Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Dolny Śląsk rowerem
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Dlaczego właśnie "budowlanka"?
~ niezalogowany
3 grudnia 2015r. o 23:19
~zsb rulez napisał(a): albo było tak wielu chętnych,że powstało półtora oddziału :-)

Właśnie o to chodzi, że było mało chętnych i zrobiono wszystko żeby" jakieś" klasy jednak powstały.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
41
#jegomosc nieaktywny
4 grudnia 2015r. o 0:44
~ napisał(a):
~zsb rulez napisał(a): albo było tak wielu chętnych,że powstało półtora oddziału :-)

Właśnie o to chodzi, że było mało chętnych i zrobiono wszystko żeby" jakieś" klasy jednak powstały.

Ale po co komu 30 leśników co roku? Akurat istnienie klas "wielozawodowych" to IMHO nic złego. No chyba, że uczyć mamy tylko tych zawodów, których wykonawcy są potrzebni w ilościach hurtowych.

Co do samego spotkania - było mnóstwo różnych opinii, jak to podczas "pospolitego ruszenia". Widać moc i siłę - ciekawe jak to się dalej rozwinie. Sprawa jest szalenie trudna i wielowątkowa - oby skończyła się dobrze. Widać, że ludzi kochających te mury nie brakuje.

www.djdowynajecia.pl
~ niezalogowany
4 grudnia 2015r. o 5:32
jegomosc napisał(a):
~ napisał(a):

Ale po co komu 30 leśników co roku? Akurat istnienie klas "wielozawodowych" to IMHO nic złego. No chyba, że uczyć mamy tylko tych zawodów, których wykonawcy są potrzebni w ilościach hurtowych.

Co do samego spotkania - było mnóstwo różnych opinii, jak to podczas "pospolitego ruszenia". Widać moc i siłę - ciekawe jak to się dalej rozwinie. Sprawa jest szalenietrudna i wielowątkowa - oby skończyła się dobrze. Widać, że ludzi kochających te mury nie brakuje.

Po co wogóle szkolić kogokolwek jak wokół Bolesławca potrzeba tylko taniej masy do robotyprzy taśmach na strefach . Takich najlepiej co nie myślą i się nie sprzeciwiają .Nie patrzą lokalnej władzy na ręce.
~jestem nr 7 niezalogowany
4 grudnia 2015r. o 6:51
Cóż...ja myślę , że @LO jest nie do ruszenia, bo po koleżeńsku starosta koledze partyjnemu nie zrobi "BUBU". A dyrektor budowlanki chyba już nie jest jego kolegą po nitce partyjnej, jak to było z 8 lat temu? Nie zależy staroście na takiej "koleżeńskości", wiec może zrobić z "jego" szkołą co zechce. byłem kiedyś , krótko w tym PO i widziałem co widziałem, ale widać "przyjaźnie się pozmieniały i mają wyjechane na niektórych "swoich", chyba już "byłych swoich"... Wy drodzy Uczniowie (i cały dodatkowy personel), niestety ale dla "góry" jesteście tylko "sztuką" i mają gdzieś to co was spotka.
~wolar niezalogowany
4 grudnia 2015r. o 7:22
Podaję przepis Panu Staroście na rozwiązanie problemu:
- dokonać racjonalizacji zatrudnienia urzędników i usprawnić organizację pracy - połowa urzędników niepotrzebna i pół urzędu wolne;
- obniżyć pensje urzędnicze do lokalnych warunków;
- adoptować wolne pół urzędu na szkołę dla uczniów specjalnych
- z uzyskanych pieniędzy z racjonalizacji zatrudnienia i ograniczenia wynagrodzeń dofinansować szkoły i inne placówki;

Proste. Ale to bajka. Bo co zrobić ze znajomymi "królika" ?
~ niezalogowany
4 grudnia 2015r. o 7:28
Pan ,,Jegomość" bardzo mądrze zauważył , że nie można kształcić hurtowo bo to jest tanie ,trzeba kształcić pod potrzeby rynku - 15 specjalistów w danym zawodzie , to rynek zagospodaruje te osoby . Mam pytanie czy inne szkoły mają też klasy dwuzawodowe ? I jeszcze jedno spostrzeżenie , przecież są klasy wielozawodowe gdzie tych zawodów w jednej klasie jest np.14 na 30 uczniów. Pozdrawiam uczniów ZSB - macie charakter
~ niezalogowany
4 grudnia 2015r. o 7:42

Dokładnie tak. W klasie III jest jedna pełna klasa leśników i drugą pomieszania z architekturą tylko dlatwgo, że leśników było naswyraz za dużo na jedna, pełną klasę. Więc przykro mi ale osoba powyżej totalnie nie ma racji.
~nikt niezalogowany
4 grudnia 2015r. o 7:46
Rozumiem obawy uczniów i przede wszystkim nauczycieli ale przecież karta nauczyciela jest tak skonstruowana, że niełatwo jest ich zwolnić. Może lepiej by było by uczniowie klas I we wrześniu 2016 przeszli do innej placówki i wygasić szkołe stopniowo, a obecni uczniowie niech skończą edukację w obecnej lokalizacji?
Swoje racje ma też powiat. Budowa za ogromne pieniądze nowej szkoły specjalnej w sytuacji gdy szkoły średnie świecą pustkami jest i nielogiczna i niegospodarna. A kto się na to wszystko by złożył? My wszyscy bo zamiast inwestycji np drogowych byłoby ciągłe dokładanie do oświaty. Jak zlikwidują gimnazja to miasto tez będzie miało problem co zrobić z budynkami po gimnazjach.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza