Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Kiedy na ziemi pojawił się człowiek ?

~ niezalogowany
28 stycznia 2015r. o 14:24
falco napisał(a): a ja myślę że dla obopólnego dobra nie powinno się miksować nauki z wiarą ;)
zawsze wychodzi z tego ''koktail Mołotowa''...zawsze :D
zresztą co mnie obchodzi kiedy mój praprzodek zlazł z drzewa?...ja chodzę po ziemi i to jest ważne ;) pomijając fakt że dzięki przekazanym genom, nieźle też od czasu do czasu śmigam po rusztowaniu... ;)

co mnie obchodzi kiedy mojego praprzodka wypędzono z ''raju''
ważne jest ''tu i teraz'' :D
o całą resztę niech martwią się ci co po mnie nadejdą... :P

No i fajny masz imperatyw,też bym tak chciała ,ale jakoś mi nie wychodzi przy mojej ciekawości i dociekliwości a tak a propos ,to znów przerwa na "kawę"? ;)
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
11445
PanM
28 stycznia 2015r. o 14:46
~jeszcze bardziej chamski napisał(a): Ja również. Płaszczyzna porozumienia , to jest to :)

Proponuję Wam wstęp do Świętej Geometrii . Długie to , ale bardzo pouczające. Szczególnie Ciebie proszę Przmo abyś pooglądał i posłuchał :

Miłej lektury i miłego popołudnia :)

Piotrze , proszę , miej litość nade mną i czytelnikami.
Nie sprowadzaj nas do poziomu polemizowania z dorosłym facetem który nie rozumie geometrii .Z facetem który nie ogarnie faktu że punkt i płaszczyzna to wielkości umowne .O przedmiocie możemy mówić dopiero gdy przedstawimy jakąś jednostkę miary w trzech płaszczyznach.Może być ona wyrażana w liczbach nieskończenie małych lub nieskończenie dużych .Dopiero wtedy możemy mówić o obiekcie " zmierzalnym " jeśli punkt miał by wymiar / nawet najmniejszy /to za każdym razem gdybyśmy mierzyli odległość od punktu A do punktu B musieli byśmy odejmować od wyniku wielkość punktu x 2. Tak samo płaszczyzna .Jest tylko określeniem obszaru o jakim mowa.
Jeśli dla przykładu weźmiemy płytkę / grafenu /o wymiarach 10 x 10 centymetrów i grubości jednego atomu węgla to mówimy o przedmiocie .
Natomiast gdy zamiast atomu nie podamy żadnej liczby mamy do czynienia z niematerialną powierzchnią geometryczną.
http://pl.ask.com/wiki/Grafen?lang=pl&o=2802&ad=doubleDownan=apnap=ask.com

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
2900
#falco nieaktywny
28 stycznia 2015r. o 18:43
aż tak dobrze to nie ma :D

przy tak częstych przerwach nie tylko na chleb ale i na sól bym nie zarobił a i klienci na ''kopach'' by mnie gnali ;)
już w domku ale przy kawie... :)
uwielbiam ten ''napój'' :)

Dopisane 28.01.2015r. o godz. 16:29:

i jeszcze jedno Piotrek...wytrzymałem 10 min. pierwszej części ...na tym skończyłem ... :D toż to pierdoły :|
przez dziesięć minut nie powiedział nic sensownego ale może spróbujesz mnie to streścić ;)
jeśli napiszesz że w którejś tam części powiedział ze trójkąt nie jest trójkątem ,obejrzę wszystko...

a teraz meczyk :D
chociaż będzie trudno wygrać z Chorwatami ,to ciekawsze niż ta cała ''geometria'' ;)
na marginesie -twórz własną ''geometrię'' i nie szukaj innych nauczycieli bo to droga do nikąd... ;)

Dopisane 28.01.2015r. o godz. 18:43:

no i po meczyku... :D
a co tam w ''geometrii'' bom ciekaw niezmiernie ;)

widzę że chyba wszyscy w ''szoku''... :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
28 stycznia 2015r. o 21:24
Owszem , nie sztuką :D ... samą człowiek żyje.

Czółko Obywatele :)

Powiadasz Papugo , że Kocham Bolec.Info ety ? A ostatni rozdział o początkach kultury chrześcijańskiej już Ci nie pasi , antyklerykale z chorągiewką w kapeluszu :)

Przemo , mógłbyś dać sobie spokój z oficjalną " wiedzą " ? Odległość z punktu A do punktu B zawsze uzależniona jest od emocji , tudzież grawitacji. A płaszczyzna jest zakrzywiona.

No dobra , skoro nie udało mi się wcisnąć Wam Harameina , to może chociaż to :

Jeszcze pięćset lat temu , cwaniacy z Watykanu palili Ludzi na stosach za " brak wiary ... w epicentrum Wszechświata na tej nieszczęśliwej , pięknej Planecie " Dzisiaj , cwaniacy z Watykanu , każą wierzyć Wam w zbawienie , chociaż o spiralnym ruchu słońc i planet nie mają bladego pojęcia.

Przypominam Szanownym Zebranym ... przy monitorkach i klawiaturkach ... nie jestem ateistą ... wierzę. :)

Zastosowana autokorekta

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
10114
#alter nieaktywny
28 stycznia 2015r. o 21:32
(...) PanieM dlatego, że profanujesz poezję, i nie tylko w tym temacie wpisując się w trend antykościelny, śmiem powiedzieć, że to PAn akurat jest prozaiczną analogią dla tych kilku wersów. Myślę, że stary czas wyborów się skończył, a nowy jeszcze się nie zaczął. Sugeruję aby Pan zbierał siły, wiedzę oraz doświadczenia :) NA temat Wiary i Kościoła, jak wielu tutaj mało Pan wiesz, a to dlatego że jesteś Pan poza wspólnotą Wiary i Kościoła, Pana spojrzenie jest ukierunkowane, ale też zaledwie pobieżne.

NA koniec mam dziś szacunek do Panny, że swój własny sposób Wiary, swoje wartości duchowe, które są dla niego ważne, oraz że tych wartości próbuje bronić.

Przeżuwanie tego samego kotleta bez końca też nie wychodzi na zdrowie. :) pozdrawiam

Zmoderowano 28.01.2015 godz.21:41 - powód: usunięcie cytowanego spamu (moderator)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
4335
28 stycznia 2015r. o 22:01
A wracając do rzeczy. Jakież to nałukowe dowody uczyniły z Ciebie Przemo :) ateistę ?

Rację ma Jaszczureczka , ta Wasza historia rodzaju Ludzkiego zaczęła się od ... klonowania ... żebro Adama ... Neandertalczyka :D

Jak myślisz Droga Jaszczureczko , kiedyż to Ludzkość osiągnie to , czym kiedyś była ? :)

Dopisane 28.01.2015r. o godz. 22:01:

No cóż , wszyscy słuchacze tej dyskusji wiedzą już , że ....

Te , Techniczny :*

Jak nie kijem , to pałą :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
11445
PanM
28 stycznia 2015r. o 22:14
Piotrze , przedstawiłeś oczywistą oczywistość.
Wszyscy o tym wiedzą prócz Ciebie.

Ateizm to pogląd na świat wynikający z własnej analizy oraz oceny pracy nauki.
Ocena argumentów prezentowanych przez kościoły i religie.

Temat nie dotyczy religii i nie zmierza do polemiki o wierze.
Dotyczy tylko człowieka jako gatunku -- od kiedy , na podstawie jakiej wiedzy.
Konfrontuje argumenty nauki z dogmatami kościoła.

Moim podstawowym celem jest pokazanie że na taki temat można mówić bez zbędnych emocji i wzajemnych inwektyw mimo zdecydowanych różnic w poglądach.
Ateistom wszystko jedno a wierzącym chcę przypomnieć że w ostatecznym rozrachunku teoretycznie każdy sam pracuje na swoją ewentualną przyszłość po śmierci.Nie ma potrzeby emocjonować się tym w co wierzą lub nie inni.

Dopisane 28.01.2015r. o godz. 22:14:

Analiza i interpretacja posiadanej wiedzy to też wiara .Wiara w naukę.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
4335
28 stycznia 2015r. o 22:24
PanM napisał(a): ...
Ateistom wszystko jedno a wierzącym chcę przypomnieć że w ostatecznym rozrachunku teoretycznie każdy sam pracuje na swoją ewentualną przyszłość po śmierci. ...

Pozwolisz Przemo , że schwycę Cię za słowo ... przyszłość po śmierci , to reinkarnacja . Ale i reinkarnacja zawiera parę systemowych błędów , przykładem Hindusi i kastowy podział Społeczeństwa. Ja tam wolę teorię Harameina ... nikt jeszcze nie umarł , zmienił się tylko stan egzystencji , jak woda zamienia się w lód , czy parę , tak egzystencja zmienną jest , jak Kobieta :)

Reasumując : przykro mi , że nie chcesz osiągnąć " płaszczyzny " pomimo deklaracji , ale wiara i nadzieja trzyma mnie w przekonaniu , że kiedyś będziesz chciał :)

Dobranoc :)

REKLAMAEfekt-Okna zaprasza