Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Solidarność -- droga do rozkładu

~~Karminowy Miskant niezalogowany
16 stycznia 2020r. o 18:22
skorn napisał(a):
PanM napisał(a): Nie mam i nie miałem maski żadnego ugrupowania politycznego ani światopoglądowego.

Myślę sobie, że gdyby Palikot przetrwał w polskiej poltyce, trwałby pan u jego boku. Uciekł pan ze statku jak zaczynał tonąć. : )

a ja?
jak mnie ''sklasyfikujesz'' ?
nie byłem na żadnym ''okręcie''
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2161
#fobiak nieaktywny
16 stycznia 2020r. o 18:24
PanM napisał(a): O regułach gry między podmiotami / skarb państwa, samorządu, pracodawcy , pracobiorcy / decyduje ustawodawca a nie wolny rynek. W zależności od ogólnego poziomu i dobrej woli ustawodawcy suweren może mieć lepiej lub gorzej.
Moja opinia to przypisek na dole.
Polski ustawodawca na każdym szczeblu jest całkowicie podporządkowany partii która go desygnowała na posła lub radnego.
Suweren raz na cztery lata ma iluzje wyboru . Potem jest tylko PŁATNIKIEM.[img=1579192332_tg8inbj.jpg]

mylisz sie przemciu, pis obiecal opodatkowanie powierzchni handlowych, gdyby ustawodawca chcial jezdzilibysmy ekologicznymi samochodami i mielibysmy ekologoczna energie. ustwodawca moze wszystko robic co nie ugodzi w concerny.
concerny amerykanskie takiej jak np. googel decyduja o ustawach. bank chce kase podatnikow to ustawodawca wydaje ustawe o ratowaniu banku.
masz waskie horyzonty z kosiby.
211
skorn
16 stycznia 2020r. o 18:49
~~Karminowy Miskant napisał(a): a ja?
jak mnie ''sklasyfikujesz'' ?
nie byłem na żadnym ''okręcie''

Glosowałes na SLD. To chyba nie jest sposób na "pozbycie się politycznego betonu".

Jak tam twoja kandydatka? Robi coś czy tylko jedzie na nazwisku swojego męża nieboszczka i robi za statystkę w sejmie?

<i>
11445
PanM
16 stycznia 2020r. o 19:07
fobiak napisał(a):
PanM napisał(a):

mylisz sie przemciu, pis obiecal opodatkowanie powierzchni handlowych, gdyby ustawodawca chcial jezdzilibysmy ekologicznymi samochodami i mielibysmy ekologoczna energie.

Mówiąc delikatnie g ówno prawda.Ustawodawca jest golasem . Aby wyprodukować cokolwiek musiał by się podpierać prywatnymi producentami. A to godzi w interesy partyjnej retoryki władzy. Władzy która dla rynku pracy nie chce podnieść sensownie kwoty wolnej.
Co do energii ekologicznej / odnawialnej / mam taką na swoim dachu i jakoś nie czuję aby ustawodawca był mi wdzięczny. Wręcz odwrotnie.
Takie horyzonty są na Kosiby 72 [img=1579198033_lnbfej0.jpg]

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~~Marengo Rozchodnik niezalogowany
16 stycznia 2020r. o 19:47
a teraz panowie jedno pytanie ,dlaczego na wielkopowierzchniowych =

marketach

obozach pracy

i wielu innych budowlach ,niema Paneli słonecznych lub

fotowoltaiki
2161
#fobiak nieaktywny
16 stycznia 2020r. o 20:24
przemciu pisz do mnie na berdyczow. nic a nic nie zrozumiales z tego co napisalem, zaden rzad, zadna partia nie ma wplywu na wazne decyzje, dlatego jest taka stopa podatkowa, koncerny zablokowaly im sciaganie podatkow z bogatych, dlatego lupia biednych tylko po to aby to oddac bogatym. obojetnie jaka partia bedzie rzadzila w polsce, zadna nie opodatkuje koncernu amerykanskiego ale kazda wyplaci im odszkodowanie za co tylko sobie zazycza.
nie licz na to, ze w polsce cos sie zmieni na lepsze, chyba, ze ludzie wyjda na ulice.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
16 stycznia 2020r. o 21:00
fobiak napisał(a):
PanM napisał(a): O regułach gry między podmiotami / skarb państwa, samorządu, pracodawcy , pracobiorcy / decyduje ustawodawca a nie wolny rynek. W zależności od ogólnego poziomu i dobrej woli ustawodawcy suweren może mieć lepiej lub gorzej.
Moja opinia to przypisek na dole.
Polski ustawodawca na każdym szczeblu jest całkowicie podporządkowany partii która go desygnowała na posła lub radnego.
Suweren raz na cztery lata ma iluzje wyboru . Potem jest tylko PŁATNIKIEM.[img=1579192332_tg8inbj.jpg]

mylisz sie przemciu, pis obiecal opodatkowanie powierzchni handlowych, gdyby ustawodawca chcial jezdzilibysmy ekologicznymi samochodami i mielibysmy ekologoczna energie. ustwodawca moze wszystko robic co nie ugodzi w concerny.
concerny amerykanskie takiej jak np. googel decyduja o ustawach. bank chce kase podatnikow to ustawodawca wydaje ustawe o ratowaniu banku.

Nie wiem co masz Fobyczny przeciwko takiej monecie ? :D Być może Przemo ma wąskie choryzonty :D , ale nie wstydzi się swego nazwiska , jak Ty i ta Głupia Papuga .

Miewacie czasem rację , tego ukryć się nie da , ale w rozwoju duchowości trzeba wreszcie pochwalić się osiągnięciami , nie tylko mańkowym kwiatuszkiem , nie mówiąc o po Kocham Bolec.Info onym pseudogepardzie :D

Doceniam Twą wiedzę Fobiczny , martwi mnie tchurzostwo :D :D :D

Spytam tak .... przy całej swej Mądrości i wiedzy .... masz odwagę , żeby na przeciwko Przema i Lucjana usiąść ... na kanapie Przema i powiedzieć prosto w twarz ... co myślisz ... ja chętnie będę przy tym uczestniczył , bo uwielbiam Mądrych Ludzi .... nawet tchóżliwych :D :D :D

Wybacz Przemo , że rozporządzam Twoją kanapą :)

Czasami to się nawet nad tym zastanawiam , czy aby Fobiczny nie jest wysoce inteligentną Kobietą ... te wszystkie konotacje erotyczne ... no lubię , ale ISTOTA nie daje się poznać w REALU ... od dziesięciu lat funkcjonuje w przestrzeni wirtualnej ...

Fobiczna , Pan Przemo Moszczyński i Pan Lucjan Złotowski mnie małego żuczka zaprosili do dyskusji ... dołączysz do nas ?

Dobrej nocy :)

Zastosowana autokorekta

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~~Karminowy Miskant niezalogowany
16 stycznia 2020r. o 21:11
jak zwykle masz dużo racji ale ...
z tym ''pisaniem na Berdyczów'' nie do końca...;)
utarło się to powiedzenie ale wbrew temu że kiedyś właśnie Berdyczów słynął z sumienności i odpowiedzialności założonej tam poczty ...

gdzieś o tym czytałem że napisanie listu do Berdyczowa było gwarancją że właśnie ten list bez problemów dotrze do adresata ...

to taka ciekawostka historyczna ...
nie odbieraj tego jako jakiegoś zarzutu ...

Przemek też ma rację co do sklepów wielkopowierzchniowych ...
panele na np. Careffurze nie tylko by zasiliły sam market ale być może okoliczne jakieś punkty usługowe...

tyle że straciła by na tym nasza ''elektrownia''
czy by straciła to też nie do końca pewne bo z tego co się orientuję Przemek i tak jest zobligowany do ''odsprzedania'' części energii dla państwa...

ale mogę się mylić bo nie do końca znam te zasady
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza