Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Zwolnić z opłaty za windę
315
#mir.ko nieaktywny
13 marca 2015r. o 0:12
wielu rzeczy nie opłaca się zliczać i taniej rozdzielić na wszystkich. kwestią czasu jak w bc autobusy też będa za darmo. może przy nast. wyborach bedzie okazja. a że bieda to zamiast zajac sie drogim hobby siedzą ludzie i myślą "mniej czaskam drzwiami to zloze wniosek by 10 zł mniej placic na fundusz remontowy"
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
6807
#cemoi07 nieaktywny
13 marca 2015r. o 0:41
GÓWNO PRAWDA Panie Prezesie,

Ustawa z dnia 1 lipca 2011 r. o zmianie ustawy o utrzymaniu czystości i porządku w gminach oraz niektórych innych ustaw, nie nakazuje obligatoryjnego łączenia opłat za wywóz śmieci z opłatami za korzystanie z windy!
~Spółdzielca niezalogowany
13 marca 2015r. o 1:10
Otóż i macie kolejny raz Zarząd Spółdzielni:
1. Hetel Piotr - Prezes
2. Ślęzak Beata - Zastępca Prezesa,
3. Micek Alicja - Członek Zarządu
A co ma piernik do wiatraka czyli co ma winda do śmieci? To wie w/w Zarząd no i szanowna Rada Nadzorcza - czasy opisywane przez Bareję nadal istnieją w Bolesławiance. Wicie, rozumicie... towarzyszu Szmaciak.
~aaa niezalogowany
13 marca 2015r. o 5:25
Jeden mały gest, przyjazny gest nie zrujnuje spółdzielni.W takim razie po co prosic o 1 % z pitów np?Też napiszcie ż e na chore dzieci nie trzeba jego oddac a lepiej na budowe basenu.Wstyd że wogóle niektórzy piszą takie bzdury .Prezes świetną reklamę sobie robi
~ja niezalogowany
13 marca 2015r. o 7:38
Z zsypu też nie korzysta, prawda, bo przecież nie wychodzi.... Bez sensu podanie i bez względu na to kto je podpisał, zrobił to prawidłowo. Winda jest przypisana do piętra i trzeba za nią płacić. A jak sprinter mieszka na 10 piętrze i biega schodami tylko, też może prosić o zwolnienie z opłat??? Ja w domu jestem tylko przez pół roku - też napisze pismo o półroczne korzystanie z windy i innych opłat - bo mnie nie ma regularnie. Jakby to napisała starsza, zdrowa osoba, która ma taką chęć nie wychodzenia z domu - okrzyknięta by została mianem dziwaka. Pisze to niepełnosprawny - od razu całą spółdzielnię spalić na stosie, bo jest bee. Ludzie!!!
~ja niezalogowany
13 marca 2015r. o 7:38
Z zsypu też nie korzysta, prawda, bo przecież nie wychodzi.... Bez sensu podanie i bez względu na to kto je podpisał, zrobił to prawidłowo. Winda jest przypisana do piętra i trzeba za nią płacić. A jak sprinter mieszka na 10 piętrze i biega schodami tylko, też może prosić o zwolnienie z opłat??? Ja w domu jestem tylko przez pół roku - też napisze pismo o półroczne korzystanie z windy i innych opłat - bo mnie nie ma regularnie. Jakby to napisała starsza, zdrowa osoba, która ma taką chęć nie wychodzenia z domu - okrzyknięta by została mianem dziwaka. Pisze to niepełnosprawny - od razu całą spółdzielnię spalić na stosie, bo jest bee. Ludzie!!!
9283
#Kazimierz Marczewski nieaktywny
13 marca 2015r. o 8:19
Osoba ta przedstawiła stosowne zaświadczenie od lekarza, że jest niepełnosprawna i nie wychodzi z domu, leży cały czas w łóżku, to pierwsze.

Po drugie to argumentacja, dlaczego nie można zwolnić jej z opłat cytuję:" ze względu na fakt iż ma to ścisły związek i innym składnikiem opłat a mianowicie wywozem nieczystości. Oba składniki są uzależnione od ilości zadeklarowanych osób, zamieszkałych w mieszkaniu" jest kuriozalna i nie do przyjęcia.

Czy to oznacza, że wywóz śmieci nie pozwala zwolnić z opłat za windę osób z tej windy niekorzystających?

~Justyś niezalogowany
13 marca 2015r. o 8:24
~majętny Stef napisał(a): Albo nie,
EUREKA

ci z parteru powinni płacić więcej za sprzątanie bo u nich zawsze jest najbrudniej bo przez parter każdy musi przejść ,nawet do windy bo jest na parterze.
A tych z 7 piętra zwolnić z opłat w 70% bo tam jest czyściej :)

Ale ci z 7 piętra , też przez PARTER PRZECHODZĄ ! Natomiast ja z parteru idą do mieszkania.....nie przefruwam przez 7 piętro !!
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo