Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Kiedy na ziemi pojawił się człowiek ?

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
29 stycznia 2015r. o 11:18
Tak wiem , Przemo :) . Jesteś Facet z jajami . Chwalić Boga , że takich tworzy , ale powiedz mi , czy sądzisz , że coś może powstać z przypadku ?

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
2900
#falco nieaktywny
29 stycznia 2015r. o 11:23

obejrzyjcie pomimo wszystko i nie zrażajcie się że na początku jest wypowiedź ateisty-ponoć...
po nim wypowiada się biskup...

nic nie jest dziełem przypadku...
zawsze jest ''ciąg zdarzeń''(to jest moje zdanie)

"bierz życie z każdym oddechem..."
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
29 stycznia 2015r. o 11:27
Zawsze jest ciąg zdarzeń . Jak zwykle masz rację Papugo :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
2900
#falco nieaktywny
29 stycznia 2015r. o 11:28
''Piotrze , nie martwię się że niektórzy uważają mnie za głupszego od siebie.''

bardzo mi się to spodobało... :D a dlaczego?

ktoś kto myśli niech sobie dopowie ... ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
11445
PanM
29 stycznia 2015r. o 12:11
Gdyby wierni zaniechali podpieranie się księgami / biblia koran itp /
a poprzestali na dogmacie że BÓG STWORZYŁ WSZECHŚWIAT i już
to z pewnością wprowadzili by w zakłopotanie cały świat nauki .

Teoria powstania / wielki wybuch / jest na równi hipotetyczna jak stwórca .

To z jednej strony najprostsza recepta dla wiernych a z drugiej zagłada dla wszelkiego rodzaju kapłanów.I tu prawdopodobnie tkwi przyczyna tak kurczowego trzymania się ksiąg jako wyznaczników kierunku wiary.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~ niezalogowany
29 stycznia 2015r. o 13:05
Niedawno twoim wyznacznikiem były mundrości Palikota. Dzisiaj sam tworzysz swoje myndrości. a Jutro się zobaczy?

Takie są twoje wyznaczniki? Każdego dnia inny? Następny się obudził mundry i księgi będzie palił? Pitu pitu pitolenie :P
11445
PanM
29 stycznia 2015r. o 13:36
~ napisał(a): Niedawno twoim wyznacznikiem były mundrości Palikota. Dzisiaj sam tworzysz swoje myndrości. a Jutro się zobaczy?

Takie są twoje wyznaczniki? Każdego dnia inny? Następny się obudził mundry i księgi będzie palił? Pitu pitu pitolenie :P

nie świruj pawiana .nie kumasz co pisze to twój problem.To tobie szkodzi zapach kadzidła.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~ niezalogowany
29 stycznia 2015r. o 14:40
PanM napisał(a): nie świruj pawiana .nie kumasz co pisze to twój problem.To tobie szkodzi zapach kadzidła.

Nie kumam.

"Gdyby wierni zaniechali podpieranie się księgami / biblia koran itp /"

A to co ma znaczyć powyżej? Przekaz jest jednoznaczny. Trujesz cały ten temat bez sensu. Snujesz wielkie rozważania o wierze, wiernych, Kościele. Powyżej zapewniałeś, że chodzi tylko cytuje:

"Temat nie dotyczy religii i nie zmierza do polemiki o wierze.
Dotyczy tylko człowieka jako gatunku -- od kiedy , na podstawie jakiej wiedzy."

Sam się gubisz, a próbujesz narzucać wierzącym "wyznaczniki"? Zastanów się nad własnymi wyznacznikami, bo już się zamieszałeś.

REKLAMAEfekt-Okna zaprasza