Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Kiedy na ziemi pojawił się człowiek ?

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
31 stycznia 2015r. o 18:38
Fakt , żal ;(

Miejmy nadzieję Przemo , że Kolega jeszcze coś napisze , albo Koleżanka :)

Uwielbiam Mądrych Ludzi :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~ niezalogowany
31 stycznia 2015r. o 18:39
Powaliło mnie to z muszlami.
~Wymiata niezalogowany
31 stycznia 2015r. o 19:03
Niech ktoś zapoda do Watykanu że w Bolcu jest taki geniusz .
Może tu pielgrzymki zaczną zjeżdżać.

Muszelki oglądać .
~ niezalogowany
31 stycznia 2015r. o 19:07
Pannazdzieckiem napisał(a): ... Uważa więc Kolega , że ewolucja to bujda na resorach ? :)

Dokładnie tak uważam - proponuję stracić nieco czas na przeczytanie np. książek Hansa Joachima Zillmera... to tak na początek na otwarcie oczu na "ewolucję"...
PanM napisał(a):
Zastanawia mnie czy i jak z tak imponującą wiedzą autor przebrnął edukację w szkole publicznej .

Dziękuję za troskę, edukacja szła mi dosyć dobrze, choć nie ukrywam, że na prawdziwą wiedzę zacząłem trafiać długo po zakończeniu edukacji szkolnej...
PanM napisał(a):
Najlepsze są te muszelki które nie uległy jeszcze erozji.

Ale to nie jest mój "wymysł", te informacje są nawet na wikipedii:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Karol_Darwin
I fakt istnienia wyraźnej linii brzegowej (wraz z owymi zachowanymi "muszelkami", z których po milionach lat powinien przecież pozostać tylko pył) kilka tysięcy metrów n.p.m. jest co najmniej zastanawiające...
4335
31 stycznia 2015r. o 19:20
Muszle , to chudy pikuś. Teza Kolegi? Koleżanki , że kreacja , nie ewolucja , jest zdecydowanie inna od mojej. Ja twierdzę , że Stwórca wykorzystuje i jedno, i drugie. Posługuje się również fraktalną geometrią , ciemną masą ( FX - ;) ) i całą resztą zjawisk znajomych, i nieznajomych :) Tylko , ci durnie ateiści , którym brak wiedzy , wierzą w przypadek.

Twój ruch Przemo :) , szach inaczej mówiąc :)

Dopisane 31.01.2015r. o godz. 19:20:

Zilmer ... czyż to nie żydowskie znamię ? Nie to żebym Darwina bronił :D Mam wrażenie , że cała ta nasza wiedza o kant d.upy potłuc. Tak na prawdę uczymy się dopiero wtedy , kiedy studia skończymy.
Wynika to z chęci , nie z obowiązku , jak słusznie zauważyłeś / zauważyłaś :)

Jestem Piotrek i nie mam matury , bo mi się nie chciało jej " robić ".

Jak masz na Imię , Mądry Człowieku ? :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~Iza niezalogowany
31 stycznia 2015r. o 19:25
Oho, Panna, to jest ewolucjonizm teistyczny.
:)
3231
#qwax nieaktywny
31 stycznia 2015r. o 20:07
Pannazdzieckiem napisał(a):
Jak masz na Imię , Mądry Człowieku ? :)

Jestem już zalogowany... i niech to będzie moje imię. Poza tym nie nazywaj mnie tak, ja przedstawiam jedynie materiały (uważam, że naprawdę ciekawe i warte zastanowienia) ludzi, którzy wbrew trudnościom, starają się znaleźć odpowiedź na nurtujące ich problemy...

Dorzucę zatem jeszcze coś przeciwko oficjalnej "nauce" - epoka lodowcowa, czyli następna serwowana nam bajka.
Według oficjalnej chronologii skończyła się około 10 000 lat temu.
W tym czasie "poruszający" ! się lodowiec, naniósł przy okazji wiele głazów narzutowych i pokrył lodem m.in. sporą część Europy na tysiące lat. Pytanie jak ten lodowiec mógł się poruszać po płaskim terenie? Jak się tworzył? Przecież klimat na świecie się ochłodził, a by lodowiec się tworzył, niezbędne są ogromne opady śniegu, a do tego potrzebna jest wysoka temperatura w innej części świata (by oceany parując mogły wytworzyć chmury), no ale przecież klimat się ochłodził...
W epoce tej żyły takie zwierzęta jak mamuty, tygrysy szablozębne, bizony, tury, jelenie, daniele, niedźwiedzie... Skoro ziemia była w tym czasie zamarznięta na wiele metrów w głąb, to co one JADŁY. Zresztą wiele z nich wymarło wraz z końcem tej epoki, gdy klimat się ocieplił i warunki do życia się znacznie poprawiły, jakie to "naturalne", prawda?
A jak tłumaczył występowanie tych nietypowych zwierząt w epoce lodowcowej "ojciec" geologii - Charles Lyell"
"Geolog może tu snuć przypuszczenia na temat czasów, gdy stada hipopotamów
z rzek północnoafrykańskich, np. z Nilu, wyruszały latem wzdłuż wybrzeży
Morza Śródziemnego na północ; trzymały się blisko brzegu i tylko od czasu do
czasu odwiedzały pobliskie wyspy. Inne z kolei płynęły w górę rzek południowej
Hiszpanii albo południowej Francji i docierały do Sommy, Tamizy czy Sevem
[w Anglii], skąd wracały jeszcze przed nastaniem zimy" - Lyell, 1864, s. 129.

A tu znaleziona jedna z książek Zillmera:
http://pl.scribd.com/doc/156853879/Hans-Joachim-Zillmer-Największe-pomyłki-w-dziejach-Ziemi-pdf#scribd
4335
31 stycznia 2015r. o 20:30
Qwax ... ciężkie do powtórzenia , ale Twa wola. Spytam jeszcze o płeć :) Słowo " jestem" mam traktować jako zalogowany , czy zalogowana. Pytam ponieważ na portalu Bolec.info miałem już do czynienia z różnistymi kameleonami :) Większość w prawdzie była anonimowa , ale ... głupich nie sieją :D

REKLAMA BAU zaprasza