Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Krzysztof Krzemiński do Rady Powiatu

~??nieee?? niezalogowany
6 października 2014r. o 17:56
dołączam się do pytania "Vertical" !!
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
41
#jegomosc nieaktywny
6 października 2014r. o 21:29
~Vertical napisał(a): widzę, kółeczko wzajemnej adoracji, więc pytanie konkretne co masz zamiar zrobić w tej radzie powiatu dla ludzi ? ale nie dla obcokrajowców którzy chcą tu otiwerać hipermarkety tylko dla pani z warzywniaka i dla młodych dla których nie ma pracy ? i żeby nie było populizmów jak masz zamiar to zrobić?

To jest, drogi Verticalu cholernie dobrze zadane pytanie. Bo prosząc mnie o brak populizmu zmuszasz mnie niejako do gadania "po ludzku". Powiem ci więc zupełnie szczerze - nic mnie bardziej nie wkurza niż wyborcze obietnice bez pokrycia. Szczególnie te bardzo konkretne, kiedy to ktoś kategorycznym tonem mówi, że zrobi "to i to", zapominając jednak często o wspominanym przez ciebie "jak".

Uniknę więc populizmu i pozostanę szczery. Radny stanie w ciągu swojej 4 letniej kadencji przed szeregiem dylematów, będzie miał bardzo wiele problemów do rozwiązania i okazji do tego, by się w jakiś sposób wykazać. Ma być rzecznikiem ludzi... ale nie biernym "przekaźnikiem" tylko kimś, kto obserwuje problemy innych, później podnosi je na forum publicznym. Idealnie byłoby, gdyby przy okazji proponował ich rozwiązanie.

Dlatego podczas dokonywania wyboru kogo obdarzyć swoim poparciem polecam szersze patrzenie na daną osobę. Nie dajcie się kupić jedną fajną, "konkretną" propozycją. Bo ta może okazać się z takich czy innych przyczyn niewykonalna. Lepiej jest stawiać na kogoś, kto sumiennie przepracuje 4 lata. Będzie skrupulatnie zajmował się sprawami narzuconymi przez porządek obrad, ale nie zabraknie mu ochoty do zgłoszenia niewygodnej interpelacji albo do tego, by jakąś sprawę po prostu załatwić.

W ten właśnie sposób działałem i działam jako redaktor Bolec.Info (zresztą robią tak również inni ludzie zaangażowani w portal) - nie tylko reagując na wiele próśb o pomoc, ale też samodzielnie poszukując, obserwując i działając. Uwierzcie mi, to o czym czytacie na Bolcu to często wierzchołek góry lodowej. Wiele spraw dla wielu ludzi udało nam się po prostu załatwić i później o tym nie pisaliśmy.

Chcesz więcej konkretów? Zerknij na moją stronę, na której znajdziesz tekst popełniony przeze mnie specjalnie na tą okazję:

http://krzysztofkrzeminski.pl/co-moge-zrobic/

www.djdowynajecia.pl
11222
#Amnesty nieaktywny
6 października 2014r. o 21:56
z całym szacunkiem Krzysiu ale gość zadał ci konkretne pytanie a ty już pieprzysz w kółko Macieju jak rasowy polityk....
Takie ,,konkrety" walą wszyscy kandydaci na stołki więc uważam ,że giniesz w tłumie . I tu i na fb ludzie zadają ci konkretne pytania a ty konsekwentnie wijesz się jak piskorz ....
a szkoda , bo już miałem nadzieję ,że masz jakiś plan ale twój plan jest taki , żeby dorobić do pensji grajka i żyć spokojnie przez 4 lata... żenua.... ;(
~ niezalogowany
6 października 2014r. o 22:13
Jeżeli lud Go wybierze to dlaczego nie? :| :|
~kajtek niezalogowany
7 października 2014r. o 9:58
Amnesty napisał(a): ... twój plan jest taki , żeby dorobić do pensji grajka i żyć spokojnie przez 4 lata... żenua.... ;(

Te, International.
Naprawdę uważasz, że Krzysztof Krzemiński niczego więcej nie zdziała przez cztery lata ?
Oprócz "dorobienia" do pensji ?
~ niezalogowany
7 października 2014r. o 10:56
jegomosc napisał(a):
~ napisał(a):
jegomosc napisał(a):
~ napisał(a): kto normalny zaglosuje na jegomoscia? łojezusmarija! chyba tylko dlugowlosi hehe

No ubaw po pachy:) A na kogo zagłosują "normalni"?

na cvzlowieka pwoaznego a nei nakogos kto sie utrzymuje z przypadkowych prac typuy pisanie na portale czy granie na popijawach. na czlowieka ktory nie robi dzieci w wieku nastu lat tylko swiadomie zaklada rodzine. i na czlowieka ktory ma jakies doswiadczenie w obracaniu pieniedzy, na przedsiebiorce a nie kolejnego chetnego do zjadania publicznej kasy.

Zaskakująco dużo więc o mnie wiesz jak na człowieka, któremu odwagi nie staje by się pod swoimi słowami podpisać.

Chcąc jednak znaleźć w twojej wypowiedzi coś merytorycznego - od dwóch lat prowadzę zupełnie niepoważną działalność gospodarczą, która przynosi mi całkiem poważne pieniądze i daje niezależność oraz sprawia, że pieniądze nie są motywacją do startu w wyborach. Firma się rozwija co daje mi sporo radości - jednocześnie zostawia mi sporo czasu na inną działalność.

Niezaleznosc finansowa jest wtedy, kiedy czlowiek moze przestac pracowac i do konca zycia sie na pewnym poziomie utrzymac. Czy jestes milionerem jegomościu? Jesli nie to co najwyzej mozesz miec stabilnosc finansowa a to nie to samo co niezaleznosc
~Bolecnauta niezalogowany
7 października 2014r. o 13:21
Choć prawo tego wprost nie zabrania, z punktu widzenia standardów etycznych łączenie pracy dziennikarza z kandydowaniem w wyborach samorządowych jest niedopuszczalne - przypomniała Helsińska Fundacja Praw Człowieka.
~ niezalogowany
7 października 2014r. o 13:26
~ napisał(a):
jegomosc napisał(a):
~ napisał(a):
jegomosc napisał(a):
~ napisał(a): kto normalny zaglosuje na jegomoscia? łojezusmarija! chyba tylko dlugowlosi hehe

No ubaw po pachy:) A na kogo zagłosują "normalni"?

na cvzlowieka pwoaznego a nei nakogos kto sie utrzymuje z przypadkowych prac typuy pisanie na portale czy granie na popijawach. na czlowieka ktory nie robi dzieci w wieku nastu lat tylko swiadomie zaklada rodzine. i na czlowieka ktory ma jakies doswiadczenie w obracaniu pieniedzy, na przedsiebiorce a nie kolejnego chetnego do zjadania publicznej kasy.
JESZCZE NIE WYGRAL A JUZ CHCE DEFRALDOWAC !!WZORY IDA Z GORY!!

Zaskakująco dużo więc o mnie wiesz jak na człowieka, któremu odwagi nie staje by się pod swoimi słowami podpisać.

Chcąc jednak znaleźć w twojej wypowiedzi coś merytorycznego - od dwóch lat prowadzę zupełnie niepoważną działalność gospodarczą, która przynosi mi całkiem poważne pieniądze i daje niezależność oraz sprawia, że pieniądze nie są motywacją do startu w wyborach. Firma się rozwija co daje mi sporo radości - jednocześnie zostawia mi sporo czasu na inną działalność.

Niezaleznosc finansowa jest wtedy, kiedy czlowiek moze przestac pracowac i do konca zycia sie na pewnym poziomie utrzymac. Czy jestes milionerem jegomościu? Jesli nie to co najwyzej mozesz miec stabilnosc finansowa a to nie to samo co niezaleznosc
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza