~silesian napisał(a): Mam prawo do swojej opinii. Nie chcę Chrobrego finansowanego ze środków publicznych, chcę pieniędzy dla sportu szkolnego. Nie chcę śmierdzących szamb, chcę kanalizacji i chcę za to płacić. Chce nowego rynku dla wszystkich mieszkańców, nie chcę eksperymentować z facetami chorymi na władzę.Wybieram Relicha.
~silesian napisał(a): Gwoli jasności w temacie. Sport w gminie poza Nowogrodźcem to LZS-y na wsiach, czyli jakaś liga piłki noznej. O.k , jesli lokalna młodzież kopie pilkę i ma z tego frajdę. Gorzej, gdy ambicje lokalnych prezesów i chęć awansu do wyższej ligi doprowadzają do "kupowania' zawodnikow z zewnatrz i konieczności ich wynagradzania. Dla mnie to patologia w kwestii wydawania publicznych pieniędzy. Jesli jakis lokalny biznesmen chce, by drużyna grała z jego logo na koszulkach, czy chce placić jakiemus zawodnikowi, to inna kwestia, choć mieszanie publicznego z prywatnym w tej materii dobre nie jest. Na sport w szkole gmina przyznaje srodki - jeśli je ma, decyduje rada i burmistrz. Kanalizacja jest drogą inwestycją, nie ma takiej opcji, by wydawać na nią miliony i nie przeniesć kosztów w części na odbiorców usługi. Rynek to przestrzeń publiczna, wspólna - popieram ideę jego rewitalizacji. O domy mieszkalne niech dbaja ich mieszkańcy - właściciele, wspólnoty mieszkaniowe, spóldzielnie. Tak, jak o swoje samochody. Tyle w skrócie, bo temat obszerny. Ja kibicuję Relichowi i jego drużynie.Spieprzaj Dziadu jak mawiał Kaczor !! !! !! !!
~Do silesjana. napisał(a): Silesjanie czy tam Karmelito Bosy proszę nie pisz bzdur , Relicha możesz kochać bo masz takie prawo ,natomiast jeśli chodzi o sport to się nie wypowiadaj bo się kompromitujesz ,w statucie wielu klubów jest taki zapis ''Klub zobowiązuje do organizacji zawodów piłkarskich o wysokich walorach sportowych oraz kulturalnych.Ja jeżdżę na mecze do Lubina i nie interesuje mnie to czy grają wychowankami czy obcokrajowcami natomiast chcę oglądać porządny futbol.W naszej małej Ojczyźnie za czasów Szczerbienia taką rolę pełnił właśnie CHROBRY na którego mecze przychodziły całe rodziny oraz kibice z całej Gminy ,ale twój Idol to wszystko zniszczył.
~silesian napisał(a): Mam prawo do swojej opinii. Nie chcę Chrobrego finansowanego ze środków publicznych, chcę pieniędzy dla sportu szkolnego. Nie chcę śmierdzących szamb, chcę kanalizacji i chcę za to płacić. Chce nowego rynku dla wszystkich mieszkańców, nie chcę eksperymentować z facetami chorymi na władzę.Wybieram Relicha.