Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Tatuaż

3004
#masi nieaktywny
12 listopada 2015r. o 0:04
A ten to chyba jest entuzjastą szachownic ;)
[img=1447283068_cics4hu.jpg]

<b>elektrykabudowlana.pl</b>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2820
#k1p nieaktywny
12 listopada 2015r. o 9:47
Tatuaż to sztuka zdobienia ciała. Szkoda, że dziś trudno znaleźć artystę przez duże "A" zajmującego się tą sztuką.
Zbyt wielu jest partaczy, którym wydaje się, że coś potrafią i po prostu sprowadzają tą sztukę do parteru.
Co do ludzi mających tatuaże, to uważam, że jest to indywidualna sprawa każdego z nas. Dopóki się nikogo nie obraża i nie robi nikomu krzywdy, jest to dopuszczalne. A jeśli ktoś ma problem, zawsze mówię: Nie chcesz, nie patrz. Nikogo nie zmuszam. Takie moje skromne zdanie :-)
~Lelo niezalogowany
12 listopada 2015r. o 20:53
Zawsze mnie nurtowało pytanie skąd się biorą ludzie tak okaleczeni psychicznie, bo chęć posiadania trwałego rysunku na ciele to nic innego jak kalectwo psychiczne. Poza tym, tatuaże kwalifikują jego nosiciela do grupy marginesu społecznego typu prostytutka, menel, więzień itp. Takie skojarzenia będą nieodłączne nawet wobec ludzi tzw. kulturalnych, np. z wyższym wykształceniem. Tatuaż po prostu dyskwalifikuje człowieka społecznie, czy wam się to podoba czy nie.
2820
#k1p nieaktywny
12 listopada 2015r. o 22:38
Niesamowite, to co napisałeś. Naprawdę w to wierzysz?! Zastanów się tylko, czy czasem w relacjach z ludźmi nie pomylisz się i nie ocenisz kogoś pochopnie. Lub odwrotnie - ktoś, kogo np. polubisz, okaże się za jakiś czas właścicielem tatuażu. Nie masz chyba rentgena w oczach i nie widzisz kto, co nosi pod ciuchami.
Nikogo nie bronię ani nie osądzam, ale wiem, że życie i ludzie potrafią zaskoczyć. Takie generalizowanie i wrzucanie wszystkich do jednego worka może być szkodliwe dla Ciebie.
~Lelo niezalogowany
12 listopada 2015r. o 23:02
Do k1p - to co napisałem jest prawdą. Kulturalni ludzie nie będą głośno komentować tatuaży czy wytykać obdziaranych palcem, ale wyrabiają sobie zdanie na temat takiej osoby, tak jak robi to większość ludzi. Wygląd niestety jest ważny i każdy powinien być na tyle wrażliwy społecznie, żeby liczyć się z odczuciami innych. Tatuaże nie są oznaką dobrego gustu ani nie budzą pozytywnych odczuć wśród kulturalnych ludzi. Tatuaże doskonale pasują do socjopatów, bo ci nie liczą się z nikim i z niczym. Poza tym, człowiek zrównoważony i wolny wewnętrznie nie potrzebuje samookaleczania się i stygmatyzacji.
2820
#k1p nieaktywny
13 listopada 2015r. o 10:43
O ile ktoś uważa podobnie jak Ty. Ja nie oceniam ludzi tymi kryteriami, dlatego nie będę Cię przekonywać do swoich poglądów, ponieważ są zupełnie inne. Na szczęście dla mnie, jak i zapewne dla wielu, nie spotkałam osobiście nikogo z tak skrajnie negatywnym nastawieniem.
9902
#halotoja nieaktywny
13 listopada 2015r. o 13:10
~Lelo napisał(a): Zawsze mnie nurtowało pytanie skąd się biorą ludzie tak okaleczeni psychicznie, bo chęć posiadania trwałego rysunku na ciele to nic innego jak kalectwo psychiczne. Poza tym, tatuaże kwalifikują jego nosiciela do grupy marginesu społecznego typu prostytutka, menel, więzień itp. Takie skojarzenia będą nieodłączne nawet wobec ludzi tzw. kulturalnych, np. z wyższym wykształceniem. Tatuaż po prostu dyskwalifikuje człowieka społecznie, czy wam się to podoba czy nie.

Jakiż malutki rozumek trzeba posiadać, jaką niedojrzałość społeczną, żeby tak zaszufladkować ludzi. Jaki tupet żeby ich tak obrażać. Niemożliwym byłoby dla inteligentnej i rozgarniętej osoby wrzucenie do jednego worka więźnia - osoby skazanej przez sąd z osobą wytatuowaną. Tym bardziej nazwanie osoby z tatuażem prostytutką czy menelem. Brak słów

Dopisane 13.11.2015r. o godz. 13:10:

~Lelo napisał(a): Zawsze mnie nurtowało pytanie skąd się biorą ludzie tak okaleczeni psychicznie, bo chęć posiadania trwałego rysunku na ciele to nic innego jak kalectwo psychiczne. Poza tym, tatuaże kwalifikują jego nosiciela do grupy marginesu społecznego typu prostytutka, menel, więzień itp. Takie skojarzenia będą nieodłączne nawet wobec ludzi tzw. kulturalnych, np. z wyższym wykształceniem. Tatuaż po prostu dyskwalifikuje człowieka społecznie, czy wam się to podoba czy nie.

Jakiż malutki rozumek trzeba posiadać, jaką niedojrzałość społeczną, żeby tak zaszufladkować ludzi. Jaki tupet żeby ich tak obrażać. Niemożliwym byłoby dla inteligentnej i rozgarniętej osoby wrzucenie do jednego worka więźnia - osoby skazanej przez sąd z osobą wytatuowaną. Tym bardziej nazwanie osoby z tatuażem prostytutką czy menelem. Brak słów
~Lelo niezalogowany
13 listopada 2015r. o 14:17
Możecie się zapluwać do granic histerii, udawać oburzenie, obrażać, ale prawdy nie zmienicie. Ludzie na poziomie czują obrzydzenie na widok tatuaży. Nie powiecie mi, że kobieta z dziarami nie będzie kojarzona z prostytutką czy tym podobną osobą. Jak rzekłem wcześniej, człowiek odpowiedzialny, z instynktem społecznym oraz wrażliwy estetycznie nie pozwoli sobie na taką głupotę na skórze.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMA Villaro zaprasza