~ana napisał(a): Inżynier po budowlane kto ciebie wykształcił i doprowadził do matury żebyś został inżynierem. Ci jak piszesz kiepsko nauczyciele .wstydź się
~inżynier po budowlance napisał(a):~ana napisał(a): Inżynier po budowlane kto ciebie wykształcił i doprowadził do matury żebyś został inżynierem. Ci jak piszesz kiepsko nauczyciele .wstydź się
Czytaj ze zrozumieniem ANA. Tego Cie nie uczyli. Wtedy byli inni nauczyciele, a uczniowie, w tym ja, chcieli się uczyć i w głowie mieliśmy poukładane, a nie jak większość dzisiejszej młodzieży.
~Zdziwiony napisał(a): Nie rozumiem , jak można likwidować szkoły uczące zawodu, które są jedynymi w najbliższej okolicy?? A zostawiać bezmyślne licea o tych samych profilach?? Nie każdy pójdzie na studia, bo niestety nie każdego stać. A po zdobyciu zawodu, młodzież ma większe szanse na pracę a nie na "kuronia" Czy ktoś patrzy na młodzież z poza Bolesławca, na młodzież dojeżdżającą?? Jak wczoraj padło, że "zmusimy PKS" do ustalenia dodatkowych połączeń to mnie zatkało. To się nazywa oszczędność? Żeby to się opłacało to wszystkie szkoły musiały by dostosować naukę do autobusów. A nie każdego stać na jazdę samochodem.
~Zdziwiony napisał(a): Nie rozumiem , jak można likwidować szkoły uczące zawodu, które są jedynymi w najbliższej okolicy?? A zostawiać bezmyślne licea o tych samych profilach?? Nie każdy pójdzie na studia, bo niestety nie każdego stać. A po zdobyciu zawodu, młodzież ma większe szanse na pracę a nie na "kuronia" Czy ktoś patrzy na młodzież z poza Bolesławca, na młodzież dojeżdżającą?? Jak wczoraj padło, że "zmusimy PKS" do ustalenia dodatkowych połączeń to mnie zatkało. To się nazywa oszczędność? Żeby to się opłacało to wszystkie szkoły musiały by dostosować naukę do autobusów. A nie każdego stać na jazdę samochodem.Zgadza się-brakuje fachowców,a różnej maści głupich i bezużytecznych magistrów jest po prostu za dużo.Ale jak to wytłumaczyć naszemu staroście.....
~czera napisał(a): O ile się nie mylę to na terenie szkoły wspaniałomyślnie oddanej pijarom są 2 budynki szkolne, czyli dawna szkoła podst. nr3 i nr5. W szczególności nr 5 wydaje mi się że może się idealnie nadawać na Szkołę Specjalną