Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Religia

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
14 września 2011r. o 9:46
Bóg wcześniej , lub później wybaczy wszystkim , ponieważ kocha. Aby było wcześniej , trzeba zrozumieć swoje błędy i nie popełniać dalej . Powtórzę za Calahanem , prosić Boga o zrozumienie :)
Odnośnie oka. Myślę , że chodzi o rozwój duchowy , osiągnięcie stanu nadświadomości , biologicznie związane z szyszynką . Alma to lepiej wytłumaczy :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Gosia Gajewska niezalogowany
14 września 2011r. o 9:50
Pannazdzieckiem napisał(a): ą . Alma to lepiej wytłumaczy :)

Piotrze.. wolałabym żeby zrobiły to ''nasze '' forumowe autorytety;)
Ja jestem za ''malutka'' do takich światłych umysłów
:]
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
14 września 2011r. o 9:54
~Gosia Gajewska napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a): ą . Alma to lepiej wytłumaczy :)

Piotrze.. wolałabym żeby zrobiły to ''nasze '' forumowe autorytety;)
Ja jestem za ''malutka'' do takich światłych umysłów
:]

Na tym forum sami fanatycy religijni , zacząwszy ode mnie :D
Gajewska ... ładnie brzmi :) Dobra , lecę do roboty , miłej dyskusji i .... wybaczenia :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
14 września 2011r. o 9:57
Pannazdzieckiem napisał(a): ładnie brzmi :)

To od... Gaji :D
Ja też uciekam..miłego dnia :)
~ niezalogowany
14 września 2011r. o 10:02
~Gosia Gajewska napisał(a):
~ napisał(a): Ważna uwaga!
Bóg wybacza WYŁĄCZNIE tym, którzy uznają swoją winę i żałują.

.

Też tak uważam...dlatego myslę że ... Bóg JESZCZE CZEKA , na przyznanie sie do winy jednego ze swoich synów znanych pod ''nazwą '' szatan.

Szatan przez wieki buduje swoje królestwo i trzeba przyznać NIESTETY że idzie mu coraz lepiej (tj. jest coraz gorzej dla ludzkości). Szanse na realizację twojej wizji są więc raczej zerowe. Bóg nie żyje w czasie więc zna "finał" a jednak Biblia wielokrotnie jednoznacznie mówi o piekle i wiecznym potępieniu. Nigdzie nie jest wskazywane puste piekło!
W wielu miejscach jest też napisane, że do piekła wiedzie prosta, szeroka i wygodna droga, a droga świętych jest trudna wąska i pełna cierni. Wiele razy jest wspomniane że zbawieni będą nieliczni
14 września 2011r. o 10:08
~ napisał(a): Bóg nie żyje w czasie więc zna "finał"

Tak, to prawda...powiedziałabym nawet że POZA CZASEM ,''długo'' to tylko dla żyjących w czasie linearnym.

''u Boga jeden dzień jest jak 1000 lat, a 1000 lat, jak jeden dzień.''
Nie pamietam wersetu. Pozdrawiam .
14 września 2011r. o 10:10
~ napisał(a):
Szanse na realizację twojej wizji są więc raczej zerowe.

:|
~ niezalogowany
14 września 2011r. o 10:11
~Gosia Gajewska napisał(a): ludzie to rodzą sie Grzeszni i od narodzin skazani są na potępienie wieczne ?:/To nie jest logiczne.

Jest logiczne i nie są skazani.
Skłonność do grzechu to jedno ale wolność i wolna wola to drugie. Bóg chce byśmy wszyscy byli zbawieni, ale dał nam wolność wyboru i się nie narzuca! To my sami codziennie wybieramy między dobrem i złem.
Zauważ że wielu wybiera szatana świadomie i dobrowolnie, inni z z lenistwa i dążenia do przyjemności za wszelką cenę. Więc nikogo winić nie mogą!

Ci co uznają swoją winę i poproszą Boga o wybaczenie (jeśli zdążą) będą zbawieni. Inni zostaną "związani i wrzuceni do otchłani. Tam będzie płacz i zgrzytanie zębów".
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza