Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Religia

2945
Mgosia
13 września 2011r. o 22:49
O kurtka na wacie :| Patrzalski spadamy :D :D :D

"Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać twoje ambicje... mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że ty możesz być wielki&a
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4616
#gawron666 nieaktywny
13 września 2011r. o 22:54
Już sobie Patrzalskiego do haremu wzięła.Ładnie ledwo na chwilkę wyszedłem już orgie jakieś...

Dopisane 13.09.2011r. o godz. 22:53:

Macie nie przepadam za tym stylem muzycznym ale wiem że tu kilku takich co lubią a tekst całkiem całkiem :)Tak na dobranoc od łełka:)

Dopisane 13.09.2011r. o godz. 22:54:

[img=1315947276_b5rvnrf.jpg]

"Chrześcijaństwo, jak dotychczas, było największym nieszczęściem ludzkości."
7198
#Lestatt nieaktywny
13 września 2011r. o 22:55
Gawron to sympatyczny czlowiek szacunek dla niego :) z takim gosciem piwko wypic a nie sie klocic pozdrawiam

I Want More !
7244
#Goldenhand nieaktywny
13 września 2011r. o 22:56
Gawron miałeś biegać.

Słyszałem w radiu że mohery się buntują w kościele. :)

Chcesz zmienić świat, zacznij od siebie. :*
4616
#gawron666 nieaktywny
13 września 2011r. o 22:59
Ja Ciebie też pozdrawiam...właśnie nie kłócić się ze mną bo mi przykro jest hehe

Dopisane 13.09.2011r. o godz. 22:59:

Biegałem ale chwilke bo piją mi w parku i na pokuszenie mnie wiodą...

"Chrześcijaństwo, jak dotychczas, było największym nieszczęściem ludzkości."
983
#Calahan nieaktywny
13 września 2011r. o 23:32
~ napisał(a): @Calahan, powtórzę ci...To sekciarskie brednie! To po co powstają sekty, jeśli wszystko nam mówi Duch?
Sekty sa tworami ludzkimi. Dlaczego powstaja? Najlepiej zapytac tych co je tworza.

~ napisał(a): Po co Chrystus założył Kościół i ustanowił Apostołów, jeśli pośrednicy nie są potrzebni? Czemu sam nie spisał swoich nauk?
Pan Jezus ustanowil powszechne Apostolstwo - widac to wyraznie na przykladzie Dziejow Apostolskich, gdzie kazdy pod wplywem Ducha Swietego przynosci pieniadze uzyskane ze sprzedazy tego co ma do zboru w ktorym pastorem byl Piotr, tak aby rozdzielic to pomiedzy wszystkich. Tam nie ma podzialu na swieckich i duchownych. Wszyscy sa bracmi i siostrami w Chrystusie.

~ napisał(a): Wszystkie sekty chrześcijańskie uznają Nowy Testament, który został spisany przez Kościół a nie Chrystusa.
Rownie dobrze, gybys zyl wtedy i byl uczniem Chrystusa, Ty moglbys spisac jakis dzial Nowego Testamentu. Ale jak uwazasz, czy mialbys do niego "prawa autorskie"?:)... Przyjacielu, czy Pan Jezus wyraznie nie mowil, ze nie mozna nic wiecej dodac to tych zapisow? Ludzka reka pisala, ale Bozy glos dyktowal! Dlaczego Pan Jezus mialby spisywac swoje nauki? Przeciez nie raz mowil o wiernym swiadectwie, wiec logiczne jest, ze lepiej gdy ktos mowi o nas, niz my o sobie :). Czy jesli teraz ktos zaczal by dodawac swoje objawienia i mowic, ze to kontynuacja Bibli, to rozsadne byloby mu wierzyc? Oczywiscie, ze nie. Biblia nie potrzebuje juz dalszych rodzialow i dalszych nie bedzie. Bedzie dzien w ktorym powroci Pan Jezus Chrystus, a wtedy kazdy czlowiek na ziemie dowie sie, ze Jezus Chrystus jest naszym Zbawicielem. Dla wiekszosci bedzie jednak za pozno - czas na upamietanie jest w zyciu doczesnym, dopoki On jeszcze nie przyjdzie.

2 List do Tymoteusza, rozdział 3 /w 16 , 17
"Całe Pismo przez Boga jest natchnione i pożyteczne do nauki, do wykrywania błędów, do poprawy, do wychowywania w sprawiedliwości, Aby człowiek Boży był doskonały, do wszelkiego dobrego dzieła przygotowany"

Objawienie Jana, rozdzial 22 /w 18, 19
"Co do mnie, to świadczę każdemu, który słucha słów proroctwa tej księgi: Jeżeli ktoś dołoży coś do nich, dołoży mu Bóg plag opisanych w tej księdze; A jeżeli ktoś ujmie coś ze słów tej księgi proroctwa, ujmie Bóg z działu jego z drzewa żywota i ze świętego miasta, opisanych w tej księdze"

~ napisał(a): Jedynie Kościół Powszechny istnieje w ciągłości instytucjonalnej i doktrynalnej od Piotra do Benedykta XVI ("bramy piekielne go nie przemogą").
Istnieje dopiero 300 lat po narodzinach Pana Jezusa, a na poczatku wieku VII ten sam kosciol oglosil samozwancza wladze nad wszystkimi zborami Pana Jezusa.

~ napisał(a): Zwierzchność Piotra i jego następców została ustanowiona przez Chrystusa( "ty jesteś Piotr-Opoka. I na tej Opoce zbuduję Kościół mój. A bramy piekielne go nie przemogą.
Jest to wprowadzanie ludzi w blad, poprzez dodawanie slow do Bibli (Kosciol Katolicki mowi o tym otwarce wstawiajac slowa w klamrach - []). Piotr to znaczy po grecku "Petros", a po aramejsku "Kefa". Oznacza to kamien do przesowania, wspolgrajacy z opoka (czyli "Petra" z greckiego). Opoka To Pan Jezus. Polecam przeczytac ten artykul - http://nickycruz.ovh.org/papiez_01.html . Jest tutaj to dokladnie wyjasnione, bez cienia watpliwosci.

~ napisał(a): Cokolwiek ZWIĄŻESZ NA ZIEMI BĘDZIE ZWIĄZANE W NIEBIE!").
Tak, i nasz Pan Jezus powiedzial rowniez - I Tobie dam klucze... A takze powiedzial do innych uczniow - CO ZWIARZECIE NA ZIEMI BEDZIE ZWIAZANE, A CO ROZWIERZECIE BEDZIE ROZWIAZNE W NIEBIE. Wiec powiedzial to rowniez do Ciebie i do mnie. Ale niestety, ludzie pod wplywem pychy mysla, ze Pan Jezus dal im jakas forme imunitetu wlasnych poczynan. Doprawdy?:) Proste dwa przyklady - Jezeli komus nie okazemy pomocy, to mamy doczynienia ze zwiazaniem. Jezeli z kims sie pogodzimy, mamy do czynienia z rozwiazaniem... Logiczne?:).

~ napisał(a): I to Piotr rozwiązał obowiązek obrzezania za przemową Pawła, mimo że wcześniej przychylał się do przeciwnego stanowiska Jakuba ( "Duch wystarczy" - czy to Duch Św. kazał Jakubowi błądzić?!)
(Galacjan 2:6-9) "Co się zaś tyczy stanowiska tych, którzy się cieszą powagą - jakimi oni dawniej byli, jest dla mnie bez znaczenia; u Boga nie ma względu na osobę - otóż ci, co są uznani za powagi, nie polecili mi oddawać czegokolwiek. Wręcz przeciwnie, stwierdziwszy, że mnie zostało powierzone głoszenie Ewangelii wśród nieobrzezanych, podobnie jak Piotrowi wśród obrzezanych - Ten bowiem, który współdziałał z Piotrem w apostołowaniu obrzezanych, współdziałał i ze mną wśród pogan - i uznawszy daną mi łaskę, Jakub, Kefas /czyli Piotr/ i Jan, uważani za filary, podali mnie i Barnabie prawicę na znak wspólnoty, byśmy szli do pogan, oni zaś do obrzezanych,"
Tu jest mowa o kierownictwie Ducha Swietego w zyciu Piotra i Pawla, nie o kierownictwie Piotra w zyciu Pawla. A jak ustosunkowac sie do ganienia przez Pawla tego co mowil Piotr?

(Galacjan 2:11-14) "Gdy następnie Kefas (czyli Piotr) przybył do Antiochii, otwarcie mu się sprzeciwiłem, bo na to zasłużył. Zanim jeszcze nadeszli niektórzy z otoczenia Jakuba, brał udział w posiłkach z tymi, którzy pochodzili z pogaństwa. Kiedy jednak oni się zjawili, począł się usuwać i trzymać się z dala, bojąc się tych, którzy pochodzili z obrzezania. To jego nieszczere postępowanie podjęli też inni pochodzenia żydowskiego, tak że wciągnięto w to udawanie nawet Barnabę. Gdy więc spostrzegłem, że nie idą słuszną drogą, zgodną z prawdą Ewangelii, powiedziałem Kefasowi /czyli Piotrowi/ wobec wszystkich: Jeżeli ty, choć jesteś Żydem, żyjesz według obyczajów przyjętych wśród pogan, a nie wśród Żydów, jak możesz zmuszać pogan do przyjmowania zwyczajów żydowskich?"

Sam Pan Jezus ganil Piotra. Pan Jezus wie ze kazdy czlowiek jest tylko czlowiekiem i nigdy nie bedzie nie omylny (chociaz KK uznal, ze Papiez przemawiajac jest nie omylny), a Duch Swiety jesli tylko prosimy go o to jest naszym nauczycielem, pocieszycielem i przyjacielem.

~ napisał(a): Kościół Chrystusowy jest jeden a sekt (także luterańskich) powstało setki tysięcy i każda bredzi co innego
Dlatego nie mam z nimi nic wspolnego. Jedna z nich to ta, co mowi by nazywc czlowieka Ojcem Swietym, calkowicie wbrew nakazowi Bozemu. Co do roznych zborow Pana Jezusa (np. zbory Babtystyczne i Zielonoswiatkowe) - ich roznorodnosc bierze sie z histori i bledne jest twierdzenie, ze sobie przecza lub glosza cos innego. Wszystkie glosza to samo, zachowujac swoje roznice w kwestiach nie narzuconych Slowem Bozym. Czy w Ewangeli nie czytamy, ze jeden moze jesc do syta i czynic to ku chwale Bozej, a drugi poscic i tez czynic to ku chwale Bozej? :)

"I mówił do nich: Umiecie dobrze uchylać przykazanie Boże, aby swoją tradycję zachować. I znosicie słowo Boże przez waszą tradycję, którąście sobie przekazali. Wiele też innych tym podobnych rzeczy czynicie." (Marka 7:9.13)

"Biada wam, uczeni w Piśmie i faryzeusze, obłudnicy, bo obchodzicie morze i ziemię, żeby pozyskać jednego współwyznawcę. A gdy się nim stanie, czynicie go dwakroć bardziej winnym piekła niż wy sami." (Mateusza 23:14)

"Jezus rzekł do nich /do swoich uczniów/: Uważajcie i strzeżcie się kwasu faryzeuszów i saduceuszów! Wówczas zrozumieli, że mówił o wystrzeganiu się nie kwasu chlebowego, lecz nauki faryzeuszów i saduceuszów." (Mateusza 16:6.12)

Fragment artykulu ze strony - http://nickycruz.ovh.org/tradycja.html .
"Był taki czas w Kościele Katolickim że Pismo Święte było zakazane. Była to książka której nie należało czytać. Był wyraźny zakaz czytania Pisma Świętego. Jest to dosyć ciekawe, należy o tym wspomnieć. Przytoczę w tej chwili fragment książki księdza Karpeckiego pt. "Różnice wyznaniowe" na stronie 46 do 48; jest to książka wydana w Warszawie w 1961 roku. Pisze on następującą rzecz: "Papież Grzegorz VII oświadczył królowi Czeskiemu - Panu Bogu upodobało się i podoba się jeszcze dziś, żeby Pismo Święte pozostało nieznane, ażeby ludzi do błędów nie przywodziło".

Jeśli chcemy żyć jak w bajce, najpierw sami musimy zostać bohaterami nie z tej bajki.
5183
magnum44
13 września 2011r. o 23:39
;) :)

Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć. M.S.C.
7244
#Goldenhand nieaktywny
14 września 2011r. o 0:02
Calahanie, cóż mogę powiedzieć, skoro jest jeden Bóg. Wychwalają go inne wyznania, z różnymi tradycjami i to nie zmienia faktu że wszyscy się modlą do tego samego Boga.

Czyż Księża w KK nie są teraz podobni do uczonych w piśmie?

On odparł: "I wam, uczonym w Prawie, biada! Bo wkładacie na ludzi ciężary nie do uniesienia, a sami jednym palcem ciężarów tych nie dotykacie. [Łk 11:46]

Moim zdaniem wiary nie należy mylić z wyznaniem.
Dobrze wiesz że każdy w sobie ma Boga. Bóg jest miłością i każdy kto ma miłość ma Boga w sobie.

Doskonale wiesz jakie są dwa najważniejsze przykazania:

«Które jest pierwsze ze wszystkich przykazań?» Jezus odpowiedział: «Pierwsze jest: Słuchaj, Izraelu, Pan Bóg nasz, Pan jest jeden. Będziesz miłował Pana, Boga swego, całym swoim sercem, całą swoją duszą, całym swoim umysłem i całą swoją mocą. Drugie jest to: Będziesz miłował swego bliźniego jak siebie samego. Nie ma innego przykazania większego od tych». Rzekł Mu uczony w Piśmie: «Bardzo dobrze, Nauczycielu, słusznieś powiedział, bo Jeden jest i nie ma innego prócz Niego. Miłować Go całym sercem, całym umysłem i całą mocą i miłować bliźniego jak siebie samego daleko więcej znaczy niż wszystkie całopalenia i ofiary».

w każdym z nich jest wymieniona miłość, należy kochać Boga, bliźnich i siebie. Nic więcej Bóg od nas nie oczekuje. Nie chce kościołów, przynależności do religii, chce tylko miłości i nic więcej.
A my zamiast tego robimy wszystko inne, wychodzą ludzie z kościoła i zapomnieli co było na mszy, stoi bezdomny to po co dać na chleb, lepiej księdzu wsypać na tacę.

Chcesz zmienić świat, zacznij od siebie. :*
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza