Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Religia

~Iza niezalogowany
13 września 2013r. o 9:48
gover napisał(a): Nawiedzony cytuje nawiedzonego.

E tam, najpierw zakładałam New Age, ale Listkiewiczem Kolega zadał mi ćwieka :D
Pozdr. :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
13 września 2013r. o 9:53

O przepraszam Cię Gover. To Haramein wymyślił czarną dziurę w atomie i przeprowadził dowód matematyczny . To , że nie dostał za to Nobla , świadczy jedynie o tym , że tym nieszczęśliwym Światem rządzą idioci pozbawieni empatii, z pod szyldu NWO. Nie jestem taki nawiedzony , jak Ci się wydaje. To jak , wytłumaczysz mi z jakiego powodu KK separuje się od reinkarnacji ? Grupa ludzi wybiera Nieomylny Autorytet papieżem zwany, a ten autorytet na proste pytania nie potrafi odpowiedzieć. O co tu chodzi Drogi Kolego ?

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~Iza niezalogowany
13 września 2013r. o 10:21
Pannazdzieckiem napisał(a):
... To jak , wytłumaczysz mi z jakiego powodu KK separuje się od reinkarnacji ? ...

Panienko, może nie Gover, ale ja ci spróbuję odpowiedzieć :)
Z prostego powodu : na podstawie Biblii. „Nie zapominaj, że nie ma powrotu” (Syr 38, 21); „ Postanowione ludziom raz umrzeć, a potem sąd” (Hbr 9, 27).
Wg. KK nasze życie na ziemi jest jedyne i niepowtarzalne, po śmierci nie ma już powrotu. Umierając, człowiek spotyka się z Chrystusem i dokonuje się sąd, w czasie którego zostaje podjęta nieodwołalna decyzja zbawienia albo wiecznego potępienia. :)
Pozdr. Miłego :)
9984
#gover nieaktywny
13 września 2013r. o 10:30
Dyskusja z PzDz jest zawsze bezprzedmiotowa. Dlatego nie odpowiadam.
8375
#GosiaG nieaktywny
13 września 2013r. o 10:31
~Iza napisał(a): Umierając, człowiek spotyka się z Chrystusem i dokonuje się sąd, w czasie którego zostaje podjęta nieodwołalna decyzja zbawienia albo wiecznego potępienia. :)

To chyba się coś zmieniło , bo ja słyszałam coś o zmartwychpowstaniu na Sąd Ostateczny

Lilith ^^
9984
#gover nieaktywny
13 września 2013r. o 10:37
Ja tez COS slyszalem o reinkarnacji, buddyzmie, szintoizmie, New Age..., .
~ niezalogowany
13 września 2013r. o 10:52
~Iza napisał(a): Z prostego powodu : na podstawie Biblii. „Nie zapominaj, że nie ma powrotu” (Syr 38, 21); „ Postanowione ludziom raz umrzeć, a potem sąd” (Hbr 9, 27).
Wg. KK nasze życie na ziemi jest jedyne i niepowtarzalne, po śmierci nie ma już powrotu.

Nie pasują mi Twoje tłumaczenia, z tego względu, że cytaty, które podajesz pochodzą ze starego testamentu, który jest podstawą wiary judaizmu. KK opiera się na Nowym testamencie, w którym to jest napisane, że Chrystus , jako pierwszy zmartwychwstał i według nauki KK, ci którzy w niego wierzą i zasłużą na to, też zmartwychwstaną.

Ap 20.4
"I ujrzałem trony -
a na nich zasiedli [sędziowie],
i dano im władzę sądzenia -
i ujrzałem dusze ściętych dla świadectwa Jezusa i dla Słowa Bożego,
i tych, którzy pokłonu nie oddali Bestii ani jej obrazowi
i nie wzięli sobie znamienia na czoło ani na rękę.
Ożyli oni
i tysiąc lat królowali z Chrystusem."
~Iza niezalogowany
13 września 2013r. o 10:58
GosiaG napisał(a): To chyba się coś zmieniło , bo ja słyszałam coś o zmartwychpowstaniu na Sąd Ostateczny

Niekoniecznie.
Zmartwychwstanie ciała i duszy na Sądzie Ostatecznym.
Pomiędzy niebem a piekłem jest czyściec , św. Tomasz dodaje jeszcze limbus, są to, powiedzmy, stany duchowe.
Stąd w KK wiara w Kościół powszechny ( pielgrzymujący, pokutujący, triumfujący), Świętych obcowanie, ciała zmartwychwstanie i życie wieczne.

Pozdr. :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza