Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Wesołe Halloween :-) czy smutne Święto Zmarłych :-( - co wolicie?

~Karol niezalogowany
30 października 2015r. o 7:56
W ten weekend mamy dwa święta - wesołe Halloween w sobotę i smutne Święto Zmarłych w niedzielę. Ja chyba w sobotę skoczę do Imperium - pewnie będzie jakaś impreza halloweenowa, a w niedzielę wieczorem skoczę na cmentarz w Bolesławcu...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~AGA niezalogowany
30 października 2015r. o 8:05
Ja jestem z Polski i mam tylko jedno święto,to które obchodzili moi Dziadkowie i Pradziadkowie.Moje dziecko ostatnio było na urodzinach u koleżanki i była....piniata czy jak to się tam zwie...dla mnie to żałosne.W...wia mnie też,gdy ktos mówi "sory".Polacy mają tendencję do niszczenia swoich tradycji...a szkoda .
1
emem
30 października 2015r. o 8:35
Jedno nie przeszkadza drugiemu. Mozna balowac w sobote, jak i pojsc na cmentarz w niedziele. W ten sposob mozna pielegnowac stare tradycje i tworzyc nowe :)

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
~ niezalogowany
30 października 2015r. o 8:40
Halloween to zabawa, a Dzień Wszystkich Świętych to czas zadumy i szacunku dla zmarłych. Nie wolno mylić ze sobą tych dwóch dni. Halloween to dzień jak mi wiadomo, który miał przyzwyczaić dzieci do duchów, koszmarów i w zabawny sposób pokazać im że "nie taki diabeł straszny jak go malują".Wszystko jest dla ludzi, tylko z umiarem.
~Ja niezalogowany
30 października 2015r. o 8:51
emem napisał(a): Jedno nie przeszkadza drugiemu. Mozna balowac w sobote, jak i pojsc na cmentarz w niedziele. W ten sposob mozna pielegnowac stare tradycje i tworzyc nowe :)

Jakie NOWE ? Zmałpowane z innych krajów.
~ niezalogowany
30 października 2015r. o 8:52
~AGA napisał(a): Ja jestem z Polski i mam tylko jedno święto,to które obchodzili moi Dziadkowie i Pradziadkowie.Moje dziecko ostatnio było na urodzinach u koleżanki i była....piniata czy jak to się tam zwie...dla mnie to żałosne.W...wia mnie też,gdy ktos mówi "sory".Polacy mają tendencję do niszczenia swoich tradycji...a szkoda .

Ojojoj, biedactwo takie znerwicowane. Chodzisz też w stroju po dziadkach i pradziadkach? A jak tam miseczki, łyzeczki- drewniane? A czym sie bawi dziecko, no chyba nie Barbie i Lego? A dla mnie Ty jestes zalosna
~Ja niezalogowany
30 października 2015r. o 8:54
Może zmałpujmy kulturę np. Famadihana
~``` niezalogowany
30 października 2015r. o 9:08
Kiedyś w Polsce obchodziło się dziady a halloween to ich trochę bardziej unowocześniona forma. Katolicy przecież wieżą w istnienie dobra i zła także w tej ponad naturalnej formie. W halloween przecież chodzi o to, że dzieci przez przebieranie się w postacie kojarzone ze złem, odpędzają to zło - ujarzmiają je.Więc najpierw odpędzamy złe moce przez ich ośmieszanie, aby na drugi dzień mogły przyjść tylko dobre duchy. Jedno z drugim się nie gryzie...
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA KGHM zaprasza