Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Lex Tusk

~~Ognistoruda Bakopa niezalogowany
9 sierpnia 2023r. o 9:33
dla rozluźnienia ...;D

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
9 sierpnia 2023r. o 9:34

miało być to ...tamto to ''kicha'' ;D

9 sierpnia 2023r. o 9:40
i to...

~~U niezalogowany
9 sierpnia 2023r. o 9:46
Taki jeden,co mówił o grzybach,to nie ma zielonego pojęcia o normalnym życiu,o rodzinie ,życiu codziennym,o wnukach,aha..najpierw trzeba mieć żonę,nie zna się na nowoczesności,nie ma prawo jazdy,nie robi zakupów w sklepie,nie jeździ na hulajnodze,nie gra w piłkę nożną,nie jest odważny i jeszcze dużo,dużo by się znalazło...
~~Szarawozielony Nagietek niezalogowany
9 sierpnia 2023r. o 9:55
~~Ognistoruda Bakopa napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Karmelowopłowa Ślazówka napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Jurko61 napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Karmelowopłowa Ślazówka napisał(a): Ty byś nie wyjechał mogąc zarobić kilkukrotnie więcej niż w kraju?
Mogąc zapewnić sobie dużo lepszą emeryturę niż krajową?

Droga Karmelowopłowa oczywiście wyjechałbym co tez uczyniłem , tylko nie jako premier z odpowiedzialnością za kraj ,
czy nie zrozumiałe jest iż nieodpowiedzialność Donalda sprawiła brak zaufania do jego osoby ….??
może nie jest to przykład pasujący ,
masz wieloletnią przyjaciółkę która uwodzi ci męża , będziesz ją nadal hołubić i bronić jak Bastylii …?

Nie mam zamiaru bronić Tuska przed czym kolwiek.
Dla mnie to taki sam dziad jak wszyscy inni.
Po prostu nie dziwię się że zwiał do unii za pieniędzmi.

jak zalewska?...jak szydło?...jak kempa?...jak jaki?
no chyba że oni zwiali dla ''idei'' ;D

Tylko to są żołnierze tych partii , on był premierem z odpowiedzialnością która
była obowiązkiem , nie przygodą ……
w tamtej piaskownicy jest więcej piasku , więc
idę tam się bawić …..
ciekawe podejście do obowiązku …
~~Jurko61 niezalogowany
9 sierpnia 2023r. o 10:11
wali'' a ciebie wkur...a ...;D
grzyby nosisz koszami? ???
więc albo nie trafiłeś jeszcze na ''gajowego '' albo po prostu kłamiesz ...;D

Janusz czytając moje wpisy nie odnosisz wrażenia jaką ostoją spokoju jestem ,
z grzybami jest jak piszesz ograniczenie
w zależności od tzw Landu …

Zgodnie z § 2 I BArtSchV niektóre rodzaje grzybów są zwolnione z tego rozporządzenia, dzięki czemu można je zbierać w małych ilościach na własny użytek.
Należą do nich kurki, borowiki, kapelusze czerwone, smardze, a także brzoza, pasztecik i grzyby uszne.
Nie określono bezpośrednio, ile grzybów jeszcze wystarczy na własne potrzeby, ale przyjmuje się orientacyjną wartość jednego kilograma na osobę na dzień, przy czym ilość ta może się różnić w zależności od kraju związkowego ze względu na § 30 V BNatSchG.
Jeśli zebrałeś więcej niż dozwolona kwota, możesz zostać ukarany grzywną.
Ponadto grzyby zebrane dziko nie mogą być sprzedawane w Niemczech, chyba że otrzymałeś zezwolenie zgodnie z § 2 II BArtSchV.

więc nie ma problemu koszyk uzbierać
do domciu i z powrotem ……
Janusz wiem ,wiem wszyscy kłamią oprócz ciebie ….
~~Karmelowopłowa Ślazówka niezalogowany
9 sierpnia 2023r. o 10:48
~~Szarawozielony Nagietek napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Ognistoruda Bakopa napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Karmelowopłowa Ślazówka napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Jurko61 napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Karmelowopłowa Ślazówka napisał(a): Ty byś nie wyjechał mogąc zarobić kilkukrotnie więcej niż w kraju?
Mogąc zapewnić sobie dużo lepszą emeryturę niż krajową?

Droga Karmelowopłowa oczywiście wyjechałbym co tez uczyniłem , tylko nie jako premier z odpowiedzialnością za kraj ,
czy nie zrozumiałe jest iż nieodpowiedzialność Donalda sprawiła brak zaufania do jego osoby ….??
może nie jest to przykład pasujący ,
masz wieloletnią przyjaciółkę która uwodzi ci męża , będziesz ją nadal hołubić i bronić jak Bastylii …?

Nie mam zamiaru bronić Tuska przed czym kolwiek.
Dla mnie to taki sam dziad jak wszyscy inni.
Po prostu nie dziwię się że zwiał do unii za pieniędzmi.

jak zalewska?...jak szydło?...jak kempa?...jak jaki?
no chyba że oni zwiali dla ''idei'' ;D

Tylko to są żołnierze tych partii , on był premierem z odpowiedzialnością która
była obowiązkiem , nie przygodą ……
w tamtej piaskownicy jest więcej piasku , więc
idę tam się bawić …..
ciekawe podejście do obowiązku …

Naprawdę myślisz że którykolwiek z posłów miłościwie nam tu urzędujących jest tu dla idei?
Wszyscy pchają się do rządu dla kasy. Mało który chce coś zmienić w kraju i takich się wywala lub wogóle nie dopuszcza do władzy.
Krajami rządzą korporacje i kapitał a nie "demokratyczne" rządy.
Widzisz w mediach jakieś inne partie (ugrupowania) które startują w wyborach?
Nie ma nic oprócz dwóch głównych partii ( PiS, PO) i czasami ich przylepy w postaci PSL, Lewica czy Konfederaci.
Dają ci wybór tylko między PiS i PO. Nawet się nie zastanawiasz ile ugrupowań startuje do sejmu.
9 sierpnia 2023r. o 10:56
Jurek ...ty ''ostoją spokoju''?
;D
a jak tu się gotujesz jak ktoś pisze jako Jurko? ...a może to jednak ty dla niepoznaki bo przewidujesz klęskę piSSdzielców i teraz sprawdzasz teren szykują sobie tratwę ratunkową ...;D
podobnie zresztą ktoś tu pisze jako M21 ...;D

a co do grzybów ...ty chyba na grzyby chodzisz z koszyczkiem wielkanocnym bo tam zmieścisz przy dobrych układach ogólnie dozwolony kilogram...;D
mnie po kilogram nie chciało by się wstać z łóżka...;D
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza