Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Solidarność -- droga do rozkładu

~~Karminowy Miskant niezalogowany
16 stycznia 2020r. o 17:25
kogo dzisiaj obchodzi jakaś tam solidarność

ot kolejna jakaś tam organizacja ...:]
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
211
skorn
16 stycznia 2020r. o 17:30
Bez wątpienia obchodzi założyciela tematu.

<i>
211
skorn
16 stycznia 2020r. o 17:36
To nie jest iluzja wyboru. Ludzie świadomie głosują na socjalizm i rozdawnictwo, bo w ludzkiej naturze jest to, by myślec tylko o sobie.

<i>
11445
PanM
16 stycznia 2020r. o 17:38
skorn napisał(a): To nie jest iluzja wyboru. Ludzie świadomie głosują na socjalizm i rozdawnictwo, bo w ludzkiej naturze jest to, by myślec tylko o sobie.

Niestety to prawda......

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
211
skorn
16 stycznia 2020r. o 17:50
Czy ze względu na podejście do kwestii gospodarczych byłby pan gotów zagłosować na Konfederację?

<i>
11445
PanM
16 stycznia 2020r. o 17:59
skorn napisał(a): Czy ze względu na podejście do kwestii gospodarczych byłby pan gotów zagłosować na Konfederację?

Nie mam i nie miałem maski żadnego ugrupowania politycznego ani światopoglądowego. Zawsze zajmowałem się problematyką " STOSUNEK PAŃSTWA DO POJEDYNCZEGO CZŁOWIEKA "
Jak na dzisiaj odpowiada mi ich postulat " kwota wolna jako dwunastokrotność pensji minimalnej brutto "

Dopisane 16.01.2020r. o godz. 17:59:

PanM napisał(a):
skorn napisał(a): Czy ze względu na podejście do kwestii gospodarczych byłby pan gotów zagłosować na Konfederację?

Nie mam i nie miałem maski żadnego ugrupowania politycznego ani światopoglądowego. Zawsze zajmowałem się problematyką " STOSUNEK PAŃSTWA DO POJEDYNCZEGO CZŁOWIEKA "
Jak na dzisiaj odpowiada mi ich postulat " kwota wolna jako dwunastokrotność pensji minimalnej brutto "

Podobny pogląd ma jeden z zaprzysiężonych Pańskich antagonistów.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
211
skorn
16 stycznia 2020r. o 18:10
PanM napisał(a): Nie mam i nie miałem maski żadnego ugrupowania politycznego ani światopoglądowego.

Myślę sobie, że gdyby Palikot przetrwał w polskiej poltyce, trwałby pan u jego boku. Uciekł pan ze statku jak zaczynał tonąć. : )

<i>
~~Karminowy Miskant niezalogowany
16 stycznia 2020r. o 18:20
zapewne masz mnie na myśli i to prawda...
nigdy nie należałem do stronników tej czy innej partyjki...

ale nie ma i nigdy nie będzie człowieka który by w jakiś sposób nie sympatyzował czy tylko się identyfikował z jakimiś poglądami ...

można mi tu przypisać w tym co napiszę pewne skrajności ale ostatnio przyglądam się Zandbergowi i Bosakowi

gdyby ci ludzie połączyli siły mieli by szanse na wprowadzenie jakichś zmian ...

ich problemem jest to że aby to zrobić i abym ja im mógł w jakiś sposób zawierzyć w szczerość intencji jeden musiałby usunąć ze swojego otoczenia Czarzastego a drugi Korwina i Brauna
ostatnie wypowiedzi Bosaka nadzwyczaj celne bardzo mnie zaskoczyły ale i też zaciekawiły...
to młody człowiek i od kiedy zmienił odrobinę retorykę ...

ale nie chwalmy dnia bo słoneczko jeszcze dobrze nie zaszło...;)

sumując - od lat niezmiennie powtarzam -pozbyć się politycznego ''betonu'' typu millery czy kaczyńskie ...

wtedy jest szansa na zmiany ...
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza