Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

HydePark

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
19 czerwca 2016r. o 10:06
alter napisał(a): ...
Panna, zanim jeszcze zaczniesz polemizować... Ale przeczytaj całość :)
...

Przeczytałem i do wniosków jeszcze wrócę . Ale zacznijmy od początku ;

alter napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a): Wychodzi mi na to , że Ksawery ma rację

W czym ma rację? Że jemu mózg wyprali?
...

Zamieszczona przez Ksawerego fotka z hamerykańskim bombowcem jest metaforą opisującą poprawnie rzeczywistość. Przemysł zbrojeniowy hamerykańskiej gospodarki to ok. trzydzieści procent PKB. No gdzieś ten towar trzeba upchnąć , przecież nie będzie się marnował w magazynach :| Jeśli nikt nie chce tego kupić , to trzeba jaką wojnę zorganizować. Przecież to proste , jak konstrukcja cepa. Jeśli popierasz taki imperializm , to przyjmij wyrazy współczucia za brak empatii .

alter napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a):
Hamerykańce od lat inwestują w ISIL , teoretycznie z nim walcząc ,

Na podstawie jakich faktów, jakich źródeł Panna tak twierdzisz? :)
...

Źródeł jest kilkanaście na przestrzeni ostatnich lat. Ale najważniejszym , moim zdaniem , są publikacje Robertsa , twórcy reganomiki i jednego z kreatorów upadku ZSRR. W jednym z wywiadów wymieniał nazwiska wysokich dyrektorów CIA i kanały jakimi szmuglowali kasę dla islamistów. Oni hodowali sobie piątą kolumnę do wykorzystania w Europie . Do siania strachu i gospodarczej destabilizacji .

alter napisał(a):
W necie możesz sobie znaleźć jak Max Kolonko przedstawia dowody na to , że w Damaszku Mosad struł sarinem cywili , nie " reżim Assada mordujący własny naród " . .

Panna, ale kim jest Max Kolonko? No bądź że poważny :)

Maksiu czasami pieprzy jak potłuczony , ale niekiedy ... i to raczej częściej :D całkiem mądrze gada. No jeśli miał bym wybierać źródło prawdy pomiędzy dziennikarzami Kolonko , a Lis , to tylko Maksiu :] To Mosad zabił Syryjczyków , nie " reżim Assada " . I nie tylko Maksiu o tym mówi.
Ale przyznać trzeba , że i Lis raz jeden powiedział prawdę , a mianowicie " Telewidz nie jest taki głupi . Jest głupszy niż nam się wydaje "

alter napisał(a):
Jasnym jest , że Putler aniołkiem nie jest , a taką samą marionetką , jak Obama , ale żeby stawiać znak równości między graczami ,

Dla mnie to nie jest nawet znak równości. Znak równości to można postawić miedzy bolszewizmem, i hitleryzmem!

I tu się z Tobą zgodzę. I jedni i drudzy finansowani byli przez tę samą chazarską dzicz.

Owszem van Herpen ma rację . Dwadzieścia cztery godziny i żadne NATO nie pomoże :D
Ale nic takiego się nie wydarzy. Trzeba pamiętać o kilku drobnostkach.
Po pierwsze ... w neoliberalnym systemie ekonomicznym , w którym Rosja również uczestniczy , ale na putlerowskich zasadach , nie na zasadach pijanego Jelcyna ... ( czyli wyprzedaży państwa za psi pieniądz zachodnim korporacjom , jak to miało miejsce w Polsce ) , czyli nie zarzyna się kury znoszącej złote jajka , o wdzięcznej nazwie ... Europa. Bądź , co bądź pięćset milionów odbiorców syberyjskiego gazu.

Po drugie ... Połączenie gospodarcze między eurokołchozem , a Kremlem , to cios dla petrodolara. Chazarska dzicz nie może do tego dopuścić i zrobi wszystko co haniebne , złe i głupie w swej istocie. Razem z rozpętaniem wojny nuklearnej. Jak na razie prowadzą wojnę z " terroryzmem " wysyłając islamski desant do Europy i walczą o wolny rynek potajemnie negocjując umowę TTIP , która ma im dać przewagę nad ustawodawstwem eurokołchozu , nie mówiąc o narodowych. No i oczywiście prowadzą potężną kampanię propagandową , pod roboczym tytułem " Putler to zło wcielone , a każdy Ruski , to świnia "

Po trzecie ... pamiętać trzeba , że wszystkie " tinktanki " , czy " pingpongi " rojące się od łałtorytetów różnej maści karmione są fiducjarną mamoną Rotschyldów i piszą artykuły na zamówienie chlebodawców.

Mówie jak jest , co Cię będę oszukiwał Alterowicz ;)

Miłej niedzieli Wam życzę :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
14505
DP
19 czerwca 2016r. o 10:13
gover napisał(a):
falco napisał(a): o reszcie miłosiernie nie wspomnę...

falco,brawo. Milosierdzie antyklerykala w "Roku Milosierdzia" jest wskazowka i zacheta dla Katolikow, aby w codziennym zyciu milosierdzie nie bylo pustym slowem. Rowniez dla mnie . Dziekuje.

myślę że każdemu kto nie ma w sobie gniewu miłosierdzie jest znane
i dokonuje się
gover?
czy uważasz że ci co nie są wierzącymi nie mają serca?
2900
#falco nieaktywny
19 czerwca 2016r. o 10:23
kiedyś toczyła się tu w jakimś temacie dyskusja o katolicyzmie i postrzeganiu Boga na różny sposób ...
w którymś tam momencie gover napisał do mnie coś coś, co chyba potrzebne jest tym którzy nosząc w sercach gniew z każdą chwilą właśnie oddalają się od Boga ...
czy robią to świadomie czy nie ,nie ma najmniejszego znaczenia

dla mnie ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
14505
DP
19 czerwca 2016r. o 10:30
to nazywa się;
oczy szeroko zamknięte
2900
#falco nieaktywny
19 czerwca 2016r. o 10:33
:)

"bierz życie z każdym oddechem..."
10114
#alter nieaktywny
19 czerwca 2016r. o 12:18
Mówie jak jest , co Cię będę oszukiwał Alterowicz ;)

Panna, przeczytałem. Odpowiem wieczorem, albo jutro. Ok? Wstępnie kilka punktów jest zbieżnych, ale też z kilkoma nie mogę się zgodzić :)

miłej niedzieli :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
3004
#masi nieaktywny
19 czerwca 2016r. o 12:27
:D[img=1466332027_hn5klsp.jpg]

<b>elektrykabudowlana.pl</b>
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
19 czerwca 2016r. o 17:59
No i dlatego uważam , że to syjonista o ciemnej karnacji , z moslemskimi korzeniami , kłamca i tyle ... ale laureat Nagrody Nobla i to w pokojowej dziedzinie :D Lubię takie demoty Zmasowany :)

Ok. Alterowiczu , nie śpiesz się. Do końca życia mamy jeszcze czas ... a w studiowanej przeze mnie ostatnio ... ewangelii Judasza , Jezus wyraźnie mówi , to czego nie nauczymy się Tu i Teraz , nauczymy się w następnym wcieleniu. Bo tego wymaga od nas Kreacja , czyli Stwórca :)

Dopisane 19.06.2016r. o godz. 17:59:

No to może trochę muzy dla ocieplenia klimatu :D :D :D

... czarny mesjasz ... hmm :)

No i oczywiście kawałek , którym zaraziła mnie Przyjaciółka :*

Ta sama grupa , a tak radykalna różnica . Uczmy się Bracia Lachy :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza