Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Co z poparciem dla PiS?

670
ramaj
3 lutego 2019r. o 13:44
M21W2 napisał(a): Ramaj nie chce mi się wierzyć że nie znasz przemian gospodarczych w Polsce po 1989 r. Jeżeli dla Ciebie wyprzedaż za 1/2- 1/3 wartości niemalże wszystkiego - zakłady , pszetfurnie , banki ,media itd. - w ręce kapitału zagranicznego nie było błędem - gratuluję samopoczucia . Nie wiem co będzie za 20 lat to jest diagnoza Morawieckiego . Jeżeli uważasz że lepiej jest jak jesteśmy uzależnieni od kapitału zagranicznego to odpowiem krótko - umiesz liczyć - licz na siebie . Slogan -- sam jest napchany za wierną służbę - mnie śmieszy , napisz komu to rzekomo tak wiernie służył , czyżby dla Ciebie człowiek który własną pracą jako menadżer bankowiec dorobił się pokaźnego majątku co prawda w bankach w większości z kapitałem zagranicznym jest kimś gorszym od większości Polaków pracujących w innych przedsiębiorstwach z tymże kapitałem ? , to Twoja ocena ja jej nie podzielam . Ja bardziej zainteresowałbym się fortunami zbliżonymi do majątku Morawieckiego polityków którzy tylko tym się zajmują , powiem Tobie coś co mówi polityk przedsiębiorca Jakubiak którego majątek jest znacznie większy - My do polityki nie idziemy dla pieniędzy , my je mamy . Nie będę pisał co Ty łykasz i jak bo bliżej Ciebie nie znam tak jak większość zajmujesz się krytykanctwem wszystkiego co związane z PiS i jak większość zapewne nie odpowiesz - jak nie PiS to kto i dlaczego . Dopisane 03.02.2019r. o godz. 13:15:"7 października 1993 roku minister przekształceń własnościowych (a był nim wówczas Janusz Lewandowski) sprzedał 80 proc. akcji Kostrzyńskich Zakładów Papierniczych szwedzkiemu koncernowi papierniczemu Trebruk AB. Szwedzi za przejęcie pełnej kontroli nad zakładem zapłacili symboliczną sumę 800 tys. starych złotych (tj. równowartość dzisiejszych 80 zł).

Chcesz wierzyć w następnych ( na pierwszych się przejechałeś) - twoja sprawa.Ja zawsze mówię ,że politykom jak burej suce ....jakiejkolwiek opcji by nie byli.
A z tym Kostrzyniem nie wiem jak i za ile.Wiem ,że lepiej mądremu za 1 zł niż głupiemu za milion - przykład Czechów,którzy za symboliczną kwotę sprzedali Skodę.A na Kostrzyń budżet chyba dzisiaj nie narzeka,pracownicy też.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Złota Skalnica niezalogowany
3 lutego 2019r. o 13:44
~~Złota Skalnica napisał(a): ZŁOTEK Z CO TO ZA NOWY WYRAZ,,PSZETFÓRNIA "

PRZEPRASZAM MIAŁO BYĆ ,,PSZETFURNIE '
670
ramaj
3 lutego 2019r. o 13:47

Ale na gospodarce za to zna się.

Dopisane 03.02.2019r. o godz. 13:47:

~~Złota Skalnica napisał(a):

PRZEPRASZAM MIAŁO BYĆ ,,PSZETFURNIE '

Dalej do poprawki
14240
M21W2
3 lutego 2019r. o 14:57
~~Płomienisty Kosmos napisał(a): LUCEK ,napisz jak to żeście razem z Ojcem Tadeuszem ,,kolebkę '' przed upadkiem ocalili .
I co z tymi pieniędzmi Ojciec zrobił .Chciał stocznię kupić a Wy nie chcieliście mu sprzedać czy jak ?
Co wam odpowiedział jak spytaliście gdzie ma forsę ?
Dlaczego piszesz do mnie i zadajesz to pytanie ? , co z tobą jest nie tak ? , wyraźnie krytykuję prywatyzację po 1989 , zadaj je tym co wtedy rządzili i nie rozliczyli tej moim zdaniem afery , korzystaj z tego co masz pod czaszką a nie piszesz co ślina na język przyniosła . .......... 200 mln od Rydzyka na ratowanie stoczni. Dobry przekret. Bardzo dobry...Zgłoś do moderatora
Dlaczego śledczy do tej pory nie chcą wyjaśnić tajemniczego wypadku opla calibry, w którym zginęły trzy osoby związane ze zbiórką ojca Rydzyka na ratowanie Stoczni Gdańskiej, ok. 200 mln zł? Z tej kwoty partner Rydzyka - ojciec Jan Król - przepuścił 5 mln zł na giełdzie.

W momencie zagrożenia Stoczni Gdańskiej upadłością Hutyra zostaje przewodniczącym Komitetu Ratowania Stoczni, powołanego przez Radio Maryja. Stając na ambonie obok o. Rydzyka Hutyra mówi: "Daję słowo honoru, że żadna złotówka przeznaczona na ratowanie stoczni nie przepadnie". W 1999 r. Hutyra orientuje się, że nie wiadomo, co się stało z pieniędzmi na ratowanie stoczni. Wysyła listy do o. Rydzyka i osób związanych z Radiem Maryja (były publikowane w „Gazecie Polskiej”). Listy pozostają bez odpowiedzi, a ludzie związani z o. Rydzykiem organizują spotkania, podczas których szkalują Hutyrę. "Bolek, nie możemy dalej współpracować. Z ust ojca dyrektora padają zarzuty pod twoim adresem. Podobno jesteś agentem" – mówi Hutyrze jeden z jego znajomych. Hutyra zakłada stowarzyszenie „Arka”, które skupia akcjonariuszy Stoczni Gdańskiej. W 2000 r. pojawia się szansa na jej uratowanie .

Tajemniczy wypadek

Na wrzesień 2000 r. wyznaczona zostaje data walnego zebrania akcjonariuszy. Plan Hutyry jest następujący – akcjonariusze wybiorą radę nadzorczą. Najważniejszym punktem zebrania będzie głosowanie nad uwłaszczeniem pracowników oraz emerytowanych stoczniowców. W ten sposób stocznia pozostanie w polskich rękach. Po zakończeniu walnego władze stoczni wystąpią do dyrektora Radia Maryja Tadeusza Rydzyka z prośbą o pieniądze na jej funkcjonowanie. Piątek, 15 września 2000 r., Bolesław Hutyra, a także Marian Moćko, członek zarządu stowarzyszenia „Arka”, oraz przyjaciel Hutyry Andrzej Bugajski jadą na spotkanie z ministrem skarbu Andrzejem Chronowskim. Koło Nidzicy prowadzony przez Bugajskiego opel calibra zderza się z maszyną drogową. Kierowca i pasażerowie giną na miejscu. Okoliczności są niejasne – wypadek zdarzył się na prostej drodze, przy dobrej widoczności i ładnej pogodzie.

Eksperci badający okoliczności tragedii stwierdzają, że przyczyn nie można ustalić. Zastanawiający jest jednak brak śladów hamowania...

Dopisane 03.02.2019r. o godz. 14:07:

Dzięki za zwrócenie uwagi , jakbyś wyszukiwał wszystkie błędy popełniane tu na forum miałbyś dużo zajęcia , nie mów nikomu , język polski a szczególnie ortografia to moja słaba strona .

Dopisane 03.02.2019r. o godz. 14:57:

ramaj napisał(a):
M21W2 napisał(a): Ramaj nie chce mi się wierzyć że nie znasz przemian gospodarczych w Polsce po 1989 r. Jeżeli dla Ciebie wyprzedaż za 1/2- 1/3 wartości niemalże wszystkiego - zakłady , pszetfurnie , banki ,media itd. - w ręce kapitału zagranicznego nie było błędem - gratuluję samopoczucia . Nie wiem co będzie za 20 lat to jest diagnoza Morawieckiego . Jeżeli uważasz że lepiej jest jak jesteśmy uzależnieni od kapitału zagranicznego to odpowiem krótko - umiesz liczyć - licz na siebie . Slogan -- sam jest napchany za wierną służbę - mnie śmieszy , napisz komu to rzekomo tak wiernie służył , czyżby dla Ciebie człowiek który własną pracą jako menadżer bankowiec dorobił się pokaźnego majątku co prawda w bankach w większości z kapitałem zagranicznym jest kimś gorszym od większości Polaków pracujących w innych przedsiębiorstwach z tymże kapitałem ? , to Twoja ocena ja jej nie podzielam . Ja bardziej zainteresowałbym się fortunami zbliżonymi do majątku Morawieckiego polityków którzy tylko tym się zajmują , powiem Tobie coś co mówi polityk przedsiębiorca Jakubiak którego majątek jest znacznie większy - My do polityki nie idziemy dla pieniędzy , my je mamy . Nie będę pisał co Ty łykasz i jak bo bliżej Ciebie nie znam tak jak większość zajmujesz się krytykanctwem wszystkiego co związane z PiS i jak większość zapewne nie odpowiesz - jak nie PiS to kto i dlaczego . Dopisane 03.02.2019r. o godz. 13:15:"7 października 1993 roku minister przekształceń własnościowych (a był nim wówczas Janusz Lewandowski) sprzedał 80 proc. akcji Kostrzyńskich Zakładów Papierniczych szwedzkiemu koncernowi papierniczemu Trebruk AB. Szwedzi za przejęcie pełnej kontroli nad zakładem zapłacili symboliczną sumę 800 tys. starych złotych (tj. równowartość dzisiejszych 80 zł).

Chcesz wierzyć w następnych ( na pierwszych się przejechałeś) - twoja sprawa.Ja zawsze mówię ,że politykom jak burej suce ....jakiejkolwiek opcji by nie byli.
A z tym Kostrzyniem nie wiem jak i za ile.Wiem ,że lepiej mądremu za 1 zł niż głupiemu za milion - przykład Czechów,którzy za symboliczną kwotę sprzedali Skodę.A na Kostrzyń budżet chyba dzisiaj nie narzeka,pracownicy też.
.................................................................................................................................................... Główny temat to - kapitał polski czy zagraniczny i tu nic nie napisałeś , pamiętasz ilu ludzi straciło pracę ilu mieliśmy bezrobotnych , ile zakładów zlikwidowano po tych prywatyzacjach , rozejrzyj się po Bolesławcu . Ja jestem tylko wyborcą PiS mamy taki a nie inny system jak nie jedna to druga partia będzie rządziła , zadałem już wielu pytanie - jak nie PiS to kto i dlaczego , nikt i nic odpowiedział Ty również , jedyną odpowiedzią jaką otrzymałem od Panny było - nie wiem - . To że krytykuję wielu pseudo działaczy Solidarności wcale nie oznacza że się przewiozłem , ogólny bilans jest na plus , już odpowiadałem że niczego co robiłem w latach 1980-89 nie żałuję .
2900
#falco nieaktywny
3 lutego 2019r. o 15:08

no ''pszetfórnia''
z wielkiej ''S'' w maleńką ''s'' :]

tyle ze z ECS się nie udało ...hahahahaha

no-czytam dalej ...

"bierz życie z każdym oddechem..."
14240
M21W2
3 lutego 2019r. o 15:16
falco napisał(a):

no ''pszetfórnia''
z wielkiej ''S'' w maleńką ''s'' :]

tyle ze z ECS się nie udało ...hahahahaha

no-czytam dalej ...
Falco przypomnij sobie jak ktoś zwrócił Tobie uwagę na Twoje byki , odpisałeś - to nie jest konkurs z języka polskiego . Jak mam włączone poprawianie błędów i cytuję Twój post to robi się czerwono , zapomniał wół .............. .
2900
#falco nieaktywny
3 lutego 2019r. o 15:19
ja pierdzielę :]

ja też się pomyliłem ...hahahaha

''pszetfurnia'' miało być ...

teraz wiem dlaczego tamta ''s'' upadła :]

"bierz życie z każdym oddechem..."
14240
M21W2
3 lutego 2019r. o 15:28
Falco , wracają Twoi do polityki - Miller , Belka , Cimoszewicz ze wsparciem ze strony Marcinkiewicza i tego od dorżnięcia watahy Sikorskiego obalą PiS a jak jeszcze dołączą kilku towarzyszy z KC PZPR koalicja PO -PZPR i nowa władza murowane .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA KGHM zaprasza