Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Zamknął psa w budzie zabitej deskami
~Amicus niezalogowany
18 marca 2015r. o 15:54
zwierzę to przyjaciel człowieka nie odwracajmy głowy udajac ze nic sie nie dzieje. wkoncu zaczną się więzienia za znecanie sie nad zwierzetami. oby wszyscy nauczyciele dawali tak przyklad naszym dzieciom. booo tego Pana jego dzieci na starosc zabija dechami w pokoju bo taki im przyklad daje prawda ? jest Pani Wielka . dobra robota :)
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
9478
#lia nieaktywny
18 marca 2015r. o 15:58
W takim razie zwracam honor, informacje miałam nie od właściciela psa bo go nie znam, po prostu słyszałam, że Pani od matematyki oczerniała tych ludzi na każdej swojej lekcji nie omijając klasy dziecka z tamtego domu. Słyszałam też, jak już wspomniałam, że nauczycielka chce chodzić po wsi z dziećmi i sprawdzać w jakich warunkach żyją zwierzęta, czy to prawda tego nie wiem.
~rodzic niezalogowany
18 marca 2015r. o 16:04
lia napisał(a): W takim razie zwracam honor, informacje miałam nie od właściciela psa bo go nie znam, po prostu słyszałam, że Pani od matematyki oczerniała tych ludzi na każdej swojej lekcji nie omijając klasy dziecka z tamtego domu. Słyszałam też, jak już wspomniałam, że nauczycielka chce chodzić po wsi z dziećmi i sprawdzać w jakich warunkach żyją zwierzęta, czy to prawda tego nie wiem.

Ta Pani jest jednym z najlepszych nauczycieli i dzieciaki uwielbiają z nią lekcję i proszę mi wierzyć nigdy żadnemu dziecku nie wyrządziła krzywdy i każdą wolną chwilę poświęca właśnie im. To do Niej mogą się zwrócić z każdym problemem i oczernianie tej Pani jest nie porządku. A fałszywe informacje na innym portalu to sprawka osób, które popierają tego właściciela. Tylko szkoda, że nie widzą, że zwierzę było uwięzione w budzie.
~majętny Stef niezalogowany
18 marca 2015r. o 16:07
Ten pies w zabitej dechami budzie przypomina mi Polaka uwiązanego kredytem, od którego uwolnić się nie może.
Prosi taki różnych Bronków o uwolnienie a ten zamiast pomóc to donosi jeszcze desek i gwoździ.
9478
#lia nieaktywny
18 marca 2015r. o 16:10
~rodzic napisał(a):
lia napisał(a): W takim razie zwracam honor, informacje miałam nie od właściciela psa bo go nie znam, po prostu słyszałam, że Pani od matematyki oczerniała tych ludzi na każdej swojej lekcji nie omijając klasy dziecka z tamtego domu. Słyszałam też, jak już wspomniałam, że nauczycielka chce chodzić po wsi z dziećmi i sprawdzać w jakich warunkach żyją zwierzęta, czy to prawda tego nie wiem.

Ta Pani jest jednym z najlepszych nauczycieli i dzieciaki uwielbiają z nią lekcję i proszę mi wierzyć nigdy żadnemu dziecku nie wyrządziła krzywdy i każdą wolną chwilę poświęca właśnie im. To do Niej mogą się zwrócić z każdym problemem i oczernianie tej Pani jest nie porządku. A fałszywe informacje na innym portalu to sprawka osób, które popierają tego właściciela. Tylko szkoda, że nie widzą, że zwierzę było uwięzione w budzie.
Ja tej Pani nie znam, chociaż poznam bo moje dziecko zapewne będzie miało z nią lekcje i cieszę się, że ma dobrą opinię :) Napisałam to co słyszałam ale to chyba nic złego bo dobrze jest zweryfikować nie prawdziwe informacje.
~Wieśniak niezalogowany
18 marca 2015r. o 16:15
Przechodziłem obok tego domu jak była ta cała akcja z policją ,skomlenie psa było słychać na głównej drodze ,buda była zabita dwoma deskami ,wydaje mi się ,że buda za mała na wilczura .potem jeszcze kilka razy przechodziłęm z kumplem koło tego domu i widziałem kiedy wrócili właściciele -nie śpieszyli się z tym nowym łańcuchem ,jak ktoś pisał na innym portalu ,zresztą wydaje mi się ,że p[ies ma ciągle stary łańcuch .Nauczycielka fajna babka -uczyła mnie matmy i przynajmniej wie co to empatia i szacunek do zwierzaków !A te wpisy na innym portalu to na bank robota rodzinki ,bo jak ktoś wcześniej napisał pół wioski to rodzina ,a reszta zagorzali katolicy jak właściciel .
~Mieczysław Kula, inspektor TOZ w Polsce niezalogowany
18 marca 2015r. o 16:15
Szanowni Państwo,
to ja zgłosiłem do Policji w Kruszynie zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa, czyli przedstawiciel Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Polsce, organizacji działającej ponad 150 lat na rzecz przestrzegania praw zwierząt. Pani pedagog, jako członkini organizacji, poproszona została o udział we wspólnej kontroli z funkcjonariuszami Policji. Na moją też prośbę złożyła stosowne doniesienie, gdyż dla mnie była to duża odległość do przebycia a właściciel naruszył następujące przepisy ustawy o ochronie zwierząt:
- Art. 6 ust. 2 pkt. 10 - Przez znęcanie się nad zwierzętami należy rozumieć zadawanie albo świadome dopuszczenie do zadawania bólu lub cierpień, a w szczególności: utrzymywanie zwierząt w niewłaściwych warunkach bytowania, w tym utrzymywanie ich w stanie rażącego zaniedbania lub niechlujstwa, bądź w pomieszczeniach albo klatkach uniemożliwiających im zachowanie naturalnej pozycji. Złamanie tego nakazu podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2 (art. 35). W tym miejscu chcę zaznaczyć, że w myśl art. 4 pkt 11 przez rażące zaniedbanie rozumie się również utrzymywanie zwierzęcia w niewłaściwym pomieszczeniu i nadmiernej ciasnocie, a zabicie wyjścia z budy stało się takim pomieszczeniem.
- Art. 9 ust. 1 - Kto utrzymuje zwierzę domowe, ma obowiązek zapewnić mu pomieszczenie chroniące je przed zimnem, upałami i opadami atmosferycznymi, z dostępem do światła dziennego, umożliwiające swobodną zmianę pozycji ciała, odpowiednią karmę i stały dostęp do wody. Złamanie tego nakazu podlega karze aresztu albo grzywny (art. 37).
- Art. 9 ust. 2 - Zabrania się trzymania zwierząt domowych na uwięzi w sposób stały dłużej niż 12 godzin w ciągu doby lub powodujący u nich uszkodzenie ciała lub cierpienie oraz niezapewniający możliwości niezbędnego ruchu. Długość uwięzi nie może być krótsza niż 3m. Złamanie tego nakazu podlega karze aresztu albo grzywny (art. 37).
Stosowne postępowanie, mam nadzieję, wyjaśni całą sprawę.
Jako inspektor TOZ w Polsce wysoko cenię morale Pani pedagog, gdyż znam ją od kilku lat i współpracujemy na płaszczyźnie pomocy zwierzętom. Wpaja młodzieży, że prawo w naszym kraju należy przestrzegać, bezwzględnie kogo i jakiej dziedziny ono dotyczy.
Wśród członków naszej organizacji są ludzie o różnych zawodach i różnym wykształceniu i stoimy w jednym szeregu w obronie praw zwierząt nadanych ustawą o ochronie zwierząt.
Nie bądźmy obojętni na krzywdę ludzi i zwierząt!
~rodzic niezalogowany
18 marca 2015r. o 16:16
lia napisał(a):
~rodzic napisał(a):

Ja tej Pani nie znam, chociaż poznam bo moje dziecko zapewne będzie miało z nią lekcje i cieszę się, że ma dobrą opinię :) Napisałam to co słyszałam ale to chyba nic złego bo dobrze jest zweryfikować nie prawdziwe informacje.

Tylko się cieszyć, że ta Pani ma odwagę interweniować - bo może za chwilę ktoś może krzywdzić nasze dziecko i co , kto wtedy zareaguje. Mamy szczęście, że ta Pani jest w naszej szkole.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza