~~Ognistoruda Bakopa napisał(a):Ktoś napisał: ~~Karmelowopłowa Ślazówka napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Jurko61 napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Karmelowopłowa Ślazówka napisał(a): Ty byś nie wyjechał mogąc zarobić kilkukrotnie więcej niż w kraju?
Mogąc zapewnić sobie dużo lepszą emeryturę niż krajową?
Droga Karmelowopłowa oczywiście wyjechałbym co tez uczyniłem , tylko nie jako premier z odpowiedzialnością za kraj ,
czy nie zrozumiałe jest iż nieodpowiedzialność Donalda sprawiła brak zaufania do jego osoby ….??
może nie jest to przykład pasujący ,
masz wieloletnią przyjaciółkę która uwodzi ci męża , będziesz ją nadal hołubić i bronić jak Bastylii …?
Nie mam zamiaru bronić Tuska przed czym kolwiek.
Dla mnie to taki sam dziad jak wszyscy inni.
Po prostu nie dziwię się że zwiał do unii za pieniędzmi.
jak zalewska?...jak szydło?...jak kempa?...jak jaki?
no chyba że oni zwiali dla ''idei'' ;D
Tylko to są żołnierze tych partii , on był premierem z odpowiedzialnością która
była obowiązkiem , nie przygodą ……
w tamtej piaskownicy jest więcej piasku , więc
idę tam się bawić …..
ciekawe podejście do obowiązku …
~~Szarawozielony Nagietek napisał(a):Ktoś napisał: ~~Ognistoruda Bakopa napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Karmelowopłowa Ślazówka napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Jurko61 napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Karmelowopłowa Ślazówka napisał(a): Ty byś nie wyjechał mogąc zarobić kilkukrotnie więcej niż w kraju?
Mogąc zapewnić sobie dużo lepszą emeryturę niż krajową?
Droga Karmelowopłowa oczywiście wyjechałbym co tez uczyniłem , tylko nie jako premier z odpowiedzialnością za kraj ,
czy nie zrozumiałe jest iż nieodpowiedzialność Donalda sprawiła brak zaufania do jego osoby ….??
może nie jest to przykład pasujący ,
masz wieloletnią przyjaciółkę która uwodzi ci męża , będziesz ją nadal hołubić i bronić jak Bastylii …?
Nie mam zamiaru bronić Tuska przed czym kolwiek.
Dla mnie to taki sam dziad jak wszyscy inni.
Po prostu nie dziwię się że zwiał do unii za pieniędzmi.
jak zalewska?...jak szydło?...jak kempa?...jak jaki?
no chyba że oni zwiali dla ''idei'' ;D
Tylko to są żołnierze tych partii , on był premierem z odpowiedzialnością która
była obowiązkiem , nie przygodą ……
w tamtej piaskownicy jest więcej piasku , więc
idę tam się bawić …..
ciekawe podejście do obowiązku …
Naprawdę myślisz że którykolwiek z posłów miłościwie nam tu urzędujących jest tu dla idei?
Wszyscy pchają się do rządu dla kasy. Mało który chce coś zmienić w kraju i takich się wywala lub wogóle nie dopuszcza do władzy.
Krajami rządzą korporacje i kapitał a nie "demokratyczne" rządy.
Widzisz w mediach jakieś inne partie (ugrupowania) które startują w wyborach?
Nie ma nic oprócz dwóch głównych partii ( PiS, PO) i czasami ich przylepy w postaci PSL, Lewica czy Konfederaci.
Dają ci wybór tylko między PiS i PO. Nawet się nie zastanawiasz ile ugrupowań startuje do sejmu.