Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Ja ateista

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
3 listopada 2016r. o 18:13
Bob , co gadają autorytety , to ja mniej więcej wiem. Problem polega właśnie na Meierze i ewangelii Judasza. Możemy się sprzeczać , co prawdą jest , a co nie , ale logika podpowiada , że po owocach poznajemy. Owoce w kraju nad Wisłą mamy takie , że Zus jest trzecią co do wielkości " firmą " w Polsce , jeśli chodzi o zatrudnienie. Ceta została podpisana , a Papież namawia do przygarnięcia islamistów. Nad głowami mamy chemitrale i żaden kacyk z Polskiego Episkopatu nawet pary nie puści. Nie mamy polskich banków , a konstytucja Sztolcmana zabrania nam władzy nad własną monetą. Mydli nam się oczy zbawieniem , a polskie rodziny w rozsypce. Młodym w głowach gadżety , smartfony i p.ierdolety , wolność i aborcja. Cicha depopulacja Narodu trwa i cierpienie ściele się szeroką strugą. I tu dochodzimy do Meiera . Jezus zapowiedział , że hierarchowie doprowadzą do cierpienia wielu Ludzi . O choćby Inkwizycji nie muszę Ci opowiadać , bo wiesz. Nie wiem , czy to już jest Apokalipsa , czy jeszcze nie , ale

" cywilizacja , gdzie wszyscy wszystko sprzedają .... prawnicy sprawiedliwość , lekarze zdrowie , nauczyciele wiedzę , a kapłani Boga ... skazana jest na wymarcie "

Astromarycha.

Wkład Jezuitów w rozwój tejże cywilizacji możesz sobie tutaj przypomnieć :

Miłej lektury Bob :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
10114
#alter nieaktywny
3 listopada 2016r. o 18:28
Pokrętna jakaś ta twoja logika jaśko trollu :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
~Bob budowniczy niezalogowany
3 listopada 2016r. o 18:42
Pannozdzieckiem, masz sporo racji co do faktów. A jakoś z ich interpretacją dziwną ścieżką idziesz. Co do obecnego papieża Franciszka to zapewne wiesz, że poważni ludzie KK zgłaszają uzasadnione wątpliwości co do jego postawy i poglądów. A nawet prawomocności wyboru na papieża. Takie czasu - Paweł VI już około 50 lat temu powiedział, że "swąd szatana zakradł się do Świątyni Pańskiej". Sporo księży swoim zachowaniem potwierdza niestety to zdanie. A i nam, szeregowym katolikom, poprzez ciągłe pranie mózgów od dziecka, błądzenie przychodzi bardzo łatwo. Może rzeczywiście czasy ostateczne mamy za progiem - sam to napisałeś. Natomiast jest jedna dobra zasada - co się da wytłumaczyć w oparciu o znane fakty, trzeba tak tłumaczyć. I nie ma potrzeby tworzyć nowych bytów - ot taka uproszczona brzytwa Ockhama.
Ludzie mają skłonność do wymyślania dziwnych rzeczy - właśnie znowu coś wymyślonego falco wkleił. A bez tych wymyśleń wszystko można wyjaśnić. I wcale nie jest ciekawie :/ .
4335
3 listopada 2016r. o 18:48
PanM napisał(a):
klucznick napisał(a): w imię ojca i syna i ducha świętego amen.drodzy bracia i siostry polacy słowianie kto chce nas wymordowac ?[]http://wolna-polska.pl/wiadomosci/kontrowersyjna-szczepionka-oskarzana-o-spowodowanie-zgonow-2000-dzieci-usa-bedzie-obowiazkowa-polsce-2016-11

Dobry człowieku , proszę zlituj się.
Nie tak dawno założyłem dla Was osobny wątek " CHEMITRALE I TAKIE TAM "

Przemo , nie irytuj . No przecież nowa władza serwuje nam truciznę w majestacie prawa , a Ty próbujesz z Klucznika k.retyna zrobić ? Nie mówiąc o mnie.
Se możesz zakładać tysiące tematów , jeśli wydaje Ci się , że to coś zmieni w mojej świadomości , albo Klucznika , ale Twa wiara jest pusta jak bęben :D Nomen omen :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
10114
#alter nieaktywny
3 listopada 2016r. o 18:48
~Bob budowniczy napisał(a):
Ludzie mają skłonność do wymyślania dziwnych rzeczy - właśnie znowu coś wymyślonego falco wkleił. A bez tych wymyśleń wszystko można wyjaśnić. I wcale nie jest ciekawie :/ .

To zaślepiony nienawiścią jaśko troll. Nawet w temacie "ja ateista" musi smrodzić swoimi bredniami :D

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
~Bob budowniczy niezalogowany
3 listopada 2016r. o 19:00
A propos inkwizycji - to jedno wielkie kłamstwo zrealizowane przez lewicę. Prawda wygląda inaczej, niż powszechnie się sądzi. Poczytaj:
http://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/historia/1501047,1,inkwizycja-mniej-straszna.read
To lewicowa gazeta, ale jakoś prawdy trochę napisali. A najwięcej za uszami nie ma KK, a protestanci. To ich rewolucja antykatolicka spowodowała masowe grabieże i morderstwa, i to w krajach protestanckich czarownice palili. Nie katolicy.
To Pannozdzieckiem co piszesz o planowych działaniach w celu wprowadzenie NWO dotyczy też walki z KK. Zobacz jak teraz wychodzą fakty przy kampanii wyborczej w USA - szef kampanii Clinton zakłada organizacje tzw. "postępowych katolików", którzy maja rozwalać KK od środka. Odpowiedz mi na pytanie Pannozdzieckiem - skoro Twoim zdaniem KK jest uczestnikiem spisku, to dlaczego tak "postępowe" siły z nim zajadle walczą?
2900
#falco nieaktywny
3 listopada 2016r. o 19:03
twoja ''wiara'' jest tyle warta co ty sam -czyli nic
jedyne co potrafisz to o tej swojej ''wierze'' pisać przez ''W''
najprostsze pytanie z nią związane jest dla ciebie zbyt trudne a pobyt twój tutaj ''zaniży poziom dyskusji'' jak to zauważono dzisiaj w innym temacie ..
możesz czytać bo może się czegoś dowiesz (nie myl z nauką bo do tej nie dorosłeś :) )ale proszę -nie pisz nic więcej ...
chociaż nie ...
pisz -po raz kolejny się ośmieszysz i uciekając podkulisz kitę :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
4335
3 listopada 2016r. o 19:04
Bob , myślę , że dochodzimy tutaj do podstawowego podziału świadomości. Od lat wierzę w to , że Istoty żyjące we Wszechświecie w zasadzie dzielą się na dwie grupy STO i STS. Wujek Gogle pomoże ;) Problem polega na tym , że tak na prawdę nie wiemy kim jesteśmy. Być może na łożu śmierci dowiemy się . Myślę , że Kaczucha ma rację ze swoją niechęcią do szeregowania. Mi też zawsze marzyła się indywidualność , choć mam świadomość , że sam sobie wybrałem drogę nauki ... przez cierpienie . Odnośnie brzytwy , nie możemy ograniczać Stwórcy w tworzeniu konceptów. Nie jesteśmy w stanie ograniczyć Stwórcy energetycznie , materialnie , to i myśl Stwórcy pozostanie nieograniczoną :) Istotą naszej " kłótni " jest to w jakiego boga wierzymy. Ty w kosmitę , ja w Stwórcę ... to jest moja teza oczywiście , na bazie lat przemyśleń i studiów :)

Spróbujesz mi udowodnić , że Tetragrammaton nie jest kosmitą ? :)

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza