Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Akwaryści łączmy się !

4032
#massi2301 nieaktywny
12 lipca 2010r. o 16:30
no u mnie woda tez dochodzi do ~30 stomni
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~malkontent niezalogowany
12 lipca 2010r. o 20:30
Po pierwsze jeśli masz pokrywę to odkryj akwarium. Dobrym sposobem jest zamrażanie butelki z wodą i wkładanie do akwarium, ale to wymaga trochę zachodu.Bardziej zaawansowane chłodzenie wymaga już kosztów i pewnie Cie nie interesuje wiec nie piszę.
4032
#massi2301 nieaktywny
12 lipca 2010r. o 23:54
~malkontent napisał(a): Po pierwsze jeśli masz pokrywę to odkryj akwarium. Dobrym sposobem jest zamrażanie butelki z wodą i wkładanie do akwarium, ale to wymaga trochę zachodu.Bardziej zaawansowane chłodzenie wymaga już kosztów i pewnie Cie nie interesuje wiec nie piszę.
o jakich kosztach mowa, dlaczego miało by mnie to nie interesowac chetnie posłucham napisz co i jak moze sie pokusze
~malkontent niezalogowany
13 lipca 2010r. o 8:30
chłodzenie ogniwami peltiera 80 W, chłodniczka np samochodowa wyprowadzona na zewnątrz mieszkania ( wymaga ciągłego zwilżania ) mały agregat chłdniczy a z trochę tańszych montaż wentylatorków takich jak w komputerze w pokrywie. A tak realnie to możesz jeszcze ustawić wentylator żeby dmuchał na powierzchnię wody - licz się ze sporym parowaniem- mi ubywa około 2- 2,5 litra dziennie ( butelki z lodem + wentylator) w 200 litrowym baniaczku.Mam roślinne i musze uzupełniać destylką.Przez te upały padł mi otosek :(
2820
#k1p nieaktywny
7 sierpnia 2010r. o 23:21
Odświeżę temat. otóż nurtuje mnie pewna sprawa dotycząca tej rybki:
[img=1281215516_o4ci3c8.jpg]

Jest to sum clarius. Czy ktoś z Was posiada wiedzę na temat tej ryby, a dokładnie o sposobie jej rozmnażania. Mam trzy takie osobniki w akwarium. Jeden ma już sześć lat i jest ze mną praktycznie od początku istnienia mojego kolejnego akwarium. Drugiego dostałam i jego wiek szacuję również na około 5-6 lat. Mieszkały tak sobie razem przez około 6 miesięcy, aż pojawił się potomek. Rybka w kształcie plemnika o długości około 15 mm. Nie ma mowy, abym przyniosła ją z zewnątrz. Przeniosłam ją do mniejszego akwarium, aby podrosła. Teraz młody sum ma ponad 10 cm długości. Szukałam w necie informacji na temat tej ryby, ale jakoś bez większych rezultatów. Jeśli ktoś z Was ma większą wiedzę na ten temat, byłabym wdzięczna, gdyby się ze mną podzielił :)
3774
#Thorn nieaktywny
8 sierpnia 2010r. o 12:11
Postaram się coś poszukać lub dowiedzieć na temat tej rybci. Najpewniejsze wiadomości będę miał dopiero pewnie na zoobotanika na które się wybieram.

no i czas pochwalić się jak wygląda teraz nasze akwa w sklepie :)
[img=1281261783_0qdhmki.jpg]

zmiana oświetlenia na 2x70W HQI + 3 spoty po 30W wyszły na dobre zapraszam do oglądania na żywo bo efekt jest bardzo ładny.

Zakładamy także u nas teraz nano rafę więc jak widać rozwijamy się dodatkowo w stronę akwarystyki morskiej, która staje się coraz tańsza.

Jeżeli chodzi o nowe rybcie u nas to jest kilka a jedna mi się szczególnie podoba

Tęczanka neonowa.
chociaż Zwinnik Blehera też wygląda super w grupie
[img=1281262126_cae0so0.jpg]

no i piękne skalary Lichtenstein
[img=1281262192_91c42zr.jpg]

ale lepiej przyjść zobaczyć na żywo wszystko
Zapraszam serdecznie do nas na Starzyńskiego 2
~marecki niezalogowany
8 sierpnia 2010r. o 14:25
witam moze ma ktos do oddania jakies rybki
551
#banan10 nieaktywny
8 sierpnia 2010r. o 14:31
Ja mam do sprzedania akwarium tylko jeśli ktos byłby chetny zapraszam :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza