Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Krzysztof Krzemiński do Rady Powiatu

41
#jegomosc nieaktywny
7 października 2014r. o 19:00
~ napisał(a): Ten Facet wogole nie jest przygotowany do objecia MANDATU RADNEDO POWIATOWEGO>Przyszly radny musi MIEC WIZJE ROZWOJU POWIATU na cala kadencje,a tu tylko jakies pobozne zyczenia.Do niczego nikomu niepotrzebne.Taki sam program jak obecnych Radnych.Brak konkretnych efektow.Ani słowa o pracy społecznej.000 własnego dotychczasowych sukcesow i osiagniec.

Panie/pani tyldo

Stosowana przez Pana/panią gramatyka nie ułatwia odczytania intencji do końca... ale postaram się co nieco odpisać.

Czy jestem przygotowany? Od kilku lat przyglądam się intensywnie życiu miasta i powiatu, władzy, ludziom - w ramach mojej pracy dla portalu Bolec.Info. Widzę z jakimi problemami borykają się zarówno mieszkańcy jak i organizacje i instytucje. Niejednokrotnie interweniowałem w wielu sprawach i sporo z ich udało się rozwiązać pozytywnie.

Czy radny musi być wizjonerem? Ja twierdzę, że musi twardo stąpać po ziemi i być przede wszystkim uczciwym. Uczciwym w pracy i w komunikacji - nie obiecywać gruszek na wierzbie. Gdzie w moich wypowiedziach znalazłeś/aś "pobożne życzenia"?

Piszesz "ani słowa o pracy społecznej". Nie rozumiem - rozwiń to proszę.

Dopisane 07.10.2014r. o godz. 18:59:

skorn napisał(a): Jegomość nie idzie tam, by cokolowiek zmieniać, ale by zasilić domowy budżet dodatkowym tysiącem złotych. Kolejna przygoda, kolejne doświadczenie życiowe, ale raczej nic ponadto, żadnej misji do spełnienia. Tak ja to widzę.

Skorn ty po prostu mnie nie lubisz - masz do tego prawo. I co bym tu nie napisał nic tego nie zmieni. Obiektywizmu w tym nie ma.

Dopisane 07.10.2014r. o godz. 19:00:

~Obserwator napisał(a):
Idiotami jesteście. Błaganie o obietnice. Marzy wam się, żeby ktoś wam bajki opowiadał, a jak facet pisze jak jest to wam dalej marzą się obiecanki.

Radny musi posiadać pewne cechy żeby dobrze pracował. Ja nie chce chłopka roztropna który ma wirtualne lekarstwa na bolączki z każdej dziedziny. Wole gościa który będzie pracował, interesował sie , słuchał ludzi i dlatego stawiam na takich. Jeszcze nie wiem na kogo konkretnie ale podoba mi sie to co mówi Krzyemiński.

Retoryka z twojej strony jest mocna, ale dziękuję za miłe słowa.

www.djdowynajecia.pl
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~K&L niezalogowany
7 października 2014r. o 19:01
Panie Krzysztofie konkretne pytania do Pana. Od kiedy do kiedy pracował Pan w Starostwie? Na jakim stanowisku? Za co Pan odpowiadał? Czy pracę tą otrzymał Pan w drodze konkursu? Czy przed otrzymaniem tamtej pracy startował Pan w wyborach z ramienia komitetu, z którego pochodzi obecny starosta?
41
#jegomosc nieaktywny
7 października 2014r. o 19:02
~ napisał(a):
Czy tak czy siak ,z obiecankami czy bez obiecanek jak było i jest,tak będzie,nie on pierwszy i nie ostatni,moze tylko o tyle lepszy ,że woli nie robić obiecanek bo przeciez i tak nie da sie ich zrealizować,po co obiecywać,rada i radni muszą być i obejdzie sie bez obiecanek.

Droga Tyldo,

Mam serdeczna prośbę, zresztą nie tylko do ciebie. Dokonywanie oceny warto robić mając jakiś punkt odniesienia. Uważam, że można mnie nie lubić, można nie podzielać moich poglądów albo uważać, że jestem brzydki. Ale ciężko jest mi przyjąć ocenę jakobym był bezbarwny i taki sam jak inni:)

www.djdowynajecia.pl
~mir.ko niezalogowany
7 października 2014r. o 19:04
jegomosc, twierdzisz ze czules sie stabilnie gdy miales stałą pensje 2-3 tys netto ? majac na uwadze utrzymywanie mieszkania, dzieci, auta ...

jesli tak to zazdroszcze rozsądku w wydawaniu
41
#jegomosc nieaktywny
7 października 2014r. o 19:16
~K&L napisał(a): Panie Krzysztofie konkretne pytania do Pana. Od kiedy do kiedy pracował Pan w Starostwie? Na jakim stanowisku? Za co Pan odpowiadał? Czy pracę tą otrzymał Pan w drodze konkursu? Czy przed otrzymaniem tamtej pracy startował Pan w wyborach z ramienia komitetu, z którego pochodzi obecny starosta?

Pracowałem w Starostwie Powiatowym przez jakieś półtora roku - od bodaj marca 2011 roku do września 2012 (w międzyczasie będąc na trzymiesięcznym bezpłatnym urlopie na moje własne żądanie).

Stanowisko? "Pomoc administracyjna" - formalnie jest to stanowisko "nieurzędnicze", więc tak naprawdę nie byłem nawet urzędnikiem. Jest to najniższe stanowisko w urzędzie, nie wymagające konkursu. Pracowałem w Referacie Promocji Powiatu czyli pomagałem przy działaniach promocyjnych. Zarabiałem jakieś 1400zł miesięcznie, pracując często w weekendy i popołudniami (taka specyfika - imprezy z reguły odbywają się właśnie w takim czasie). Pisałem teksty, przygotowywałem grafiki, prowadziłem wydarzenia (a więc robiłem rzeczy, które robiłem już wcześniej i miałem w tym spore doświadczenie), ale też nierzadko pracowałem fizycznie przygotowując wydarzenia. Z pracy zrezygnowałem sam i stosunek pracy rozwiązaliśmy za porozumieniem stron. Uważam to za jedną z najlepszych decyzji w moim życiu:) Teraz zarabiam kilkakrotnie więcej i nie mam szefa. Nie jest tajemnicą, że w poprzednich wyborach byłem kandydatem PO do rady miasta.

Mam nadzieję, że odpowiedziałem w sposób wyczerpujący. Fakt, że pracowałem w urzędzie sprawia, że mam sporą wiedzę co do jego funkcjonowania i na pewno jest to mój atut. Wiem, co warto tam poprawić.

Dopisane 07.10.2014r. o godz. 19:16:

~mir.ko napisał(a): jegomosc, twierdzisz ze czules sie stabilnie gdy miales stałą pensje 2-3 tys netto ? majac na uwadze utrzymywanie mieszkania, dzieci, auta ...

jesli tak to zazdroszcze rozsądku w wydawaniu

Oj nie mirko, nie czułbym się dobrze mając taki budżet. Szczególnie, że lubię sobie coś miłego sprawić. Chodzi mi raczej o to, że słowo "stabilny" nie jest wartościujące. Jeśli ktoś co miesiąc nic nie zarabia i szans na poprawę też nie widać, to jest to jak najbardziej stabilna sytuacja.

Dyskusja o stabilności i niezależności to raczej dyskusja o znaczeniu słów niż coś merytorycznego:)

www.djdowynajecia.pl
~wyborca niezalogowany
7 października 2014r. o 19:37
Czy Jegomość zasługuje na kredyt zaufania bo lubi Owsiaka, ped.... pardon! gejom poprowadzi wesele. Gdy trzeba to wyleje na głowę wiadro wody, zagra z wybitnym serialu. Potrafi również "skutecznie" grać blogera, dziennikarza. Człowiek orkiestra. Także jak widać talentów ma wiele, w tym, że.. hmmm jakby to delikatnie powiedzieć. No cóż.... może On po prostu myśli podobnie jak nie świętej pamięci K. Marks, że ilość przechodzi w jakość. Jak jest każdy widzi.

Ja nie zagłosuje na Jegomościa bo dosyć mam karierowiczów i tzw "fajnych" lanserów co to od lat jak mantrę stosują te same tanie sztuczki.

Ale oczywiście niech każdy wybierze zgodnie ze swoim sumieniem.
11564
#wilczek nieaktywny
7 października 2014r. o 19:50
Mam w sumie takie Pytanie do Ciebie odnośnie twojego startu w wyborach. Jak wszyscy widzą przedwyborczy szał się zaczął i się dzieje, buduje się nowy plac zabaw dla dzieci który jak widać dla wielu mieszkańców jest zbędny, Oczywiście jak to przy każdych wyborach wszyscy dużo obiecują a jest jak zawsze :). Głównie obiecuje się dla ludzi z dziećmi lub starszych ale tak serio wszystko kręci się wokół dzieci.

Moje pytanie jest takie: Co zrobiłbyś dla ludzi dorosłych, aktywnych by mieli by gdzie spędzać aktywnie czas wolny? Czy masz może jakieś pomysły?

Wielu widziało co robi miasto np. "orka" która jest ładna ale droga i łatwo dostać tam jakiegoś syfa, ścieżka do biegania (chyba nie muszę wspominać jaka to jest porażka)

Co byś zmienił dla tych ludzi?
~ niezalogowany
7 października 2014r. o 20:16
~wyborca napisał(a): Czy Jegomość zasługuje na kredyt zaufania bo lubi Owsiaka, ped.... pardon! gejom poprowadzi wesele. Gdy trzeba to wyleje na głowę wiadro wody, zagra z wybitnym serialu. Potrafi również "skutecznie" grać blogera, dziennikarza. Człowiek orkiestra. Także jak widać talentów ma wiele, w tym, że.. hmmm jakby to delikatnie powiedzieć. No cóż.... może On po prostu myśli podobnie jak nie świętej pamięci K. Marks, że ilość przechodzi w jakość. Jak jest każdy widzi.

Ja nie zagłosuje na Jegomościa bo dosyć mam karierowiczów i tzw "fajnych" lanserów co to od lat jak mantrę stosują te same tanie sztuczki.

Ale oczywiście niech każdy wybierze zgodnie ze swoim sumieniem.

Czyli zarzucasz gościowi, że jest aktywny, wszechstronny i nie siedzi w miejscu? A może wszystko bierze się z twojej homofobii i twojego mocherowego światopoglądu i nie leży ci młody, kosmopolityczny chłopaczek który ma przed sobą jeszcze wiele?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza