obroncazsb napisał(a): Byłem na spotkaniu i mam małe spostrzeżenia:
1 . Cynizm i buta starosty - reakcja na list jaki uczniowie skierowali do prezydenta RP .
foto[img=1449226708_vc078ob.jpg]
obroncazsb napisał(a): Byłem na spotkaniu i mam małe spostrzeżenia:
Szuka pan oszczędności. Proszę zacząć od własnego podwórka:
[img=1449226981_oamlefd.gif]
Dopisane 04.12.2015r. o godz. 12:12:obroncazsb napisał(a): Byłem na spotkaniu i mam małe spostrzeżenia:
Szuka pan oszczędności. Proszę zacząć od własnego podwórka:
[img=1449227532_ye55zyl.jpg]
~~1 napisał(a): Kilka lat temu władze też ze względów ekonomicznych łączyły klasy. Zgodziłem się na to choć "ofiarą" tych działań stało się moje dziecko. Wydawało się, że argumenty decydentów są słuszne i logiczne. Szybko pożałowałem swojej zgody. Moje dziecko do dziś nosi ślady tych działań. Wychowanie to nie jest poligon doświadczalny dla ekonomistów a tym bardziej partyjniaków.
A teraz ta konkretna sprawa;
Powiat dostanie mniejsze subwencje na uczniów. Wymyślili sobie, że łatwiej będzie dzielić pieniądze gdy będzie o jedną szkołę mniej. Bez zaciskania pasa, mniej roboty - same plusy. Ale są to pozytywy pozorne bo nikt nie pomyślał o bezpieczeństwie dzieci. Do rozwoju osobowości potrzebna jest stabilizacja - krzywda wyrządzona teraz będzie skutkować przez wiele lat.
Przy okazji "rozwiąże" się problem szkoły specjalnej - i znowu tylko pozorne rozwiązanie, bo budynek ZSB też nie jest przystosowany dla dzieci ze szkoły specjalnej. W praktyce pozostają dwie prowizorki (które każdy wie, potrafią przetrwać najdłużej).
Czy tak ma wyglądać polityka oświatowa?
Czy władza ma nam służyć(?) czy tylko uprawiać swoje gierki od wyborów do wyborów.
Każdy powinien zastanowić się nad tymi hasłami.
~czera napisał(a): O ile się nie mylę to na terenie szkoły wspaniałomyślnie oddanej pijarom są 2 budynki szkolne, czyli dawna szkoła podst. nr3 i nr5. W szczególności nr 5 wydaje mi się że może się idealnie nadawać na Szkołę Specjalną