Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
"Bolesławianka" moja Spółdzielnia Mieszkaniowa
~Stay niezalogowany
4 lipca 2015r. o 2:08
To jest skandal.Kumpel kumplowi robi reklamę.Panie Kazimierzu naprawdę Pan uważa że Hetel jest tak doskonałym szefem Bolesławianki że należała mu się nagroda a tym bardziej że trzeba te machloje opisywać? Mieszka Pan w mieszkaniu Bolesławianki,doskonale wie Pan jak z nas cisną kasę.Biorą od nas a remonty robią na zadupiach.Czynsze coraz wyższe,wszelkie koszta idą do góry.Hetel to cwaniak i kłamca.Mi osobiście w zamian za głosowanie na niego obiecał świetnie płatną pracę za granicą której oczywiście nie było.Mieszkańcy mają uzasadnione pretensje do tego pana ale oczywiście nikt mu nie podskoczy bo jest mecenasem.To jest chore i myślę że gdyby sprawdzić wszystkie papiery spółdzielni wyszło by jakim to zasłużonym jest pan Hetel.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Co do sprawdzania niezalogowany
4 lipca 2015r. o 3:36
Przecież tam jest jakaś Rada Nadzorcza, która powinna nadzorować Zarząd. Ona coś robi ta Rada czy nic nie robi?
~ niezalogowany
4 lipca 2015r. o 8:33
Zgadzam się z przedmówcami całkowicie;nic nie robić a 'łupić'z lokatorów wielką kase !! Czas z tym skończyć !! !! :/ A pan prezes,czas na emeryture...
~spółdzielca niezalogowany
4 lipca 2015r. o 9:21
Niedobrze się robi o tego waszego narzekania. Ja mieszkam w zasobach spółdzielni 25 lat i jestem zadowolony: klatki czyste i regularnie sprzątane, wymalowane i bez jednej choćby bazgroły na ścianach, kwiatki na oknach (szczelnych więc zimą nie hula wiatr); wokół budynku czysto i zielono - zimą chodniki należycie odśnieżone, latem pozamiatane; reakcja administracji na wszelkie zgłoszenia prawidłowa. No ale jak widzę ile to zaległości czynszowych mają "lokatorzy" w innych budynkach, to domyślam się, że to menelstwo tylko stękać potrafi a peta najchętniej gasi o ścianę za własnym progiem. Na zebrania nie chodzę, bo nie mam zastrzeżeń do pracy Zarządu - gdybym miał, to nie spuszczałbym się na klawiaturę ale regularnie chodził na zebrania i mówił co mi leży na wątrobie.
~ niezalogowany
4 lipca 2015r. o 12:16
~spółdzielca napisał(a): Niedobrze się robi o tego waszego narzekania. Ja mieszkam w zasobach spółdzielni 25 lat i jestem zadowolony: klatki czyste i regularnie sprzątane, wymalowane i bez jednej choćby bazgroły na ścianach, kwiatki na oknach (szczelnych więc zimą nie hula wiatr); wokół budynku czysto i zielono - zimą chodniki należycie odśnieżone, latem pozamiatane; reakcja administracji na wszelkie zgłoszenia prawidłowa. No ale jak widzę ile to zaległości czynszowych mają "lokatorzy" w innych budynkach, to domyślam się, że to menelstwo tylko stękać potrafi a peta najchętniej gasi o ścianę za własnym progiem. Na zebrania nie chodzę, bo nie mam zastrzeżeń do pracy Zarządu - gdybym miał, to nie spuszczałbym się na klawiaturę ale regularnie chodził na zebrania i mówił co mi leży na wątrobie.

Co p....sz sługusie! Piszesz to żeby dostać wypłatę ze spółdzielni? 17.000 (słownie: siedemnaście tysięcy złotych) co miesiąca - prezes zarabia więcej niż prezydent Bolesławca. A co, łaskę robią, że jest czysto i pomalowane a administracja reaguje prawidłowo? Która z administracji tak prawidłowo reaguje? W spółdzielni pilnują tylko ciepłej wody w kranie! Przestań siać tu propagandę sukcesu tym leśnym dziadkom z poprzedniego ustroju, które się tu ulokowały i łupią z nas kasę.
~ niezalogowany
4 lipca 2015r. o 13:22
~spółdzielca napisał(a): Niedobrze się robi o tego waszego narzekania. Ja mieszkam w zasobach spółdzielni 25 lat i jestem zadowolony: klatki czyste i regularnie sprzątane, wymalowane i bez jednej choćby bazgroły na ścianach, kwiatki na oknach (szczelnych więc zimą nie hula wiatr); wokół budynku czysto i zielono - zimą chodniki należycie odśnieżone, latem pozamiatane; reakcja administracji na wszelkie zgłoszenia prawidłowa. No ale jak widzę ile to zaległości czynszowych mają "lokatorzy" w innych budynkach, to domyślam się, że to menelstwo tylko stękać potrafi a peta najchętniej gasi o ścianę za własnym progiem. Na zebrania nie chodzę, bo nie mam zastrzeżeń do pracy Zarządu - gdybym miał, to nie spuszczałbym się na klawiaturę ale regularnie chodził na zebrania i mówił co mi leży na wątrobie.

Ja również mieszkam w spółdzielczym i jest podobnie jak piszesz. Obok stoi taki sam blok zarządzany przez zarządcę. I tutaj jest tak samo czysto. Ja za "to samo" płacę 50 złoty drożej co miesiąc do spółdzielni (50*12= 600) czyli jeden czynsz rocznie idzie w p....u. Nasz fundusz remontowy jest grubo na minusie podczas gdy sąsiedzi mają go już na plus. Tutaj przypomnę tylko że pensje spółdzielczych łazików płacone są po części z funduszu remontowego - rewelacja!
~ niezalogowany
4 lipca 2015r. o 14:10
Jakoś nic nie napisano, że na I części Walnego Zgromadzenia zadawano niewygodne pytania zarządowi i radzie nadzorczej na wiele różnych tematów. I wili się jak piskorze, żeby nie odpowiadać na te pytania. Nie jest tak pięknie i cudownie jak to przedstawia zarząd spółdzielni. Oj, nie jest....
~spółdzielca niezalogowany
4 lipca 2015r. o 14:44
~ napisał(a): Co p....sz sługusie! Piszesz to żeby dostać wypłatę ze spółdzielni? 17.000 (słownie: siedemnaście tysięcy złotych) co miesiąca - prezes zarabia więcej niż prezydent Bolesławca. A co, łaskę robią, że jest czysto i pomalowane a administracja reaguje prawidłowo? Która z administracji tak prawidłowo reaguje? W spółdzielni pilnują tylko ciepłej wody w kranie! Przestań siać tu propagandę sukcesu tym leśnym dziadkom z poprzedniego ustroju, które się tu ulokowały i łupią z nas kasę.

A tu cię trepie boli! Cudze zarobki. A idź na walne, przedstaw jakieś mądre rewolucyjne pomysły to na pewno cię wybiorą do władz S-ni. A potem już tylko będziesz mógł niezłą kaskę co miesiąc przytulać pierdząc w stołek jak to czynią leśne dziadki. I nie czekaj aż Kukiz to za ciebie zrobi, hehe. :D
A tak na marginesie, to ile wisisz z opłatami na koniec półrocza? :>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza