Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Akwaryści łączmy się !

3774
#Thorn nieaktywny
3 czerwca 2010r. o 19:22
~Maja napisał(a): Kolego Thorn czy możesz pochwalić się jakimiś swoimi wcześniejszymi aranżacjami? Jaki zbiornik masz w domu? Pokaż coś swojego, może jakieś osiągnięcia w konkursach akwarystycznych? Natomiast zdjęcia obcych zbiorników z katalogów ogólnoświatowych w ogóle do mnie nie przemawiają jako do klienta. W końcu aquascaperem nie zostaje się po przeczytaniu kilku książek i forów specjalistycznych ale poprzez wieloletnie doświadczenia i próby na własnych zbiornikach. Skoro więc uważasz się za taką osobę, to na pewno posiadasz jakiś dorobek w tym temacie, którym warto było by się pochwalić. Pozdrawiam.

Proszę wpadnij do nas zobaczysz kilka zbiorników zrobionych oraz aranżację konkursowe które wygrały konkursy. Wiesz chyba sama że zdjęcia nie oddają tego co jest w akwa. Wiec jeszcze raz zapraszam.
Co do innych wypowiedzi akurat z kolegą z Tesco dobrze się znam i żyjemy na normalnej stopie i znamy się od dawana.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~BEZBOZNIK niezalogowany
3 czerwca 2010r. o 19:23
sprzedam trofciaki Bemba mlode zaczynaja sie wybarwiac 10 zł za sztuke
600954612
3774
#Thorn nieaktywny
3 czerwca 2010r. o 19:33
~oboskithorn napisał(a): hehe pomyliłeś się kolego sn..ek , to nie ten pan.a poza tym on n.....dala w battleknight a nie tibie :) po prostu cie znam , skądinąd. tego gościa też znam spoko kolo a ty nie! :)

i kolego jak to było do mnie to ja na tym forum piszę jako zarejestrowany użytkownik ! Więc raczej dalej nie trafiłeś bo Jaro gra ale w Gladiusa !!!! jak już coś !
A obrażać to możesz kogoś innego pod anonimem a nie mnie.

Dopisane 03.06.2010r. o godz. 19:31:

a jak ktoś ma ochotę podyskutować zapraszam !

Dopisane 03.06.2010r. o godz. 19:33:

roberttre napisał(a): witam. zakładam właśnie akwa 112l i mam pytanie, jakie polacacie rybki do akwarium ogólnego dla początkującego akwarysty??

Ja Ci proponuję rybki ławicowe typu rozbora klinowa, neon, bystrzyk ozdobny, amanda coś na ten styl ładnie wyglądają i są spokojne
~ niezalogowany
3 czerwca 2010r. o 20:20
Thorn napisał(a): Ja Ci proponuję rybki ławicowe typu rozbora klinowa, neon, bystrzyk ozdobny, amanda coś na ten styl ładnie wyglądają i są spokojne

cóż to za ryba ta amanda ?

Zmoderowano 07.06.2010 godz.21:35 - powód: cytowanie (sentinel)
4190
#Detonator nieaktywny
3 czerwca 2010r. o 22:13
Ja z miłą chęcią bym pogadał o rybkach.Może porozmawiamy o Dyskowcach,Trofheus już jest Dyskietki już były.Może kiedyś w przyszłości znowu postawię baniaczek z Paletkami.
3774
#Thorn nieaktywny
4 czerwca 2010r. o 6:51
~ napisał(a): cóż to za ryba ta amanda ?

Bystrzyk Amandy (Hyphessobrycon Amandae). Ta niewielka rybka nie osiągnęła jeszcze popularności równej innym znanym gatunkom przedstawicieli kąsaczowatych. Przejawia zachowania bardzo podobne do neonów – jest wyjątkowo stadna i nieagresywna ale w odróżnieniu od nich bardziej aktywna. Literatura mówi o długości ciała dochodzącej do 3cm, jednak najczęściej ryba ta osiąga wielkość nie przekraczającą 2,5cm. Charakteryzuje się ona jaskrawo czerwonym ubarwieniem, które jest możliwe do uzyskania tylko w wyniku zapewnienia jej idealnych warunków środowiskowych. Bywa, że końcówka płetwy grzbietowej przybiera lekko szary kolor. Dymorfizm płciowy jest słabo widoczny. Samce są odrobinę smuklejsze niż samice i najczęściej bywają lepiej wybarwione. Dojrzałe samice mają bardziej zaokrąglony brzuch.

[img=1275627103_qz35ps5.jpg]

Zmoderowano 07.06.2010 godz.21:36 - powód: cytowanie (sentinel)
~Maja niezalogowany
7 czerwca 2010r. o 16:49
Thorn napisał(a):
Bystrzyk Amandy (Hyphessobrycon Amandae). Ta niewielka rybka nie osiągnęła jeszcze popularności równej innym znanym gatunkom przedstawicieli kąsaczowatych. Przejawia zachowania bardzo podobne do neonów – jest wyjątkowo stadna i nieagresywna ale w odróżnieniu od nich bardziej aktywna. Literatura mówi o długości ciała dochodzącej do 3cm, jednak najczęściej ryba ta osiąga wielkość nie przekraczającą 2,5cm. Charakteryzuje się ona jaskrawo czerwonym ubarwieniem, które jest możliwe do uzyskania tylko w wyniku zapewnienia jej idealnych warunków środowiskowych. Bywa, że końcówka płetwy grzbietowej przybiera lekko szary kolor. Dymorfizm płciowy jest słabo widoczny. Samce są odrobinę smuklejsze niż samice i najczęściej bywają lepiej wybarwione. Dojrzałe samice mają bardziej zaokrąglony brzuch.

Jeśli wstawia się cytat to należało by podać źródło, nie wspominając o zdjęciu...
3774
#Thorn nieaktywny
12 czerwca 2010r. o 8:09
Nowa piękna ryba u nas !
Fundulopanchax gardneri
Ciężko dostępna a co najważniejsze piękna i jest u nas :)

Dopisane 12.06.2010r. o godz. 08:09:

Aulonocara Red Rubin ALBINO

Neolamprologus leleupi

Caridina multidentata

Gupik złoty oraz multicolor (odmiany wystawowe)

Molinezja perłowa v. lira

Molinezja złota księżycu pletwa.

Neocaridina denticulata var. red
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.