~~japa japa jejo niezalogowany 9 kwietnia 2017r. o 21:29
I znów rebusik. Kościół rzymski i luterański chrzczą niemowlęta. Uzasadniają to tym, że prawdopodobnie pisząc "cały dom" chodziło ewangelistom o całe rodziny z dziećmi. Również o niemowlęta.
Czy to prawda? Porównajcie dwa cytaty. W obu jest mowa o całych domach. O ile całe domy z niemowlętami można polać wodą, to czy jeśli całe domy uwierzyły oznacza, że nieświadome niemowlę mogło uwierzyć także?
A może cały dom nie oznacza tego, vo kościół rzymski chce, aby oznaczało?
"Poznał wtedy ojciec, iż była to ta godzina, w której Jezus powiedział do niego: Syn twój żyje. I uwierzył sam, i cały dom jego." J 4;53
"Tej samej godziny w nocy wziął ich z sobą, obmył rany i natychmiast przyjął chrzest wraz z całym swym domem." Dz 16;33
na stronie 433 jasno widać że piszemy sobie z DP coś MIĘDZY SOBĄ
i nagle ni z tego ni z owego wchodzi w to wszystko kc a zaraz za nią jeszcze jeden (a może to ona sama?-kto wie?-administrator?...moderator :D ) jeszcze jeden oszołom szukający wrażeń
o co wam chodzi ludzie?...boli was ze można pisać do siebie bez złości ,bez wszędobylskiego dookoła obrażania i wyzwisk?
bo jestem pewien ze absolutnie nie przeszkadza wam to o czym piszemy i nie pieprzcie tu głupot o ''zaśmiecaniu'' bo to nikt inny a wy ''obrońcy ładu i porządku '' to robicie
to że jest forum publiczne nie oznacza że można się w ten sposób wtrącać w czyjąś rozmowę ...
no chyba że jest się taką kc która o kulturze i wychowaniu nie ma pojęcia ...
przykład jej popisu?...a proszę spojrzeć w temat jakiegoś studenta proszącego o pomoc ...
kto się odezwał i w jaki sposób?...pierwsza osobą był NIKT INNY jak kc pisząca w swój charakterystyczny sposób ...
po co to zrobiła? ...ani słowa o pomocy za to fala złośliwości i bezsensownego krytycyzmu ...
on pyta ''czego chcesz uczyć'' ?...zadaj sobie kobieto pytanie -czego ja powinnam się nauczyć bo wykształcenie jakie ponoć posiadasz to nie wszystko ...
ile razy ci trzeba powtarzać babino że jesteś dla mnie nic nie znaczącym elementem tego forum ?
przypominasz mi kogoś komu pluje się w twarz a on rozkłada parasol ...
jesteś tak beznadziejnym przypadkiem ograniczonego i sfrustrowanego człowieka że z całym przekonaniem piszę że nie ma tutaj drugiego takiego ...
mało jest tutaj ludzi potrzebujących bardziej od ciebie ,usług specjalisty ...
jeśli masz problem innego wymiaru ,wpisz się na listę potrzebujących tego 1% :D
ja jadę zaraz do pracy a ty co?
pozostaniesz z kompem i sama ze sobą ...współczuję ...
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.