Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Religia

2945
Mgosia
15 września 2011r. o 23:12
No dobrze , ale powiedzcie mi po co ludzie niewierzący chcą ochrzcić dzieci ?
Jaki to ma sens ? Czy rzeczywiste ludzie mają prawo mieć o to pretensje do księdza , jeśli nie chce ochrzcić, to samo tyczy się ślubu i pogrzebu . Czy tylko po to żeby dziecko miało chrzestnych ? Ono pojawia się w kościele tylko przed komunią i ewentualnie bierzmowaniem .. a gdzie cała reszta , gdzie przysięga o katolickim wychowaniu ? Po co ten cyrk?

"Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać twoje ambicje... mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że ty możesz być wielki&a
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
15 września 2011r. o 23:15
Goldenhand napisał(a): Dodam że jak ktoś pisze że tyle i tyle zapłacił, to kwitujesz to stwierdzeniem że to bajki wyssane z palca.
bo wiem jak jest w KK. wiec nie mam zadnych podstaw aby ci wierzyc a w twoje zaslyszane plotki w szczegolnosci.
~ niezalogowany
15 września 2011r. o 23:17
Goldenhand napisał(a): Nie zamilczę, pójdę do księdza z dyktafonem i będziesz miał źródło na you tubie.
:D
takich lutrow kozakow jak ty jest pelno a filmow 0 :D

jestes z bc zboru KZ? tak z ciekawosci pytam :)
7244
#Goldenhand nieaktywny
16 września 2011r. o 0:52
jestem z boru kk

http://www.colaska.pl/index/parafia/id/8428

Dopisane 15.09.2011r. o godz. 23:34:

Wierzyć nie wierzyć, z niczego się takie informację nie biorą.

Dopisane 16.09.2011r. o godz. 00:52:

Kończę pisanie w tym temacie. Co miałem do powiedzenia powiedziałem. Dalsza dyskusja z moim udziałem nie ma sensu.
Nikogo na siłę nie będę przekonywał.
Pozdrawiam.
:*

Chcesz zmienić świat, zacznij od siebie. :*
4085
#Plejadanka nieaktywny
16 września 2011r. o 2:05
Kiedy cię, synu, wabią grzesznicy,
nie waż się iść, choćby rzekli:
"Pójdź z nami! Zasadźmy się na cichych!
Bez powodu czyhajmy na czystych!
Jak Szeol wchłoniemy ich żywych
i zdrowych tak jak schodzących do grobu.

Znajdziemy wszelkie kosztowności
i napełnimy domy swe łupem.
Przyłącz swój los do naszej wspólnoty,
jedna sakwa niech łączy nas wszystkich!"

Synu mój, nie chodź ich drogą,
przed ścieżką ich strzeż swojej stopy,
gdyż nogi ich pędzą do zbrodni,
śpieszno im: krew chcą wytoczyć.
Lecz próżno ich sieć zarzucona,
na oczach wszelkiego ptactwa.
Na własną krew raczej czyhają,
czatują na swoje życie,
bo taki jest los chciwych zysku:
zabiera on własne ich życie.

Przysłów 1:10-19

I dalej:
22,23
"Dokądże głupcy mają kochać głupotę,
szydercy miłować szyderstwo,
a nierozumni pogardzać nauką?
Powróćcie do moich upomnień,
udzielę wam ducha mojego,
nauczę was moich zaleceń.

''Człowiek przewrotny wywołuje zwadę, a oszczerca skłóca ze sobą przyjaciół'' (Księga Przypowieści Salomona 16.28)

'' Przystąpili do Niego faryzeusze i saduceusze i wystawiając Go na próbę, prosili o ukazanie im znaku z nieba. Lecz On im odpowiedział: "Wieczorem mówicie: "Będzie piękna pogoda, bo niebo się czerwieni", rano zaś: "Dziś burza, bo niebo się czerwieni i jest zasępione". Wygląd nieba umiecie rozpoznawać, a znaków czasu nie możecie? Plemię przewrotne i wiarołomne żąda znaku, ale żaden znak nie będzie mu dany, prócz znaku Jonasza". Z tym ich zostawił i odszedł.''
Mat.16:1-4

Efez.4:25-32
'' Dlatego odrzuciwszy kłamstwo: niech każdy z was mówi prawdę do bliźniego, bo jesteście nawzajem dla siebie członkami.

Gniewajcie się, a nie grzeszcie: niech nad waszym gniewem nie zachodzi słońce!

Ani nie dawajcie miejsca diabłu!

Kto dotąd kradł, niech już przestanie kraść, lecz raczej niech pracuje uczciwie własnymi rękami, by miał z czego udzielać potrzebującemu.

Niech nie wychodzi z waszych ust żadna mowa szkodliwa, lecz tylko budująca, zależnie od potrzeby, by wyświadczała dobro słuchającym.

I nie zasmucajcie Bożego Ducha Świętego, którym zostaliście opieczętowani na dzień odkupienia.

Niech zniknie spośród was wszelka gorycz, uniesienie, gniew, wrzaskliwość, znieważenie - wraz z wszelką złością. Bądźcie dla siebie nawzajem dobrzy i miłosierni! Przebaczajcie sobie, tak jak i Bóg nam przebaczył w Chrystusie.''

Lilith ...
~Sektom nasze stanowcze nie niezalogowany
16 września 2011r. o 7:42
MANSON napisał(a):
"Kler na stos!!!" a co ? Oni palili w imę wiary

Wierzysz w bzdury, które opowiedzieli ci inni (a raczej obejrzałeś na głupich filmach). Kler nie palił, tylko świeccy.

Zobacz co np. antyklerykalna WP mówi o inkwizycji..
http://niewiarygodne.pl/gid,10831024,img,10831038,kat,1017185,title,Co-zawdzieczamy-Inkwizycji,galeriazdjecie.html?ticaid=6d087

http://niniwa2.cba.pl/INK.HTM
~Sektom nie? niezalogowany
16 września 2011r. o 8:58
No pewnie, że nie a co powiesz na kosciół.
Zobacz sobie http://colaska.pl/forum/hot
~Sektom nasze stanowcze nie niezalogowany
16 września 2011r. o 10:01
~Sektom nie? napisał(a): No pewnie, że nie a co powiesz na kosciół.
Zobacz sobie http://colaska.pl/forum/hot

Internet to nieograniczone miejsce działań rozlicznych maniaków, grafomanów, terrorystów a nieraz wręcz szaleńców. Przeglądanie tego wszystkiego, nie mówiąc już o odnoszeniu się, to czysta strata czasu.

Kto takie strony traktuje poważnie - sam jest sobie winien ;)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.