skorn napisał(a):PanM napisał(a): Nie mam i nie miałem maski żadnego ugrupowania politycznego ani światopoglądowego.
Myślę sobie, że gdyby Palikot przetrwał w polskiej poltyce, trwałby pan u jego boku. Uciekł pan ze statku jak zaczynał tonąć. : )
PanM napisał(a): O regułach gry między podmiotami / skarb państwa, samorządu, pracodawcy , pracobiorcy / decyduje ustawodawca a nie wolny rynek. W zależności od ogólnego poziomu i dobrej woli ustawodawcy suweren może mieć lepiej lub gorzej.
Moja opinia to przypisek na dole.
Polski ustawodawca na każdym szczeblu jest całkowicie podporządkowany partii która go desygnowała na posła lub radnego.
Suweren raz na cztery lata ma iluzje wyboru . Potem jest tylko PŁATNIKIEM.[img=1579192332_tg8inbj.jpg]
~~Karminowy Miskant napisał(a): a ja?
jak mnie ''sklasyfikujesz'' ?
nie byłem na żadnym ''okręcie''
fobiak napisał(a):PanM napisał(a):
mylisz sie przemciu, pis obiecal opodatkowanie powierzchni handlowych, gdyby ustawodawca chcial jezdzilibysmy ekologicznymi samochodami i mielibysmy ekologoczna energie.
masz waskie horyzonty z kosiby.
Mówiąc delikatnie g ówno prawda.Ustawodawca jest golasem . Aby wyprodukować cokolwiek musiał by się podpierać prywatnymi producentami. A to godzi w interesy partyjnej retoryki władzy. Władzy która dla rynku pracy nie chce podnieść sensownie kwoty wolnej.
Co do energii ekologicznej / odnawialnej / mam taką na swoim dachu i jakoś nie czuję aby ustawodawca był mi wdzięczny. Wręcz odwrotnie.
Takie horyzonty są na Kosiby 72 [img=1579198033_lnbfej0.jpg]
fobiak napisał(a):PanM napisał(a): O regułach gry między podmiotami / skarb państwa, samorządu, pracodawcy , pracobiorcy / decyduje ustawodawca a nie wolny rynek. W zależności od ogólnego poziomu i dobrej woli ustawodawcy suweren może mieć lepiej lub gorzej.
Moja opinia to przypisek na dole.
Polski ustawodawca na każdym szczeblu jest całkowicie podporządkowany partii która go desygnowała na posła lub radnego.
Suweren raz na cztery lata ma iluzje wyboru . Potem jest tylko PŁATNIKIEM.[img=1579192332_tg8inbj.jpg]
mylisz sie przemciu, pis obiecal opodatkowanie powierzchni handlowych, gdyby ustawodawca chcial jezdzilibysmy ekologicznymi samochodami i mielibysmy ekologoczna energie. ustwodawca moze wszystko robic co nie ugodzi w concerny.
concerny amerykanskie takiej jak np. googel decyduja o ustawach. bank chce kase podatnikow to ustawodawca wydaje ustawe o ratowaniu banku.
masz waskie horyzonty z kosiby.
Zastosowana autokorekta