~ napisał(a): Nie wiem od kiedy matura ma coś wspólnego z wykształceniem, :) ale ok zostawmy to...
A wracając do rozmowy na temat Polski to rozumiem, że uważasz iż Chrzest nie przyczynił się do sojuszu z Czechami i do wszystkiego do czego ani razu się nie ustosunkowałeś wcześniej.
...
Owszem przyczynił się Drogi Kolego , tylko tak na dobrą sprawę ciężko określić , czy dobrze to , czy źle, z obiektywnego punktu widzenia. Głupi imperatorzy ubiegłego stulecia prowadzili krwawe, niepotrzebne jatki z milionami istnień Stwórcy , bestialsko wrzuconych w piach. A Pani na historii w ośmioklasowej podstawówce mówiła mi , że " nie było innej możliwości " , jak tylko wojna , a właściwie dwie ... światowe . Dyplomacja wtedy jeszcze nie istniała ... doszedłem na wspomnianej lekcji do takiegoż wniosku :D Przypominam sobie następną lekcję historii z tą samą Panią , kiedy kłóciliśmy się o sensowność wymordowania mieszkańców Hiroszimy i Nagasaki . Ona twierdziła , że " nie było innej możliwości " , a ja swoje :D
Imperatorzy z dawnych czasów mieli więcej oleju w głowie , niż Hitler i Stalin razem wzięci , nie mówiąc o chłystkach zza oceanu. Oni stworzyli więzienie umysłów z niewidzialnymi kratami strachu i nazwali ten twór ... Wiarą . Urodziłem się jak raz , w roku tysiąclecia Chrztu ... i gdzieś mi się trzecia szóstka zapodziała :D
Puścił bym Koledze ciekawy film , ale podejrzewam , że indoktrynacja jakiej obaj ulegamy , bądź ulegaliśmy ( w moim przypadku :) ) nie pozwoli Koledze na dotrwanie do końca materiału ... tak więc, nie puszczę. Aczkolwiek , jeśli Kolega wyrazi chęć , natychmiast rzucę linkę ;)
Przemo :)
Tak , ponieważ operuje na pułapach kwantowych i nie musi przenosić gór, aby udowodnić swe istnienie. Nie mówiąc o k. retynizmach w rodzaju " czy może stworzyć kamień , którego nie podniesie ? "
Tak , ponieważ Ludzie są fragmentami Jego boskiej świadomości. Jest jak dziecko , uczy się żyć , co wcale wbrew pozorom , nie koliduje ze wszechmocą .
Absolutnie wszędzie we Wszechświecie. Wszechświat jest jakby ciałem Stwórcy. A my tylko wirusami :D
Miłego wieczoru Wam życzę :)