Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Dość tych pseudohistorycznych bredni
~~Jasio niezalogowany
29 lipca 2025r. o 13:20
Oto słowa prawdy.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Indygowy Hebe niezalogowany
29 lipca 2025r. o 15:22
A czy obrona Niemczy w 1017 roku może być dla nas obecnych Polaków jakąś lekcją historii i dumy narodowej?
Cesarz Henryk II zorganizował potężną armię niemiecką, która miała się rozprawić ostatecznie z Polakami, którzy stali na drodze Cesarza na wschód. Ale na tej drodze był gród Niemcza i jego lud i wojska Bolesława Chrobrego. Jak pisze jeden z kronikarzy niemieckich " nasza siła nie pokonała ich woli".
Ale Bolesław całą obronę doskonale zorganizował, wszystkie działania były starannie zaplanowane i przemyślane nie było w nich przypadku. Tą doskonała taktyka Chrobrego doprowadziła do sytuacji gdzie Niemcy z oblegających stali się oblegani, a ostatecznie pokonani zmuszeni do wycofania.
Mimo że proponowali kosztowności i złoto obrońcom grodu w odpowiedzi otrzymywali ciszę i pełną gotowość do obrony. Polacy nie sprzedali swojej suwerenności i niepodległości, a my czyż nie możemy być dumni z tego faktu.
A wszystko to rozgrywało się na tych ziemiach na Dolnym Śląsku.
Może o Dolnym Śląsku powinniśmy więcej wiedzieć i mówić w perspektywie historii Polski?
~~Emeryt niezalogowany
29 lipca 2025r. o 17:10
~~Jasio napisał(a): Gościu . Ty pracujesz na emerytury tych którzy dzisiaj jeszcze siedzą w domu pod spódniczka mamusi . Ja swoją emeryturę wypracowałem przez lata a nauk od kogoś takiego jak ty nie mam zamiaru pobierać.

Co zrobiłeś …??? , emeryturę wypracowałeś ..??
Podaj jakie miałeś potrącenia , przez ile lat ,
oraz jaka kwota jest dzisiaj tobie wypłacana …
śmieszny gostku , szybko ci wyliczę ile ci się należy z tych składek.. pod spódnice to wskakuj szybko żonie ze wstydu …
~~ niezalogowany
29 lipca 2025r. o 17:15
A ty kto? Liczyć to ty sobie możesz paciorki w różańcu.
~~Emeryt niezalogowany
29 lipca 2025r. o 18:11
~~ napisał(a): A ty kto? Liczyć to ty sobie możesz paciorki w różańcu.

Więc jak coś piszesz to potwierdź, a nie jak zwykły ćwok bez sensu
~~Żółtobrunatny Kosmos niezalogowany
29 lipca 2025r. o 18:17
"zobaczyć Halę Stulecia, upamiętniającą swą nazwą wyparcie z Dolnego Śląska wojsk Napoleona, zapisanych w lokalnej historii jako zgraja okupantów i zbrodniarzy wojennych"

Pruska narracja lub brak wiedzy , w Armii CESARZA NAPOLEONA zbrodnie na ludności cywilnej były karane śmiercią.
~~Ceglana Dąbrówka niezalogowany
29 lipca 2025r. o 19:22
Skoda dyskutować z tą kałowską szmatą.
To wypierdek opłacany przez reżim tfuska i szkoda nerwów na takiego antypolskiego przygłupa.
~~Błękitnawa Hakonechloa niezalogowany
29 lipca 2025r. o 19:36
~~Emeryt napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Jasio napisał(a): Gościu . Ty pracujesz na emerytury tych którzy dzisiaj jeszcze siedzą w domu pod spódniczka mamusi . Ja swoją emeryturę wypracowałem przez lata a nauk od kogoś takiego jak ty nie mam zamiaru pobierać.

Co zrobiłeś …??? , emeryturę wypracowałeś ..??
Podaj jakie miałeś potrącenia , przez ile lat ,
oraz jaka kwota jest dzisiaj tobie wypłacana …
śmieszny gostku , szybko ci wyliczę ile ci się należy z tych składek.. pod spódnice to wskakuj szybko żonie ze wstydu …

Fakt. Są tu tacy co płytki lepili na czarno i składek ani podatków nie odprowadzali. A emeryturkę pobierają, bo tych parę lat uciułali włącznie z chorobowymi.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA BAU zaprasza