Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Religia tak czy nie ?

~ niezalogowany
3 grudnia 2015r. o 18:02
Religia oczywiście - TAK - jako najważniejszy przedmiot. Potem historia. Następnie język polski i inne. To po pierwsze!!! Przykładów znajdzie Pan mnóstwo chociazby w kazaniach Świętego Jana Pawła II. Proszę również czytać Biblię. Pan jesteś ateista? Jak Pan to "przerobisz" znajdziesz pokój serca i wiedzę. Nie chce obrazić, ale tylko głupi mówi, że BOGA nie ma. Wiem, że dasz rade. Powodzenia. Niech Pan BÓG i Maryja błogosławia.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
11445
PanM
3 grudnia 2015r. o 18:13
~olek napisał(a):
PanM napisał(a):
~Papuga napisał(a): Właśnie ze względu na szybkie "przechodzenie w inwektywy", nawet nie podejmuję dyskusji w tym jakże drażliwym temacie ;) A zresztą zaraz mój "fan" mnie namierzy i dopiero by się zaczęło :P

Ja Panu daję gwarancję merytorycznej wymiany poglądów z poszanowaniem drugiej strony.
Nie musi Pan odpowiadać na zaczepki tych z którymi Pan polemizować nie chce .
Pozdrawiam .

Pan M jest ateistą, tak czy nie?
Jak tak to co ateista ma do powiedzenia w sprawie religii?

Przecież taki człowiek w nic nie wierzy, podejrzewam, że nawet samemu sobie. :D :D :D

Ciekawi mnie czy wierzy, że samochód będzie jeździł po wyjeździe z jego warsztatu? :D :D

Do jakiego poziomu chce Pan sprowadzić polemikę ?

Wiara dotyczy tylko zjawisk których nie da się zmaterializować.Nie należy popadać w skrajności .Brak wiary w siebie lub innych jest tylko nieufnością .To taki odruch obronny niektórych ludzi.
Spotykałem się już z ludźmi którzy nie wierzyli że można w nic nie wierzyć .
Komentowali to " W nic nie wierzysz ? przecież to niemożliwe , musisz w coś wierzyć " -- tak do dzisiaj mówi jedna z bardzo szanowanych przeze mnie osób.

Dopisane 03.12.2015r. o godz. 18:13:

~ napisał(a): Religia oczywiście - TAK - jako najważniejszy przedmiot. Potem historia. Następnie język polski i inne. To po pierwsze!!! Przykładów znajdzie Pan mnóstwo chociazby w kazaniach Świętego Jana Pawła II. Proszę również czytać Biblię. Pan jesteś ateista? Jak Pan to "przerobisz" znajdziesz pokój serca i wiedzę. Nie chce obrazić, ale tylko głupi mówi, że BOGA nie ma. Wiem, że dasz rade. Powodzenia. Niech Pan BÓG i Maryja błogosławia.

Przekaz Biblijny bardzo mocno się zderza z przekazem historycznym .I tu właśnie jest miejsce dla wiary.
Dlaczego zatem w konstytucyjnie świeckim pastwie i w świeckiej szkole publicznej przekaz Biblijny ma być stawiany ponad wiedzę historyczną ?
Osobiście " przekazy Biblijne postrzegam tak jak " mity Greków i rzymian ".

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
9984
#gover nieaktywny
3 grudnia 2015r. o 18:27
PanM napisał(a): Do jakiego poziomu chce Pan sprowadzić polemikę ?

To jest poziom dyskusji jaki sobie zalozyles zakladajac ten temat. Poziom dyskusji ateisty o wierze.
~ niezalogowany
3 grudnia 2015r. o 18:48
~ napisał(a): Religia oczywiście - TAK - jako najważniejszy przedmiot. Potem historia. Następnie język polski i inne. To po pierwsze!!! Przykładów znajdzie Pan mnóstwo chociazby w kazaniach Świętego Jana Pawła II. Proszę również czytać Biblię. Pan jesteś ateista? Jak Pan to "przerobisz" znajdziesz pokój serca i wiedzę. Nie chce obrazić, ale tylko głupi mówi, że BOGA nie ma. Wiem, że dasz rade. Powodzenia. Niech Pan BÓG i Maryja błogosławia.

Głupoty na maxa. Matematyka fizyka i języki to podstawa. Historia później bo bez niej można żyć a religia, religia to zbiór kłamstw i pomówień. Tyle.
10630
#CNC nieaktywny
3 grudnia 2015r. o 19:03
religia to największe gó.... zaraz po wojnie, wyburzyć kościoły porobić parkingi
3004
#masi nieaktywny
3 grudnia 2015r. o 19:11
CNC napisał(a): religia to największe gó.... zaraz po wojnie, wyburzyć kościoły porobić parkingi

Nie Ty dawałeś wiarę, więc nie zabieraj jej innym...;)
Temat rzeka... ;)
Tak na marginesie... [img=1449166273_3jaoahk.jpg]

<b>elektrykabudowlana.pl</b>
11445
PanM
3 grudnia 2015r. o 19:18
CNC napisał(a): religia to największe gó.... zaraz po wojnie, wyburzyć kościoły porobić parkingi

Jestem ateistą ale pozwolę sobie nie zgodzić się z Pana wywodem.Przede wszystkim niewybredne słownictwo a po wtóre świątynie służą wiernym jako miejsca kultu i nam niewiernym nic do tego.

Moim zdaniem człowiek ma prawo do wiary w to co sam sobie wybierze.
Problematyczna pozostaje jedynie dominacja jakiegoś tam wyznania które na przestrzeni dziejów znalazło większość współwyznawców a w następstwie próbuje krzewić swoje poglądy przy użyciu siły lub podstępu.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
3004
#masi nieaktywny
3 grudnia 2015r. o 19:28
Na koniec może dodam... [img=1449167284_kdk1vo7.jpg]

<b>elektrykabudowlana.pl</b>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza