Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Wesołe Halloween :-) czy smutne Święto Zmarłych :-( - co wolicie?

2900
#falco nieaktywny
30 października 2015r. o 19:12
ten Cani jest chyba ciągle ''wniebowzięty'' ;)
jakoś dzisiaj nie widziałem nikogo przebranego za jakiegoś ''świętego''
czy podyktowane było to tym że może to obrazić kogoś ''uczucia religijne''?kto wie?
za to widziałem mnóstwo młodych osób które wolne od przykazań pana katechety szli do szkoły kapitalnie wymalowani...
tak trzymać młodzi !!! :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
30 października 2015r. o 19:47
~ napisał(a):
~AGA napisał(a): Ja jestem z Polski i mam tylko jedno święto,to które obchodzili moi Dziadkowie i Pradziadkowie.Moje dziecko ostatnio było na urodzinach u koleżanki i była....piniata czy jak to się tam zwie...dla mnie to żałosne.W...wia mnie też,gdy ktos mówi "sory".Polacy mają tendencję do niszczenia swoich tradycji...a szkoda .

Ojojoj, biedactwo takie znerwicowane. Chodzisz też w stroju po dziadkach i pradziadkach? A jak tam miseczki, łyzeczki- drewniane? A czym sie bawi dziecko, no chyba nie Barbie i Lego? A dla mnie Ty jestes zalosnP

Prymityw. Jesteś płytki jak Bóbr w tym roku. Małpujecie to co wam pasuje. To małpujecie. A miliony ludzi podtrzymuje tradycje i dzięki temu jest jeszcze normalnie. Tacy wszyscy nagle nowobogaccy sie porobili. Bo tylko prymitywni ludzie łykaja wszystko co jes cool!
10895
#bitek.pl nieaktywny
30 października 2015r. o 19:48
Ja wolę radosne święto Wszystkich Świętych i refleksyjny Dzień Zaduszny...
O obchodach święta zmarłych w mojej Ojczyźnie nie słyszałem. Kiedy to wypada?

serwis notebooków - www.bitek.pl
~ niezalogowany
30 października 2015r. o 19:56

„A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają”. Tak napisał Mikołaj Rej w wierszu „
A może również o tradycję chodzi. I nie usiłujmy zmieniac Polski na nowoczesną za bardzo. Jest tyle okazji do zabaw ,że akurat halloween powinnismy sobie odpuscic.
~Mario niezalogowany
30 października 2015r. o 20:07
bitek.pl napisał(a): Ja wolę radosne święto Wszystkich Świętych i refleksyjny Dzień Zaduszny...
O obchodach święta zmarłych w mojej Ojczyźnie nie słyszałem. Kiedy to wypada?

To samo miałem na myśli :) Przyłączam się do pytania. To kiedy :>
~ niezalogowany
30 października 2015r. o 20:38
~ napisał(a):
„A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają”. Tak napisał Mikołaj Rej w wierszu
A może również o tradycję chodzi. I nie usiłujmy zmieniac Polski na nowoczesną za bardzo. Jest tyle okazji do zabaw ,że akurat halloween powinnismy sobie odpuscic.

Właśnie, mają swój język, jednak języka gęsiego uczą się już w przedszkolach i zwyczaje też przejmują od krajów, w których się "gęga".
2900
#falco nieaktywny
30 października 2015r. o 20:44
heh
przeczytacie taką ''odpowiedź ''jaką ja przeczytałem odnośnie pytania o autorów Biblii ;)
niekiedy ta przesadna ''katolickość'' ociera się o groteskę ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
6336
#ciekawy nieaktywny
30 października 2015r. o 20:58
falco napisał(a): heh
przeczytacie taką ''odpowiedź ''jaką ja przeczytałem odnośnie pytania o autorów Biblii ;)
niekiedy ta przesadna ''katolickość'' ociera się o groteskę ;)

Nie jestem fanatykiem religinym,nie jestem praktykującym katolikiem i nie wiem czy nawet jestem wierzącą. W coś trzeba wierzyc więc wierzę. ale jakies obyczaje z domu wynoszę. więc akurat ten obrzęd mi nie pasuje w tym czasie. Przeżyłam śmierc bliskiej osoby i choc minęło iles tam lat ,to jakas zaduma zwsze jest. a juz natretne pukanie do dzrzwi jakos raczej wydaje mi sie mało kulturalne. Kiedyś też chodziliśmy po kolędzie ale było takie ekstra przedstawienie a nie wymuszanie pieniedzy. A to to kojarzy mi sie raczej z wyłudzaniem kasy. Bo tak bynajmniej w Niemczech jest
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo