Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Dolny Śląsk rowerem
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Horror mieszkańców Nowogrodźca - powstanie farma wiatrowa

~ niezalogowany
2 czerwca 2010r. o 14:11
Wstyd mieszkać w tej miejscowości.... wszystko na nie :>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~xxxxx niezalogowany
2 czerwca 2010r. o 16:06
co za WIERUTNE BZDURY WYPISUJECIE!!!!!!!!!W NIEMCZECH SĄ A W POLSCE NIE MOŻE BYĆ!!!!!!!!!!.

Zmoderowano 03.06.2010 godz.16:30 - powód: uprzejmości (sentinel)
1002
#PitBull nieaktywny
2 czerwca 2010r. o 17:08
W Niemczech sa, w Polsce juz także..Ale radzę poczytać parę ciekawych artykułów ze w Niemcy nie sa juz tak do końca zadowoleni z wiatraków, wiatraki przestają byc dofinansowane...Rolnicy którzy mają wokół pola muszą podwajać iloci chemii na szkodniki które się tam mnożą z braku naturalnej selekcji..w miejscach gdzie są wiatraki przestają latać ptaki...To wiem z niemieckich źródeł.. w polsce to nowość i o negatywnych skutkach tak sie nie pisze, nie ma pewnosci czy są, a jesli nie ma pewności to nie można zaprzeczyć.Zysk z wiatrakow będą mieli osoby bezpośrednio i pośrednio zajmujące sie budową i garstka rolników ktorzy odsprzedają swoje pola..Nie liczcie na to ze nagle prąd będzie tańszy...Mi wiatrak by nie przeszkadzał, jakby nie stawiali by go około kilometra od mojej chaty he..a taki piękny mam krajobraz;p

<b>Wladza to mniej lub bardziej dotkliwa forma gwaltu na ludziach.</b>
~ niezalogowany
2 czerwca 2010r. o 18:07
Autostradę w Nowej Wsi, Czernej czy w Godzieszowie też wybudowali , może tez zlikwidować bo ludzie tez tam mieszkaja, wybudowali domy i co maja powiedzieć? Jednak wszyscy się cieszą bo fajnie się jedzie! Wówczas w trakcie inwestycji nikogo nie iteresowały skutki hałasu w jakim tearaz mieszkają mieszkańcy. Może ekolodzy zainteresują się na początku wysypywaniem śmieci do lasu i edukacją w tym zakresie, bo zanieczyszczenie środowiska wydaje się większym zagrożeniem dla zdrowia niż energia wiatrowa.
~obserwator niezalogowany
2 czerwca 2010r. o 22:57
Przykład autostrady jest zupełnie nietrafiony. Jej istnienie uwolniło od masy aut Bolesławiec i kilka wsi w naszym regionie. Mieszkańcy domów w pasie budowanej autostrady dostali dobre odszkodowania i mieszkają już w nowych domach. Dla zwierząt powstały liczne, szerokie mosty nad szybka drogą. Autostrada służy milionom ludzi z niej korzystającej. Wiatraki przynoszą korzyść deweloperom- spekulantom i kilku rolnikom. Reszta na tym cierpi. To zwyczajnie niesprawiedliwe, by interes mniejszości brał gorę nad większością.A gmina powinna pozyskiwać podatki od inwestorów tworzących nowe miejsca pracy a nie od stwarzających zagrożenie wiatraków-gigantów.
~wojtek niezalogowany
3 czerwca 2010r. o 9:52
no co jest,gdzie są ekooszołomy,a może im wybudować elektrownię węglową.Wiatraki są dobrym rozwiązaniem ekologicznym,a problem jest w tym że spadną ceny działek i nie pieprzyć mi tu o szkodliwości,bo już słuszałem o jakiś magicznych złych polach magnetycznych,chałasie itp.,a chdzi o kasę.Wszyscy się zgadzają tylko żeby było to nie u nas.Czy energia odnawialna jest szkodliwsza od tradycyjnej,gdzie te ekooszołomy a rozumiem oni czekają kto da więcej-mieszkańcy czy inwestorzy.Tytuł tego też mnie powala-horror,horror to cały nowogrodziec,dlatego tam tylko wiatraki można stawiać.jednej pani wiatraczek będzie zasłaniał piękny widok z okna,śmiech.nowoczesne społeczeństwo z lampami naftowymi.
~ niezalogowany
3 czerwca 2010r. o 15:48
~wojtek napisał(a): no co jest,gdzie są ekooszołomy,a może im wybudować elektrownię węglową.Wiatraki są dobrym rozwiązaniem ekologicznym,a problem jest w tym że spadną ceny działek i nie pieprzyć mi tu o szkodliwości,bo już słuszałem o jakiś magicznych złych polach magnetycznych,chałasie itp.,a chdzi o kasę.Wszyscy się zgadzają tylko żeby było to nie u nas.Czy energia odnawialna jest szkodliwsza od tradycyjnej,gdzie te ekooszołomy a rozumiem oni czekają kto da więcej-mieszkańcy czy inwestorzy.Tytuł tego też mnie powala-horror,horror to cały nowogrodziec,dlatego tam tylko wiatraki można stawiać.jednej pani wiatraczek będzie zasłaniał piękny widok z okna,śmiech.nowoczesne społeczeństwo z lampami naftowymi.

wypowiedz pana wojtka powstała dzięki firmie, która chce budować wiatraki w centrum Nowogrodzca.

jeszcze raz: BUDUJCIE WIATRAKI, ale daleko od domów mieszkalnych, np. poligony, itp.
3046
#sentinel nieaktywny
3 czerwca 2010r. o 16:00
~ napisał(a): wypowiedz pana wojtka powstała dzięki firmie, która chce budować wiatraki w centrum Nowogrodzca.

jeszcze raz: BUDUJCIE WIATRAKI, ale daleko od domów mieszkalnych, np. poligony, itp.

W jakim centrum. W odległości od 800 m do 1600 m.

GG 2563898
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA BAU zaprasza