Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Piewca ciemnoty

9176
kc
14 października 2015r. o 19:34
PanM napisał(a): Pytanie do wiernych .

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
11445
PanM
14 października 2015r. o 19:39
alter napisał(a): Zapisz się pan na katechezę to się dowiesz.

To oczywiste co powie katecheta .

Pytanie skierowane jest do ludzi .Czy dają wiarę tym dogmatom.

Obserwując zachowanie wielu wiernych odnosi się wrażenie że ponad wszystko czczą Jezusa oraz jego matkę.
Symboliką wiary jest krzyż na którym innowiercy ukrzyżowali Jezusa.

Trudno doszukać się tu Boga .

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
2900
#falco nieaktywny
14 października 2015r. o 19:51
symbolika w postaci krzyża?
jeśli ktoś jest ''kumaty'' to nawet tu dostrzeże zafałszowanie...
jest to jedno z wielu tak jak z Edenem czy z równie symbolicznym jabłkiem ...
aby to próbować zrozumieć trzeba przeczytać jednak Księgę Rodzaju a nie słuchać tylko pitolenia ''pana ksiendza '' :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
14 października 2015r. o 19:54
~ napisał(a): Nie wiem od kiedy matura ma coś wspólnego z wykształceniem, :) ale ok zostawmy to...
A wracając do rozmowy na temat Polski to rozumiem, że uważasz iż Chrzest nie przyczynił się do sojuszu z Czechami i do wszystkiego do czego ani razu się nie ustosunkowałeś wcześniej.

...

Owszem przyczynił się Drogi Kolego , tylko tak na dobrą sprawę ciężko określić , czy dobrze to , czy źle, z obiektywnego punktu widzenia. Głupi imperatorzy ubiegłego stulecia prowadzili krwawe, niepotrzebne jatki z milionami istnień Stwórcy , bestialsko wrzuconych w piach. A Pani na historii w ośmioklasowej podstawówce mówiła mi , że " nie było innej możliwości " , jak tylko wojna , a właściwie dwie ... światowe . Dyplomacja wtedy jeszcze nie istniała ... doszedłem na wspomnianej lekcji do takiegoż wniosku :D Przypominam sobie następną lekcję historii z tą samą Panią , kiedy kłóciliśmy się o sensowność wymordowania mieszkańców Hiroszimy i Nagasaki . Ona twierdziła , że " nie było innej możliwości " , a ja swoje :D
Imperatorzy z dawnych czasów mieli więcej oleju w głowie , niż Hitler i Stalin razem wzięci , nie mówiąc o chłystkach zza oceanu. Oni stworzyli więzienie umysłów z niewidzialnymi kratami strachu i nazwali ten twór ... Wiarą . Urodziłem się jak raz , w roku tysiąclecia Chrztu ... i gdzieś mi się trzecia szóstka zapodziała :D
Puścił bym Koledze ciekawy film , ale podejrzewam , że indoktrynacja jakiej obaj ulegamy , bądź ulegaliśmy ( w moim przypadku :) ) nie pozwoli Koledze na dotrwanie do końca materiału ... tak więc, nie puszczę. Aczkolwiek , jeśli Kolega wyrazi chęć , natychmiast rzucę linkę ;)

Przemo :)

Tak , ponieważ operuje na pułapach kwantowych i nie musi przenosić gór, aby udowodnić swe istnienie. Nie mówiąc o k. retynizmach w rodzaju " czy może stworzyć kamień , którego nie podniesie ? "

Tak , ponieważ Ludzie są fragmentami Jego boskiej świadomości. Jest jak dziecko , uczy się żyć , co wcale wbrew pozorom , nie koliduje ze wszechmocą .

Absolutnie wszędzie we Wszechświecie. Wszechświat jest jakby ciałem Stwórcy. A my tylko wirusami :D

Miłego wieczoru Wam życzę :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
11445
PanM
14 października 2015r. o 19:59
kc napisał(a):
PanM napisał(a): Pytanie do wiernych .

Dziękuję

Właśnie taka powinna być odpowiedź .Jasna jednoznaczna jawna.
Szanuję taki stosunek do wiary.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
2900
#falco nieaktywny
14 października 2015r. o 20:00
dawaj tu link a nie pitol niczym ''pleban'' :D... jak ten od ''ciernistych krzewów''
ja chętnie rzucę oczkiem
dawaj niech ''ciemny lud '' kupuje zanim nastaną ''nowe czasy '' :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
~PanM niezalogowany
14 października 2015r. o 20:05
http://wpolityce.pl/swiat/255150-putin-bezczelnie-klamie-przed-spotkaniem-z-papiezem-to-nie-wina-rosji-ze-stosunki-z-panstwami-unii-pogorszyly-sie
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
14 października 2015r. o 20:21
falco napisał(a): dawaj tu link a nie pitol niczym ''pleban'' :D..

No proszę Cię Papugo , ja plebanem , nie ma takiej opcji . Za bardzo mnie feromony fascynują :D Ale palce w wieniec betoniary wkładam , że Ty też tą linkę możesz puścić. Publikowałem już tylokrotnie , że nawet Ksawery pooglądał , chociaż głos lektora , Jemu akurat nie pasuje :)

Ale zobaczmy czego tam pragnie mój główny dyskutant :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza