Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Uchodźcy w naszym mieście

~ niezalogowany
24 września 2015r. o 13:29
"...władców Bolesławca" - co to takiego?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
24 września 2015r. o 13:30
"Gośćie" - do szkoły nieuku.
~ niezalogowany
24 września 2015r. o 14:38
dzisiaj widziałem jednego podejrzanego w hipermarkecie nie kupował alkoholu i wieprzowiny
5372
misiekELF
24 września 2015r. o 15:11
Z pokrewnego tematu:
majetnyStef napisał(a):

Dzisiaj w Moskwie otwarto meczet. Wyobraź sobie teraz że w Rosji nie ma trzymania za mordę i jest demokracja.
W Rosji jest podobno z 20 milionów muzułmanów.
No i teraz niech muzułmanie idą do wyborów :D

No i mamy muzułmańskie Niemcy z lewej i muzułmańską Rosję z prawej.

No właśnie...muzułmańskie Niemcy z lewej i muzułmańską Rosję z prawej...sami będziemy walczyć ze wszystkimi dookoła o naszą wolność? W poprzednim (zamkniętym) temacie ktoś pisał "jeszcze będziemy prosić Putina o pomoc"...a co jeśli nie będzie chciał lub mógł pomóc? Kto w Europie będzie walczył jeśli jednak nasze obawy okażą się prawdziwe i zaczną nas-niewiernych kamienować na ulicach i ścinać nam głowy? Oby tak nie było...a co jeśli jednak to Madzia (która ma takie wielkie doświadczenie z uchodźcami) i anonim się mylą a my mamy rację?

http://www.zelaznalogika.net/7-pytan-do-autorow-broszurki-wiecejprawdymniejpropagandy/
http://www.zelaznalogika.net/pogadajmy-o-uchodzcach-tym-razem-od-samego-poczatku/
http://www.zelaznalogika.net/o-uchodzcach-szczerych-slow-kilka/

"Zapewne nie wszystkim ten wpis się spodoba, niewielka część mnie pewnie potępi. Tym z Was odpowiem, że mam nadzieję że to Wy macie rację, mam nadzieję, że po prostu przemawia przeze mnie głęboko ukryty zaścianek i nieuzasadniona obawa o życie mojej rodziny i przyjaciół. Mam nadzieję, że nie dane mi będzie oglądać w przyszłości scen płonących samochodów w centrach polskich miast, wystarczy mi przecież to czego naoglądałem się w przekazach z Francji, Grecji czy też Szwecji."

Fakt, że coś jest normalne nie przesądza jeszcze o tym, że przestało być głupie...
~Nuka niezalogowany
24 września 2015r. o 15:52
Opole opowiedziało się za nieprzyjmowaniem uchodźców twierdzą że nie mają mieszkań dla swoich a co dopiero dla uchodźców.
Może by tak Bolesławiec też się wypowiedział co o tym myśli, może to czas na działania ukazujące jak dba się o swoje społeczeństwo? a jeśli ktoś chce ich przyjąć nie zabierze do swojego domu!
http://wpolityce.pl/spoleczenstwo/266240-a-jednak-mozna-odmowic-przyjecia-uchodzcow-opole-mowi-nie-pomyslom-ewy-kopacz
~ niezalogowany
24 września 2015r. o 18:30
misiekELF napisał(a):
No właśnie...muzułmańskie Niemcy z lewej i muzułmańską Rosję z prawej...sami będziemy walczyć ze wszystkimi dookoła o naszą wolność? W poprzednim (zamkniętym) temacie ktoś pisał "jeszcze będziemy prosić Putina o pomoc"...a co jeśli nie będzie chciał lub mógł pomóc? Kto w Europie będzie walczył jeśli jednak nasze obawy okażą się prawdziwe i zaczną nas-niewiernych kamienować na ulicach i ścinać nam głowy? Oby tak nie było...a co jeśli jednak to Madzia (która ma takie wielkie doświadczenie z uchodźcami) i anonim się mylą a my mamy rację?

Brawo! Nic dodać nic ująć. Kimkolwiek jesteś, jesteś Wielki misiekELF! Nasz kraj przechodził już takie wydarzenie, gdy muzułmańskie Niemcy i muzułmański Związek Radziecki napadły na nas w 1939.
~ niezalogowany
24 września 2015r. o 18:32
~Nuka napisał(a): Opole opowiedziało się za nieprzyjmowaniem uchodźców twierdzą że nie mają mieszkań dla swoich a co dopiero dla uchodźców.
Może by tak Bolesławiec też się wypowiedział co o tym myśli, może to czas na działania ukazujące jak dba się o swoje społeczeństwo? a jeśli ktoś chce ich przyjąć nie zabierze do swojego domu!
http://wpolityce.pl/spoleczenstwo/266240-a-jednak-mozna-odmowic-przyjecia-uchodzcow-opole-mowi-nie-pomyslom-ewy-kopacz

a nie prościej wyjechać do Opola?
2900
#falco nieaktywny
24 września 2015r. o 20:50
w radio dzisiaj usłyszałem że Rozalia pełna obaw usiadła na du.p.ie

;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza