Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Burmistrz Nowogrodźca

~silesian niezalogowany
31 października 2014r. o 22:34
Gwoli jasności w temacie. Sport w gminie poza Nowogrodźcem to LZS-y na wsiach, czyli jakaś liga piłki noznej. O.k , jesli lokalna młodzież kopie pilkę i ma z tego frajdę. Gorzej, gdy ambicje lokalnych prezesów i chęć awansu do wyższej ligi doprowadzają do "kupowania' zawodnikow z zewnatrz i konieczności ich wynagradzania. Dla mnie to patologia w kwestii wydawania publicznych pieniędzy. Jesli jakis lokalny biznesmen chce, by drużyna grała z jego logo na koszulkach, czy chce placić jakiemus zawodnikowi, to inna kwestia, choć mieszanie publicznego z prywatnym w tej materii dobre nie jest. Na sport w szkole gmina przyznaje srodki - jeśli je ma, decyduje rada i burmistrz. Kanalizacja jest drogą inwestycją, nie ma takiej opcji, by wydawać na nią miliony i nie przeniesć kosztów w części na odbiorców usługi. Rynek to przestrzeń publiczna, wspólna - popieram ideę jego rewitalizacji. O domy mieszkalne niech dbaja ich mieszkańcy - właściciele, wspólnoty mieszkaniowe, spóldzielnie. Tak, jak o swoje samochody. Tyle w skrócie, bo temat obszerny. Ja kibicuję Relichowi i jego drużynie.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
1 listopada 2014r. o 0:09
~silesian napisał(a): Mam prawo do swojej opinii. Nie chcę Chrobrego finansowanego ze środków publicznych, chcę pieniędzy dla sportu szkolnego. Nie chcę śmierdzących szamb, chcę kanalizacji i chcę za to płacić. Chce nowego rynku dla wszystkich mieszkańców, nie chcę eksperymentować z facetami chorymi na władzę.Wybieram Relicha.

A Relich do władzy się nie garnie ?! Na siłę wsadzili go na stołek ?!
Poza tym to za czym jesteś nie wymyślił Relich on tylko korzysta z pomysłów pozostawionych przez poprzedników (za wyjątkiem Chrobrego).
~ niezalogowany
1 listopada 2014r. o 8:38
~silesian napisał(a): Gwoli jasności w temacie. Sport w gminie poza Nowogrodźcem to LZS-y na wsiach, czyli jakaś liga piłki noznej. O.k , jesli lokalna młodzież kopie pilkę i ma z tego frajdę. Gorzej, gdy ambicje lokalnych prezesów i chęć awansu do wyższej ligi doprowadzają do "kupowania' zawodnikow z zewnatrz i konieczności ich wynagradzania. Dla mnie to patologia w kwestii wydawania publicznych pieniędzy. Jesli jakis lokalny biznesmen chce, by drużyna grała z jego logo na koszulkach, czy chce placić jakiemus zawodnikowi, to inna kwestia, choć mieszanie publicznego z prywatnym w tej materii dobre nie jest. Na sport w szkole gmina przyznaje srodki - jeśli je ma, decyduje rada i burmistrz. Kanalizacja jest drogą inwestycją, nie ma takiej opcji, by wydawać na nią miliony i nie przeniesć kosztów w części na odbiorców usługi. Rynek to przestrzeń publiczna, wspólna - popieram ideę jego rewitalizacji. O domy mieszkalne niech dbaja ich mieszkańcy - właściciele, wspólnoty mieszkaniowe, spóldzielnie. Tak, jak o swoje samochody. Tyle w skrócie, bo temat obszerny. Ja kibicuję Relichowi i jego drużynie.
Spieprzaj Dziadu jak mawiał Kaczor !! !! !! !!
~Do silesjana. niezalogowany
1 listopada 2014r. o 8:58
Silesjanie czy tam Karmelito Bosy proszę nie pisz bzdur , Relicha możesz kochać bo masz takie prawo ,natomiast jeśli chodzi o sport to się nie wypowiadaj bo się kompromitujesz ,w statucie wielu klubów jest taki zapis ''Klub zobowiązuje do organizacji zawodów piłkarskich o wysokich walorach sportowych oraz kulturalnych.Ja jeżdżę na mecze do Lubina i nie interesuje mnie to czy grają wychowankami czy obcokrajowcami natomiast chcę oglądać porządny futbol.W naszej małej Ojczyźnie za czasów Szczerbienia taką rolę pełnił właśnie CHROBRY na którego mecze przychodziły całe rodziny oraz kibice z całej Gminy ,ale twój Idol to wszystko zniszczył.
~mieszkanka niezalogowany
1 listopada 2014r. o 9:17
Gdzie można znaleźć programy wyborcze naszych kandydatów?
W jaki inny sposób można swiadomie zadecydować o wyborze?
Tylko i wyłącznie po znajomości kandydata, plotkach, wieściach gminnych?
ROBERT RELICH jedyne z czym ten pan mi się kojarzy to przede wszystkim buraczanka w czystej postaci, bezczelny, egoista. Gmina nie jest oderwana od rzeczywistości, jest częścią powiatu, województwa itp. W jaki sposób ten pan ma zamiar prowadzić sprawy gminy skoro jest skłócony ze wszystkimi dookoła? W jaki sposób chce nawiązać współpracę z powiatem? Czy kandydat ktory jest totalnie skłócony z mieszkańcami swojej miejscowości jest dobrym kandydatem?
JOZEF KATA jest osobą, która z którą miałam kontakt kiedy pisałam pracę magisterską o naszej gminie i pomagał mi w otrzymaniu materiałów do pracy. Poza tym jest ojcem kolegów że szkoły. Radny powiatu. Raczej pozytywnie przeze mnie odbierany. Ale czy to gwarantuje, że będzie dobrym burmistrzem?
TADEUSZ ZAREMBECKI wiecznie niezadowolona mina, tzw odwrócony rogal, totalnie skłócony z naszym urzędem, jednostkami samorządu naszego powiatu i powiatów ościennych, fakt, prowadzi swoją firmę, zatrudnia pracowników, ale nie robi tego społecznie. Co do poziomu jego współpracy z pracownikami, kontrahentami, podwykonawców mogę powiedzieć tylko jedno ZENADA. Ktoś kto w jego firmie pracował, bądź z nią współpracował wie o czym pisze. Człowiek bez wykształcenia. Czy chcemy żeby kolejny furiat nas reprezentował?
Są to moje osobiste pierwsze mysli o kandydatach, ktore ani żadnego nie przekreśla, ani żadnemu nie gwarantują wygranej.
W Nowogrodzcu nie ma i jeszcze długo nie będzie kandydata, ktory godnie reprezentowały nas w Polsce, ktory miałby strategię działania dla nas, dla gminy, aby faktycznie żyło nam się lepiej. Może nowy burmistrz powinien zacząć od zatrudnienia profesjonalistów, aby porządną strategia dla Nowogrodzca powstała i abyśmy się jej sztywno trzymali. Wówczas bez względu na to kto będzie burmistrzem gmina będzie sprawnie funkcjonować, ponieważ oprócz Burmistrza na nasza jakość życia pracuję cały urząd.
~mieszkanka niezalogowany
1 listopada 2014r. o 9:19
Proponuje zorganizować debatę, nasi kandydaci będą mogli wykazać się swoimi propozycjami dla gminy, oraz poziomem kultury osobistej ;)
~ niezalogowany
1 listopada 2014r. o 9:22
~Do silesjana. napisał(a): Silesjanie czy tam Karmelito Bosy proszę nie pisz bzdur , Relicha możesz kochać bo masz takie prawo ,natomiast jeśli chodzi o sport to się nie wypowiadaj bo się kompromitujesz ,w statucie wielu klubów jest taki zapis ''Klub zobowiązuje do organizacji zawodów piłkarskich o wysokich walorach sportowych oraz kulturalnych.Ja jeżdżę na mecze do Lubina i nie interesuje mnie to czy grają wychowankami czy obcokrajowcami natomiast chcę oglądać porządny futbol.W naszej małej Ojczyźnie za czasów Szczerbienia taką rolę pełnił właśnie CHROBRY na którego mecze przychodziły całe rodziny oraz kibice z całej Gminy ,ale twój Idol to wszystko zniszczył.

Masz racje to beznadziejny gospodarz.
~ niezalogowany
1 listopada 2014r. o 9:33
~silesian napisał(a): Mam prawo do swojej opinii. Nie chcę Chrobrego finansowanego ze środków publicznych, chcę pieniędzy dla sportu szkolnego. Nie chcę śmierdzących szamb, chcę kanalizacji i chcę za to płacić. Chce nowego rynku dla wszystkich mieszkańców, nie chcę eksperymentować z facetami chorymi na władzę.Wybieram Relicha.

Piszesz same śmieci. Chory to jesteś Ty.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA KGHM zaprasza