fobiak napisał(a): panienko to ty masz pe dalski nick, gdybym mial nick szczuplagosia lub ciemnablondynka to mama by mnie z domu wyrzucila. nie mam potrzeby sie spotykac z kims z bolca jesli nie ma porzadnej pi zdy, juz o tym pisalem, z drugiej strony bolec nie jest portalem randkowym. a prawde mowiac to roochac juz mi sie tez nie chce.
fobiak napisał(a): panienko to ty masz pe dalski nick, gdybym mial nick szczuplagosia lub ciemnablondynka to mama by mnie z domu wyrzucila. nie mam potrzeby sie spotykac z kims z bolca jesli nie ma porzadnej pi zdy, juz o tym pisalem, z drugiej strony bolec nie jest portalem randkowym. a prawde mowiac to roochac juz mi sie tez nie chce.
fobiak napisał(a): przemciu pisz do mnie na berdyczow. nic a nic nie zrozumiales z tego co napisalem, zaden rzad, zadna partia nie ma wplywu na wazne decyzje, dlatego jest taka stopa podatkowa, koncerny zablokowaly im sciaganie podatkow z bogatych, dlatego lupia biednych tylko po to aby to oddac bogatym. obojetnie jaka partia bedzie rzadzila w polsce, zadna nie opodatkuje koncernu amerykanskiego ale kazda wyplaci im odszkodowanie za co tylko sobie zazycza.
nie licz na to, ze w polsce cos sie zmieni na lepsze, chyba, ze ludzie wyjda na ulice.
Pannazdzieckiem napisał(a): Doceniam Twą wiedzę Fobiczny , martwi mnie tchurzostwo :D :D :D
Spytam tak .... przy całej swej Mądrości i wiedzy .... masz odwagę , żeby na przeciwko Przema i Lucjana usiąść ... na kanapie Przema i powiedzieć prosto w twarz ... co myślisz ... ja chętnie będę przy tym uczestniczył , bo uwielbiam Mądrych Ludzi .... nawet tchóżliwych :D :D :D
PanM napisał(a):fobiak napisał(a):
Ty nie rozumiesz sam siebie.Nauczyłeś się kopać po archiwach ale od samodzielnego myślenie zbyt boli cię głowa .
Jak można wypisywać tak idiotyczne frazesy. Jakie koncerny i jakie podatki ? Socjalistyczne rządy / wszystkie od 1945 roku/ aby przetrwać muszą łupić własnych obywateli. Istnieją bo mają co dać swoim poplecznikom./ pracę w spółkach samorządowych i państwowych oraz dla tych bliżej koryta stanowiska w zarządach /
Sic w Bolesławcu w ARiMR pan Szymon Pogoda , lokalny działacz PiS.
Zauważ że w Polsce do władzy dostają się pewne grupy ludzi , kasty.W Bolesławcu nauczyciele. Jednak wszyscy mają wspólną cechę . Są byłymi pracownikami budżetowymi. Dlatego nie możemy od nich oczekiwać myślenia kategoriami normalnego rynku. Zwrotu wolny rynek nie należy brać dosłownie ale prawdą jest że bogacenie się i rozwój prywatnej przedsiębiorczości jest odwrotnie proporcjonalne do ingerencji w rynek pracy tzw państwa./ przypisek pod postami /
Partie potrzebują pieniędzy na przekupywanie elektoratu. Stwarzają iluzje gospodarności. Związki zawodowe czy to OPZZ czy solidarność siedzą w kieszeni partii rządzących. Żaden z aktywnych działaczy nie prowadzi działalności gospodarczej. Wystarczyło by sprywatyzować spółki samorządowe i skarbu państwa a związki same by skonały. Ci partyjniacy którzy pchają się do władzy pod hasłami " po pierwsze mieszkańcy " sami powinni wydać takie uchwały i ustawy aby ludziom nie działa się krzywda.
Szkoda że mamy zbyt wielu buców którzy dają się na pseudo socjalistyczne sztuczki partyjne nabierać.
Co do opodatkowywania jak piszesz szanowny gamoniu koncernów zapamiętaj sobie .
KAŻDA ZŁOTÓWKA PODATKU NAŁOŻONA NA JAKĄKOLWIEK FIRMĘ ZAWSZE W PIERWSZEJ KOLEJNOŚCI UDERZY W JEJ PRACOWNIKÓW. potem w klientów .
Słyszała osoba o czymś takim jak podatek liniowy ? O kwocie wolnej ? O innych uregulowaniach między podmiotami ?
Osoba za bardzo się zabunkrowała w swoim Berdyczowie i puszcza bąki na oślep.
z kosiby masz waskie horyzonty i pod gorke, rowniez z mysleniem, gdybys mieszkal 3 km dalej, w laziskach, tam jest plasko, nie ma gorek to mialbys plaskie ale szerokie horyzonty. tam by sie tobie chalupa nie spalila, laziska sa nieplane aby sie pozbyc tam chalupy, trzeba zamowic samolot.
kopiac w archiwum nie wolno myslec, jak zaczniesz myslec to zaczniesz robic to co robia wszyscy, zaczniesz manipulowac, falszowac przez twoja zaje bista interpretacje, bo gowno bedziesz rozumial. sam nie tak dawno pisales, na chooj nam historia, lepiej myslec o przyszlosci.
nie mieszaj prl do tego bajzlu po niej, w prl, cale panstwo bylo nasze, teraz mamy goowno.
swiatem rzadza 124 concerny, sam sobie poszukaj nie chce mi sie ciebie edukowac
https://www.forbes.pl/wiadomosci/najwyzej-wyceniane-firmy-swiata-2015-apple-na-czele/ckjyy92
to nie wszystkie.
"KAŻDA ZŁOTÓWKA PODATKU NAŁOŻONA NA JAKĄKOLWIEK FIRMĘ ZAWSZE W PIERWSZEJ KOLEJNOŚCI UDERZY W JEJ PRACOWNIKÓW."
gloopis jak but, od czego jest placa minimalna? wiesz, dlaczego u nas nie jest ona w wysokosci 8.000? ty sie nawet boisz pomyslec albo juz nie wiesz jak sie to robi.
nasz rzad nie pochula na swiecie, nasze firmy tez tego nie zrobia a zyc trzeba, dlatego sa takie podatki ale tylko dla nas, concerny one nie obowiazuja.
zaden rzad polski nie jest w stanie nic zmienic bo mu nie pozwoli ue lub usa. a co za nimi stoi to sam pomysl.
nie chce mi sie ciebie prostowac bo jestes ten sam typ co bolek co pali kota.
Dopisane 17.01.2020r. o godz. 09:40:~~Różowy Len napisał(a):Pannazdzieckiem napisał(a): Doceniam Twą wiedzę Fobiczny , martwi mnie tchurzostwo :D :D :D
Spytam tak .... przy całej swej Mądrości i wiedzy .... masz odwagę , żeby na przeciwko Przema i Lucjana usiąść ... na kanapie Przema i powiedzieć prosto w twarz ... co myślisz ... ja chętnie będę przy tym uczestniczył , bo uwielbiam Mądrych Ludzi .... nawet tchóżliwych :D :D :D
Panna, kogo ty chcesz zapraszać? Przecież fobiak to fikcyjne konto, spod którego piszą ruskie trolle. Zauważ że narracja tego pana jest zawsze prorosyjska. Poziom kultury też wskazuje na Ruska. Materiały archiwalne, którymi dysponuje są imponujące. Zwykły śmiertelnik nie ma pod ręką takiej bazy. Dostępny jest całą dobę. Napisz coś przeciw Rosjanom to przekonasz się jak szybka będzie reakcja. Nikt go nie widział w realu a wszelkie próby kontaktu kwituje chamskimi ripostami.