Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Krzysztof Krzemiński do Rady Powiatu

~Majka niezalogowany
7 października 2014r. o 15:45
Amnesty napisał(a): z całym szacunkiem Krzysiu ale gość zadał ci konkretne pytanie a ty już pieprzysz w kółko Macieju jak rasowy polityk....
Takie ,,konkrety" walą wszyscy kandydaci na stołki więc uważam ,że giniesz w tłumie . I tu i na fb ludzie zadają ci konkretne pytania a ty konsekwentnie wijesz się jak piskorz ....
a szkoda , bo już miałem nadzieję ,że masz jakiś plan ale twój plan jest taki , żeby dorobić do pensji grajka i żyć spokojnie przez 4 lata... żenua.... ;(

myslalam ze tylko ja mam takie odczucia czytajac wypociny kk, a jednak nie! pier****nie o szopenie i nic wiecej. kazdy z nich chce tylko dostac sie do koryta
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Vertical niezalogowany
7 października 2014r. o 15:54
pytam o konkrety panie Krzyśku, proszę zacząć zdanie tak: "Zasiadając w Radzie Powiatu ja Krzysztof Krzemińśki obięcuję, że zrobię ...... Działania jakie wykonam w tym celu to ... Pieniądze na ten cel zostaną wzięte z ..." konkrety albo nic, populizmów już mam dość, polityka to nie dziedzina marzeń, jak czytam pana teksty to jedyne co na myśl mi przychodzi to setki Missek, których marzeniem jest pokój na świecie
~ niezalogowany
7 października 2014r. o 16:21
~Vertical napisał(a): pytam o konkrety panie Krzyśku, proszę zacząć zdanie tak: "Zasiadając w Radzie Powiatu ja Krzysztof Krzemińśki obięcuję, że zrobię ...... Działania jakie wykonam w tym celu to ... Pieniądze na ten cel zostaną wzięte z ..." konkrety albo nic, populizmów już mam dość, polityka to nie dziedzina marzeń, jak czytam pana teksty to jedyne co na myśl mi przychodzi to setki Missek, których marzeniem jest pokój na świecie
Ten Facet wogole nie jest przygotowany do objecia MANDATU RADNEDO POWIATOWEGO>Przyszly radny musi MIEC WIZJE ROZWOJU POWIATU na cala kadencje,a tu tylko jakies pobozne zyczenia.Do niczego nikomu niepotrzebne.Taki sam program jak obecnych Radnych.Brak konkretnych efektow.Ani słowa o pracy społecznej.000 własnego dotychczasowych sukcesow i osiagniec.
211
skorn
7 października 2014r. o 16:27
Jegomość nie idzie tam, by cokolowiek zmieniać, ale by zasilić domowy budżet dodatkowym tysiącem złotych. Kolejna przygoda, kolejne doświadczenie życiowe, ale raczej nic ponadto, żadnej misji do spełnienia. Tak ja to widzę.

<i>
~Obserwator niezalogowany
7 października 2014r. o 16:41
~Majka napisał(a):
Amnesty napisał(a): z całym szacunkiem Krzysiu ale gość zadał ci konkretne pytanie a ty już pieprzysz w kółko Macieju jak rasowy polityk....
Takie ,,konkrety" walą wszyscy kandydaci na stołki więc uważam ,że giniesz w tłumie . I tu i na fb ludzie zadają ci konkretne pytania a ty konsekwentnie wijesz się jak piskorz ....
a szkoda , bo już miałem nadzieję ,że masz jakiś plan ale twój plan jest taki , żeby dorobić do pensji grajka i żyć spokojnie przez 4 lata... żenua.... ;(

myslalam ze tylko ja mam takie odczucia czytajac wypociny kk, a jednak nie! pier****nie o szopenie i nic wiecej. kazdy z nich chce tylko dostac sie do koryta

Idiotami jesteście. Błaganie o obietnice. Marzy wam się, żeby ktoś wam bajki opowiadał, a jak facet pisze jak jest to wam dalej marzą się obiecanki.

Radny musi posiadać pewne cechy żeby dobrze pracował. Ja nie chce chłopka roztropna który ma wirtualne lekarstwa na bolączki z każdej dziedziny. Wole gościa który będzie pracował, interesował sie , słuchał ludzi i dlatego stawiam na takich. Jeszcze nie wiem na kogo konkretnie ale podoba mi sie to co mówi Krzyemiński.
~ niezalogowany
7 października 2014r. o 16:55
~Obserwator napisał(a):
~Majka napisał(a):

Idiotami jesteście. Błaganie o obietnice. Marzy wam się, żeby ktoś wam bajki opowiadał, a jak facet pisze jak jest to wam dalej marzą się obiecanki.

Radny musi posiadać pewne cechy żeby dobrze pracował. Ja nie chce chłopka roztropna który ma wirtualne lekarstwa na bolączki z każdej dziedziny. Wole gościa który będzie pracował, interesował sie , słuchał ludzi i dlatego stawiam na takich. Jeszcze nie wiem na kogo konkretnie ale podoba mi sie to co mówi Krzyemiński.

