pracy w strefie euro(Niemcy ,Francja ,Austria) daje mi od dwóch do dwóch i pół tysiąca euro a miesiąc pracy w kraju ''unijnym'' ;) heheheh-daje Polakowi około 500euro (nie przesadziłem za bardzo? :D )
kiedyś miesiąc pracy w Niemczech przeliczyłem na paliwo i na cukier-ot zabawy mi się zachciało -i porównałem to z realną średnią krajową :)
podkreślam ''realną'' a nie tą z ''kosmosu'' jaką karmi nas ukochany rząd :D
po podsumowaniu zacząłem sobie współczuć tak durnych pomysłów na zabawę w jakieś tam przeliczanie :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
REKLAMA BAU zaprasza