Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Kiedy na ziemi pojawił się człowiek ?

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
29 stycznia 2015r. o 19:02
Owszem , to teoria , ale komputerki działają , o czym świadczy niniejszy post :D A nie wiem czy wiesz Papugo , że pierwsze tranzystory miały domieszkę arsenku galu , inaczej nie było by mowy o nadprzewodnictwie. Zaś pierwszy komputer mieścił się na dwóch piętrach i umiał tylko do dziesięciu liczyć :D

Dzisiaj mamy komputery kwantowe , oczywiście nie wszyscy , tylko równiejsi z Nas. Ten jeden procent nie skoligacony z Watykanem ;)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
2900
#falco nieaktywny
29 stycznia 2015r. o 19:07
a co mnie kurna obchodzi jak był zbudowany pierwszy tranzystor?

miałem taki -Kamila się zwał ;) ...ważne że grał... :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
4335
29 stycznia 2015r. o 19:25
Pomyliło Ci się z radyjkiem ( nie mylić z Herodiatą :) ). Tranzystory potem były krzemowe , układy scalone , procesory ... i teraz mamy gwarancję , że sprzęt działa , dopóki procesor nie przestanie odliczać czasu :D Jak skończy odliczać , to sprzęt nie działa. Postęp , że qurwasz dech zapiera :|

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
10114
#alter nieaktywny
29 stycznia 2015r. o 19:47
PanM napisał(a): Gdyby wierni zaniechali podpieranie się księgami / biblia koran itp /

Czystą hipokryzją jest próba pouczania wierzących, wspólnoty Kościoła, w jaki sposób mają wierzyć, i to przez ateistę?! Ateistę, który nawołuje do rezygnacji z korzystania z Pisma Świętego! Ateistę, który jak wielu takich ma pretensje do Kościoła w tej samej kwestii. W kwestii ingerencji w światopogląd? A kto założył ten temat? Czy Wierni Kościoła Katolickiego na forum bolec.info zakładają tematy agresywne wobec ateizmu? Nie! Więc proszę się zachowywać z tolerancją, na którą się tak często PAnM powołuje!

PanieM ile Pan książek przeczytał w życiu? Trzy? a ile w ostatnim roku??

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
4335
29 stycznia 2015r. o 19:55
A kto dzisiaj książki czyta Alterowicz , skoro internet jest ?
Ditfurt i Jego " Duch nie spadł z nieba " swego czasu miałem w pamięci , dzisiaj gotów jestem się z Nim kłócić. Mniemam , że nie czytałeś , poezja zaśmieca Ci umysł :D

2900
#falco nieaktywny
29 stycznia 2015r. o 20:01
wiem,wiem...czytałeś pocztę? :D
tym razem się nie udało ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
11445
PanM
29 stycznia 2015r. o 21:17
alter napisał(a):
PanM napisał(a): Gdyby wierni zaniechali podpieranie się księgami / biblia koran itp /

Czystą hipokryzją jest próba pouczania wierzących, wspólnoty Kościoła, w jaki sposób mają wierzyć, i to przez ateistę?! Ateistę, który nawołuje do rezygnacji z korzystania z Pisma Świętego! Ateistę, który jak wielu takich ma pretensje do Kościoła w tej samej kwestii. W kwestii ingerencji w światopogląd? A kto założył ten temat? Czy Wierni Kościoła Katolickiego na forum bolec.info zakładają tematy agresywne wobec ateizmu? Nie! Więc proszę się zachowywać z tolerancją, na którą się tak często PAnM powołuje!

PanieM ile Pan książek przeczytał w życiu? Trzy? a ile w ostatnim roku??

" Gdyby wierni zaniechali podpierania się księgami wprowadzili by w kłopotliwą sytuację uczonych " -- Trudno było by im podważyć dogmat o istnieniu najwyższego przeciwstawiając teorią wielkiego wybuchu.

Natomiast wiele z treści zawartych w księgach da się podważyć.
I to Panie Alter niesie mój wpis.Nikomu nic nie nakazuje ani nie zakazuje .Sugeruje filozoficzną hipotetyczną okoliczność .
Czyta Pan książki to dobrze .Niektóre uczą sztuki polemizowania .

Temat - " Kiedy na ziemi pojawił się człowiek ? " Skoro ktoś ma inne zdanie niż nauka nie musi się wdawać w polemikę.
Panie Alter -- może Pan założyć temat "Teoria powstania świata według Altera" .
Zapewniam że nawet tam nie zajrzę.Bo mnie Pana teorie nie interesują.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
10114
#alter nieaktywny
29 stycznia 2015r. o 21:19
Hipokryzja nadal pozostaje hipokryzją, która wszystkie PanaM wypowiedzi czynią bezwartościowymi.

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
REKLAMAMrowka zaprasza