Czy tak czy siak ,z obiecankami czy bez obiecanek jak było i jest,tak będzie,nie on pierwszy i nie ostatni,moze tylko o tyle lepszy ,że woli nie robić obiecanek bo przeciez i tak nie da sie ich zrealizować,po co obiecywać,rada i radni muszą być i obejdzie sie bez obiecanek.
41
#jegomosc nieaktywny
7 października 2014r. o 18:50
Wybaczcie proszę moje dzisiejsze opóźnienie w odpowiadaniu, ale zwyczajnie zmogła mnie pewna paskudna bakteria. Powoli wracam do życia:)

Nie Amnesty, nie na tym polega "plan". Konsekwentnie twierdzę, że każdy kto zamierza stać się radnym tej czy innej rady musi raczej mówić o swoich poglądach i trendach które będzie wspierał. Ale rozumiem, że nic tak nie działa na wyobraźnię jak przykłady. Jutro opublikuję więc listę konkretów wynikających z tego, o czym do tej pory pisałem. Nie traktujcie tego jako "programu" bo program to domena całego komitetu (albo prezydenta czy starosty). Raczej jako kilka rzeczy od których chciałbym zacząć i zmian na które będę naciskał od samego początku.

Dopisane 07.10.2014r. o godz. 18:37:

~kajtek napisał(a):
Amnesty napisał(a): ... twój plan jest taki , żeby dorobić do pensji grajka i żyć spokojnie przez 4 lata... żenua.... ;(

Te, International.
Naprawdę uważasz, że Krzysztof Krzemiński niczego więcej nie zdziała przez cztery lata ?
Oprócz "dorobienia" do pensji ?

Bardzo dziękuję Kajtku za, jak mniemam, wiarę w moją osobę. Przyznam, że wiara ta nie jest bezpodstawna.

Dopisane 07.10.2014r. o godz. 18:42:

~ napisał(a):

Niezaleznosc finansowa jest wtedy, kiedy czlowiek moze przestac pracowac i do konca zycia sie na pewnym poziomie utrzymac. Czy jestes milionerem jegomościu? Jesli nie to co najwyzej mozesz miec stabilnosc finansowa a to nie to samo co niezaleznosc

Pieniądze, które zarabiam w związku z moją działalnością pozwalają mi na spokojne życie. Rentierem nie jestem i też nad tym ubolewam, ale cóż zrobić?

Stabilność może mieć człowiek, który "stabilnie" co miesiąc zarabia 2000 czy 3000zł. Przedsiębiorca raczej stabilności za dużo nie zaznaje - ale siłą rzeczy godzi się na to licząc po prostu na lepsze pieniądze kosztem rzeczonej stabilności.

Nie jestem z tych, którzy lubią się chwalić zarabianymi pieniędzmi, ale uwierz mi, że gdybym rozpatrywał bycie radnym (biorąc pod uwagę zaangażowanie z jakim planuję to robić) w kategoriach biznesowych to byłby to kiepski interes. Czas, który planuję na to poświęcić mógłbym zamienić na większe pieniądze.

Dopisane 07.10.2014r. o godz. 18:44:

~Bolecnauta napisał(a): Choć prawo tego wprost nie zabrania, z punktu widzenia standardów etycznych łączenie pracy dziennikarza z kandydowaniem w wyborach samorządowych jest niedopuszczalne - przypomniała Helsińska Fundacja Praw Człowieka.

Dlatego na czas trwania kampanii wyborczej nie zajmuję się zupełnie tematami w jakikolwiek sposób związanymi z polityką.

Dodam, choć to żaden argument, że nie jestem jedynym dziennikarzem startującym w tych wyborach. Nie wszyscy oni mają takie podejście jak ja.

Dopisane 07.10.2014r. o godz. 18:49:

~Majka napisał(a):

Bycie radnym łączy się z dietą (jakieś 1000zł). Radni co miesiąc mają co najmniej jedną sesję, uczestniczą również w posiedzeniach komisji (w zależności od tego w ilu komisjach zasiadają i jak aktywnie te komisje pracują). Mają również raz na jakiś czas dyżur. Czy to aby na pewno taki złoty interes? Magiczne "koryto"?

Oczywiście są też i tacy radni, którzy wykorzystują swoją pozycję i np. znajdują zatrudnienie w samorządowych firmach itp. Mnie to nie dotyczy i - w ramach wspomnianych "konkretów" deklaruję, że w samorządzie w ciągu najbliższych lat na pewno pracować nie będę. A najpewniej nie zrobię tego już nigdy.

Dopisane 07.10.2014r. o godz. 18:50:

~Vertical napisał(a): pytam o konkrety panie Krzyśku, proszę zacząć zdanie tak: "Zasiadając w Radzie Powiatu ja Krzysztof Krzemińśki obięcuję, że zrobię ...... Działania jakie wykonam w tym celu to ... Pieniądze na ten cel zostaną wzięte z ..." konkrety albo nic, populizmów już mam dość, polityka to nie dziedzina marzeń, jak czytam pana teksty to jedyne co na myśl mi przychodzi to setki Missek, których marzeniem jest pokój na świecie

Panie Vertical postaram się jutro odpowiedzieć na Pana pytanie przedstawiając kilka przykładowych konkretów - czyli spraw za które wezmę się niezwłocznie jeśli tylko zostanę wybrany. Panu pozostawię ocenę czy są to rzeczy wystarczająco konkretne. Przepraszam, że każę czekać, ale dziś mam kryzysowy dzień:)

www.djdowynajecia.pl
~K&L niezalogowany
7 października 2014r. o 18:57
Panie Krzysztofie konkretne pytania do Pana. Od kiedy do kiedy pracował Pan w Starostwie? Na jakim stanowisku? Za co Pan odpowiadał? Czy pracę tą otrzymał Pan w drodze konkursu? Czy przed otrzymaniem tamtej pracy startował Pan w wyborach z ramienia komitetu, z którego pochodzi obecny starosta?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza