Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Religia tak czy nie ?

9984
#gover nieaktywny
3 grudnia 2015r. o 23:06
masi napisał(a):
gover napisał(a): atecznym sedzia jest nasze sumienie.

Pierwsze, mądre zdanie :)

Nie jestem przyzwyczajony do pochwal. Zarumienilem sie.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2945
Mgosia
3 grudnia 2015r. o 23:09
Widzisz Masi , Ty patrzysz na nas jak na czubków bo opowiadamy o czymś, czego nie jesteś w stanie pojąć . My też możemy tak na Ciebie spojrzeć ;) bo piszesz o rzeczach o których nic nie wiesz i ich nie rozumiesz . Ot i tak sobie piszemy czubki z czubkami i szafa gra.
Chyba nie ma jakichś przeciwwskazań, żeby żyć w zgodzie razem wierzący i ateiści ?
Tylko trzeba wzajemnie uszanować swoje przekonania i nie szarpać się o nie.
Wspólnota jest trochę inna niż ta o której myślicie , trzeba poszukać trochę głębiej :)
Spokojnych snów i niech się Wam przyśnią aniołki :D

"Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać twoje ambicje... mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że ty możesz być wielki&a
3004
#masi nieaktywny
3 grudnia 2015r. o 23:09
falco napisał(a):
wiem masi ...
a ja bym zapytal tak ...pomijając ''drogę'':))
dlaczego chrześcijanie, mniejszości wyznaniowe nazywają sektami ?
czym mała sekta różni się od dużej sekty ? ilością członków?
tylko tym ...

falco, można też zadać takie pytanie, dlaczego chrzczą ludzi, którzy nie wyrazili na to zgody? W imię statystyk? ;)

<b>elektrykabudowlana.pl</b>
9984
#gover nieaktywny
3 grudnia 2015r. o 23:12
masi napisał(a):
falco napisał(a):
wiem masi ...
a ja bym zapytal tak ...pomijając ''drogę'':))
dlaczego chrześcijanie, mniejszości wyznaniowe nazywają sektami ?
czym mała sekta różni się od dużej sekty ? ilością członków?
tylko tym ...

falco, można też zadać takie pytanie, dlaczego chrzczą ludzi, którzy nie wyrazili na to zgody? W imię statystyk? ;)

Bardzo madre i celne pytanie, dotykajace sedno problemu..
3004
#masi nieaktywny
3 grudnia 2015r. o 23:12
Mgosia napisał(a): Widzisz Masi , Ty patrzysz na nas jak na czubków bo opowiadamy o czymś, czego nie jesteś w stanie pojąć . My też możemy tak na Ciebie spojrzeć ;) bo piszesz o rzeczach o których nic nie wiesz i ich nie rozumiesz . Ot i tak sobie piszemy czubki z czubkami i szafa gra.
Chyba nie ma jakichś przeciwwskazań, żeby żyć w zgodzie razem wierzący i ateiści ?
Tylko trzeba wzajemnie uszanować swoje przekonania i nie szarpać się o nie.
Wspólnota jest trochę inna niż ta o której myślicie , trzeba poszukać trochę głębiej :)
Spokojnych snów i niech się Wam przyśnią aniołki :D

Nie patrzę jak na czubków, z tego wynika, że Ty uważasz wszystkich za czubków, którzy nie podzielają twojego zdania...
Nie czytasz co piszę... Napisałem jasno, niech każdy sobie wierzy w co chce... :)

<b>elektrykabudowlana.pl</b>
9984
#gover nieaktywny
3 grudnia 2015r. o 23:14
masi napisał(a): ... Napisałem jasno, niech każdy sobie wierzy w co chce... :)

Szczyt tolerancji i humanizmu.
2945
Mgosia
3 grudnia 2015r. o 23:14
masi napisał(a):
....dlaczego chrzczą ludzi, którzy nie wyrazili na to zgody? W imię statystyk? ;)

A jak kiedyś będziesz miał swoje dziecko, to zapytasz je po urodzeniu o zgodę czy chce takiego tatusia i to wszystko co mu oferujesz ? Raczej nie, bo będziesz jego rodzicem i w dbałości o jego dobro sam o tym zadecydujesz . Bo chyba nie skrzywdzisz własnego dziecka ?
Tyczy się to tylko ludzi naprawdę wierzących, a nie tych co liczą na prezenty od chrzestnych ...tego to i ja nie rozumiem i nie popieram .
Po raz drugi zapiał kur :> dobranoc :D

"Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać twoje ambicje... mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że ty możesz być wielki&a
2900
#falco nieaktywny
3 grudnia 2015r. o 23:16
tak
te statystyki mówia nam również że katolików w Polsce jest 95%
chodzi o tych co to ''papier na katolika '' maja (chrzest ,komunia)
ilu jest wierzących ?
ilu praktykujących?
cos jest jednak nie ''halo'' bo coś sukienkowi biją na alarm że wpływy z tacy jakby mniejsze...
:D

"bierz życie z każdym oddechem..."
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza