Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Coś się kończy, coś się zaczyna
~nadia1.75 niezalogowany
22 kwietnia 2010r. o 13:38
witaj Gosiu :)

Mnie się wydaje że nie ma takich sytuacji,w których wybaczenie jest niemożliwe.Zgadzam się,że lekkie rany ,czy też małą niesprawiedliwość,łatwiej jest wybaczyć.Przebaczenie powinno być ,aktem woli i odruchem serca.Można przebaczyć wewnętrznie i wciąż domagać się sprawiedliwości.Przebaczenie nie jest usprawiedliwieniem czyny oprawcy...... :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2945
Mgosia
22 kwietnia 2010r. o 13:59
Nadiu powiem Ci w tajemnicy , ze ja wybaczam , że dość szybko zapominam , oczywiście nie wszystko :) może jestem naiwna , może głupia, sama nie wiem ....
I o tamtej sprawie, nam znanej, też nie mogę tak normalnie zapomnieć , bo już wybaczyłam i teraz się martwię, co będzie dalej...... czy postąpiliśmy słusznie , czy nie wyrządzimy zbyt wielkiego zła i jak jemu pomóc .

"Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać twoje ambicje... mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że ty możesz być wielki&a
~ niezalogowany
22 kwietnia 2010r. o 15:03
GoSiaM napisał(a): Nadiu powiem Ci w tajemnicy , ze ja wybaczam , że dość szybko zapominam , oczywiście nie wszystko :) może jestem naiwna , może głupia, sama nie wiem ....
I o tamtej sprawie, nam znanej, też nie mogę tak normalnie zapomnieć , bo już wybaczyłam i teraz się martwię, co będzie dalej...... czy postąpiliśmy słusznie , czy nie wyrządzimy zbyt wielkiego zła i jak jemu pomóc .

Gosia przebaczanie ,jest decyzją.Celem jest ,a raczej powinno być zastąpienie negatywnych emocji tymi pozytywnymi,to bardzo indywidualny proces.Jeśli chodzi o tamtą sprawe ,postąpiliśmy słusznie,a co dalej ,nic się nie zmieni dopóki nie poprosi o pomoc,fachowca.Gosia wiesz co to są zaburzenia osobowości?Uwierz mi musi poprosić o pomoc.Powinniśmy się raczej zastanowić jak go przekonać.Gosia ,przecież nie mogłaś pozwolić na takie zachowanie,nie wiadomo na co jeszcze by sobie pozwolił....Zastanawia mnie jednak ,gdzie Jego bliscy,rodzina...
~Navi niezalogowany
22 kwietnia 2010r. o 16:34
Zazdroszczę Wam, że tak szybko zapominacie o urazach do kogoś : ) ja tak nie porafię, jak mi już ktoś zalezie za skórę to nie ma zmiłuj się, nie wybaczę i będę złośliwa dla tej osoby jak się da:D możliwe, że nie pasuję do tego towarzystwa, ale to nie znaczy, że nie mam serca:D bo mam je ogromne, a to, że nie potrafię wybaczać...cóż taka już jestem :D
2945
Mgosia
22 kwietnia 2010r. o 17:24
Monia myśleć inaczej, nie oznacza zaraz nie pasować :) A jaka ja jestem, to Ty chyba wiesz najlepiej , najpierw nawściekam się, wyryczę a później zapomnę o wszystkim i dalej jest dobrze . Co ja zrobię jak taka jestem :)

Nadiu dla nas, to było najlepsze rozwiązanie , bo wiadomo jak by było dalej , ale on być może pozostał teraz sam ze sobą . A szczególnie, że w jakimś stopniu byłam mu bliska .
I chyba tylko ja mogła bym go skłonić do leczenia , choć sama już tego nie wiem .
Zastanawiam się, czy w szkole nikt nie widzi , że coś jest nie tak .

A teraz cofnę się trochę w czasie i posłuchamy starszych , ale pięknych piosenek :)

Dopisane 22.04.2010r. o godz. 17:24:

Artur znowu składam Ci propozycję, zmiany otoczenia :) Tu u nas już wszystko się wypaliło , zaczęło się nudzić ludziom i nadaremno będziesz czekał wieczorami na towarzystwo . W dalszym ciągu jestem gotowa zabrać Cię tam gdzie będziesz mile widziany . Oczywiście jeśli nie zechcesz, to ja będę tu z Tobą, tak jak obiecałam , bo tylko to mnie chyba tu trzyma , nie jestem w stanie sprawić , że będzie tak jak było :)
Choćbym naprawdę stanęła na głowie .

"Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać twoje ambicje... mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że ty możesz być wielki&a
~Navi niezalogowany
22 kwietnia 2010r. o 17:39
Nikomu się to nie uda, nawet jeśli bardzo tego chcemy, próbowałyśmy, nie udało się :D więc czas się żegnać :P :P
2945
Mgosia
22 kwietnia 2010r. o 17:58
Monia to zależy od Artura , jak będzie chciał, to możemy od zaraz , nawet dzisiaj tam pisaliśmy na ten temat. Ale jeśli nie, to tak jak obiecałam, że będę razem z nim :)
A tamtym też obiecałam, że będę z nimi , wiec tylko szpagat mi pozostał :D

3655
#Kava nieaktywny
22 kwietnia 2010r. o 19:31
GoSiaM napisał(a): Artur , bez przesady , on się nie zniży do naszego poziomu , żeby tu pisać

Gosiu - nie rozumiem..
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMARaport BIK
REKLAMA BAU zaprasza