Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Dlaczego właśnie "budowlanka"?
~inżynier po budowlance niezalogowany
4 grudnia 2015r. o 9:24
~ana napisał(a): Inżynier po budowlane kto ciebie wykształcił i doprowadził do matury żebyś został inżynierem. Ci jak piszesz kiepsko nauczyciele .wstydź się

Czytaj ze zrozumieniem ANA. Tego Cie nie uczyli. Wtedy byli inni nauczyciele, a uczniowie, w tym ja, chcieli się uczyć i w głowie mieliśmy poukładane, a nie jak większość dzisiejszej młodzieży.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Zdziwiony niezalogowany
4 grudnia 2015r. o 10:03
Nie rozumiem , jak można likwidować szkoły uczące zawodu, które są jedynymi w najbliższej okolicy?? A zostawiać bezmyślne licea o tych samych profilach?? Nie każdy pójdzie na studia, bo niestety nie każdego stać. A po zdobyciu zawodu, młodzież ma większe szanse na pracę a nie na "kuronia" Czy ktoś patrzy na młodzież z poza Bolesławca, na młodzież dojeżdżającą?? Jak wczoraj padło, że "zmusimy PKS" do ustalenia dodatkowych połączeń to mnie zatkało. To się nazywa oszczędność? Żeby to się opłacało to wszystkie szkoły musiały by dostosować naukę do autobusów. A nie każdego stać na jazdę samochodem.
~ niezalogowany
4 grudnia 2015r. o 10:16
~inżynier po budowlance napisał(a):
~ana napisał(a): Inżynier po budowlane kto ciebie wykształcił i doprowadził do matury żebyś został inżynierem. Ci jak piszesz kiepsko nauczyciele .wstydź się

Czytaj ze zrozumieniem ANA. Tego Cie nie uczyli. Wtedy byli inni nauczyciele, a uczniowie, w tym ja, chcieli się uczyć i w głowie mieliśmy poukładane, a nie jak większość dzisiejszej młodzieży.

o jak to było KIEDYŚ, to skąd wiesz jacy są TERAZ nauczyciele????? Kogo konkretnie masz na mysli????? Bo wyniki matur i egzaminów zawodowych ( np. budowlany praktyczny powyżej 90% ) mówi coś innego...
~ niezalogowany
4 grudnia 2015r. o 10:19
~Zdziwiony napisał(a): Nie rozumiem , jak można likwidować szkoły uczące zawodu, które są jedynymi w najbliższej okolicy?? A zostawiać bezmyślne licea o tych samych profilach?? Nie każdy pójdzie na studia, bo niestety nie każdego stać. A po zdobyciu zawodu, młodzież ma większe szanse na pracę a nie na "kuronia" Czy ktoś patrzy na młodzież z poza Bolesławca, na młodzież dojeżdżającą?? Jak wczoraj padło, że "zmusimy PKS" do ustalenia dodatkowych połączeń to mnie zatkało. To się nazywa oszczędność? Żeby to się opłacało to wszystkie szkoły musiały by dostosować naukę do autobusów. A nie każdego stać na jazdę samochodem.

PKS relikt przeszlosci może i posłucha. Może. A co z liniami prywatnymi???? Autolinie, Grażyna....nie sądzę, zeby starosta mógł im nakazać coś...a nawet jeśli, to lekcje do 17-19 nie są żadnym rozwiązaniem...
~pinochet niezalogowany
4 grudnia 2015r. o 10:33
~Zdziwiony napisał(a): Nie rozumiem , jak można likwidować szkoły uczące zawodu, które są jedynymi w najbliższej okolicy?? A zostawiać bezmyślne licea o tych samych profilach?? Nie każdy pójdzie na studia, bo niestety nie każdego stać. A po zdobyciu zawodu, młodzież ma większe szanse na pracę a nie na "kuronia" Czy ktoś patrzy na młodzież z poza Bolesławca, na młodzież dojeżdżającą?? Jak wczoraj padło, że "zmusimy PKS" do ustalenia dodatkowych połączeń to mnie zatkało. To się nazywa oszczędność? Żeby to się opłacało to wszystkie szkoły musiały by dostosować naukę do autobusów. A nie każdego stać na jazdę samochodem.
Zgadza się-brakuje fachowców,a różnej maści głupich i bezużytecznych magistrów jest po prostu za dużo.Ale jak to wytłumaczyć naszemu staroście.....
~czera niezalogowany
4 grudnia 2015r. o 10:46
O ile się nie mylę to na terenie szkoły wspaniałomyślnie oddanej pijarom są 2 budynki szkolne, czyli dawna szkoła podst. nr3 i nr5. W szczególności nr 5 wydaje mi się że może się idealnie nadawać na Szkołę Specjalną
~ niezalogowany
4 grudnia 2015r. o 11:04
~czera napisał(a): O ile się nie mylę to na terenie szkoły wspaniałomyślnie oddanej pijarom są 2 budynki szkolne, czyli dawna szkoła podst. nr3 i nr5. W szczególności nr 5 wydaje mi się że może się idealnie nadawać na Szkołę Specjalną

Proszę znajdźcie jakieś lokum dla Szkoły Specjalnej a Budowlanki nikt nie tknie .

~Bronisław Sołek niezalogowany
4 grudnia 2015r. o 11:09
Do inżyniera po Budowlance:
Drogi inżynierze nie będę się wdawał w dyskusję anonimową na forum. łatwo pisać różne rzeczy, jeśli robimy to anonimowo. Jeśli więc jesteś tym, za kogo się podajesz, to mam tylko jedną prośbę - przedstaw się. A jeśli z jakichś powodów nie możesz/nie chcesz, to może chociaż podasz rok ukończenia Budowlanki (wystarczy mi to, żeby ocenić, czy nie blefujesz). Mimo wszystko pozdrawiam i mam nadzieję, że będziesz bardziej wyrozumiały dla obecnej młodzieży ?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza