Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Nowy ład w/g PiS

~~Zszarzały Perukowiec niezalogowany
18 października 2021r. o 22:03
Tamaryszku Kasztankowy, ani ja pisowiec, ani propagandzista a ino człek myślący. Propaganda raczej na mnie nie działa i to z żadnej strony. Ale widać ty toś jaśnie oświecony. Miast argumentów - inwektywy. No i pięknie. Wskaż może jeno, skąd te mieżdunarodnoje korporacje zyski zaczerpną przez Polski Ład, bo jakoś czytam te propozycje rządu i nijak mi nie wychodzi, że na Polskim Ładzie zyska ktoś więcej niż Polacy. No, ale może ja nie kumaty, a ty wyjaśnisz tu wszystkim na czym ten "wał" polega.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Rudawa Kokoryczka niezalogowany
18 października 2021r. o 22:07
Śmierdzisz pis_dzielcem na odległość - zaklinanie rzeczywistości tego nie zmieni
Pis_dzielec co się wstydzi swojego pis_dzielstwa.
~~Indygowy Ambrowiec niezalogowany
18 października 2021r. o 22:07
~~Kasztankowy Tamaryszek napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Zszarzały Perukowiec napisał(a): Pani Aleksandra, podobnie jak GW mają trudności z liczeniem, ale z manipulacją już nie. Gdyby Polski Ład obowiązywał już w tym roku, byłoby tak, jak przekazują to te oszołomy. Przepisy jednak wejdą od przyszłego roku, a w marcu Pani emerytowana akademicki wykładowca dostanie tzw. rewaloryzację, co w jej przypadku wynosiło będzie ok. 150 zł miesięcznie. Nawet po potrąceniu podatku otrzyma więc przynajmniej 100 zł więcej emerytury miesięcznej niż obecnie. Na kardiologa więc jej wystarczy, zwłaszcza, że nikt jej nie zmusza by korzystała z prywatnej wizyty.

PiSowski propagandysta na forum! Ale numer :)
Ja po takim tekście nie mógłbym spojrzeć spokojnie w lustro. Ale propagandziści chyba nie wiedzą co to prawdomówność, co to wstyd i co to sumienie.
Nowy Wał PiSu przywali ostro wszystkim z wyjątkiem ..... międzynarodowych korporacji!

Ale numer?......na forum......? Może POwiedz "ale jaja, ale jaja" ....... na forum? co to prawdomówność? Prawdomówność o tym że takich emerytów którzy przyjmą "Polski ład" z wielkim zadowoleniem jest 80%, a może i więcej?
~~Zszarzały Perukowiec niezalogowany
18 października 2021r. o 22:09
I do Szczawika - nic mnie nie boli, tylko staram się korzystać z rozumu. Skoro więc Pani Aleksandra i GW manipulują, to widzę to zjawisko. Ponadto zauważ człowieku, że te niby 40% podwyżki to albo wroga wobec władzy propaganda, albo wyrównanie podwyżek, dla środowisk, które przez ponad 10 lat podwyżek nie miały. I dam ci taką chłopską radę - nie zaglądaj innym do kieszeni, by ktoś nie zajrzał do twojej :)
~~Stalowoniebieski Szczawik niezalogowany
18 października 2021r. o 22:28
~~Zszarzały Perukowiec napisał(a): I do Szczawika - nic mnie nie boli, tylko staram się korzystać z rozumu. Skoro więc Pani Aleksandra i GW manipulują, to widzę to zjawisko. Ponadto zauważ człowieku, że te niby 40% podwyżki to albo wroga wobec władzy propaganda, albo wyrównanie podwyżek, dla środowisk, które przez ponad 10 lat podwyżek nie miały. I dam ci taką chłopską radę - nie zaglądaj innym do kieszeni, by ktoś nie zajrzał do twojej :)

Daj sobie radę i nie zaglądaj do kieszeni pani Aleksandry, najbardziej to ciebie boli że ten temat poruszyła GW a to to już jest ślepa choroba a jak byś miał rozum to potrafiłbyś zrozumieć, że polski ład zabiera tym którzy ciężko pracowali na swoją emeryturę.
~~o niezalogowany
19 października 2021r. o 2:19
~~Przekrwiony Rdest napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Yebać pis napisał(a): Pracujesz długo na emeryturę? Według Kaczyńskiego jesteś cwaniakiem‼️
#Cwaniak-iem jest pani Aleksandra, była nauczycielka akademicka, która przepracowała w zawodzie ponad 40 lat. Na "Polskim ładzie" straci 540 zł rocznie.

Prezes Prawa i Sprawiedliwości Jarosław Kaczyński na antenie RMF FM był w sobotę pytany m.in. o "Polski ład". Prezes powiedział, że tylko ci, którzy żyją z cwaniactwa, mogą na tym stracić. Cała reszta, a to jest ogromna większość, na tym zyska.

Oddajmy więc głos jednej takich z cwaniar pani Aleksandrze: - Pracowałam długo, do 68. roku życia, jako nauczyciel akademicki i mam 5500 zł brutto emerytury, co daje na rękę 4540 netto. Pracowałam bez pobierania emerytury tak długo, ponieważ chciałam wypracować sobie godne człowieka uposażenie, na pewno nie bogacza. Pracowałam jak mrówka. Po ogłoszonych zmianach zwanych "Polskim ładem" będę miała 4495 zł na rękę. A więc o 45 zł na miesiąc mniej, co daje w skali roku 540 zł mniej. Co to dla mnie oznacza? Muszę zrezygnować z dwóch wizyt u kardiologa, a mam chore serce. W żadnym wypadku nie można mnie nazwać bogaczem. "Polski ład" to kpina.

https://wyborcza.biz/biznes/7,179195,27697445,pracujesz-dlugo-na-emeryture-jestes-wedlug-kaczynskiego-cwaniakiem.html

Ci biedni emeryci, którzy mają 1500zł netto a dostaną 200zł miesięcznie w "Polskim ładzie" wreszcie będą mogli pójść do kardiologa, bo dla tych bogatych to byli "okazami zdrowia".

A kto ci qrwa bronił uczyć się a później pracować 50 lat . To też wina Tuska ?
Czegoś biedny ,boś głupi .
~~Seledynowa Aralia niezalogowany
19 października 2021r. o 8:21
~~o napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Przekrwiony Rdest napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Yebać pis napisał(a): Pracujesz długo na emeryturę? Według Kaczyńskiego jesteś cwaniakiem‼️
#Cwaniak-iem jest pani Aleksandra, była nauczycielka akademicka, która przepracowała w zawodzie ponad 40 lat. Na "Polskim ładzie" straci 540 zł rocznie.

Prezes Prawa i Sprawiedliwości Jarosław Kaczyński na antenie RMF FM był w sobotę pytany m.in. o "Polski ład". Prezes powiedział, że tylko ci, którzy żyją z cwaniactwa, mogą na tym stracić. Cała reszta, a to jest ogromna większość, na tym zyska.

Oddajmy więc głos jednej takich z cwaniar pani Aleksandrze: - Pracowałam długo, do 68. roku życia, jako nauczyciel akademicki i mam 5500 zł brutto emerytury, co daje na rękę 4540 netto. Pracowałam bez pobierania emerytury tak długo, ponieważ chciałam wypracować sobie godne człowieka uposażenie, na pewno nie bogacza. Pracowałam jak mrówka. Po ogłoszonych zmianach zwanych "Polskim ładem" będę miała 4495 zł na rękę. A więc o 45 zł na miesiąc mniej, co daje w skali roku 540 zł mniej. Co to dla mnie oznacza? Muszę zrezygnować z dwóch wizyt u kardiologa, a mam chore serce. W żadnym wypadku nie można mnie nazwać bogaczem. "Polski ład" to kpina.

https://wyborcza.biz/biznes/7,179195,27697445,pracujesz-dlugo-na-emeryture-jestes-wedlug-kaczynskiego-cwaniakiem.html

Ci biedni emeryci, którzy mają 1500zł netto a dostaną 200zł miesięcznie w "Polskim ładzie" wreszcie będą mogli pójść do kardiologa, bo dla tych bogatych to byli "okazami zdrowia".

A kto ci qrwa bronił uczyć się a później pracować 50 lat . To też wina Tuska ?
Czegoś biedny ,boś głupi .

Kto jest głupi??
Mów za siebie bo nie wiesz z kim rozmawiasz. Może ten którego obrażasz mógłby ciebie kupić w trampkach?
Uważasz, że wszyscy tzw. bogaci są przeciwni "Polskiemu ładowi"?
Mógłbyś się bardzo zdziwić.
22258
#Horus nieaktywny
19 października 2021r. o 8:34
''Na twojej stacji benzyna Pb95 czy olej napędowy kosztują po 6 zł za litr? Jedź do Warszawy! Fakt znalazł stację, gdzie można zatankować naprawdę sporo taniej. I tak się składa, że ta stacja należy do nadzorowanej przez kancelarię premiera instytucji – Centrum Obsługi Administracji Rządowej!

Stacja należąca do COAR przy ul. Powsińskiej w Warszawie wygląda, jakby była z innej epoki. Stoją na niej tylko dwa dystrybutory i zwykły pawilon. Nie kupisz tu ani wyszukanego paliwa, ani przekąsek, można wlać do baku tylko zwykłą benzynę i olej napędowy po 5,87 zł za litr. To 3-10 groszy mniej niż na komercyjnych stacjach w innych częściach Polski.''

pamiętacie jak mkkwacz szykował się do pierwszego zabiegu kolana?
kto go wtedy odwiedził na Żoliborzu?
dyrektor szpitala i ..sam prezes izby lekarskiej ...

a tutaj nawet paliwo mają tańsze dla ''swoich''

nie(rząd ) sam się wyżywi i sam sobą się zaopiekuje a ty suwerenie ''zapier....j za michę ryżu'' i nie jęcz...;]
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMA Nowe mieszkania w Bolesławcu