Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Religia

~ niezalogowany
15 września 2011r. o 0:03
Calahan, napisz jakie Ksiegi Pisma Sw., odrzucacie i dlaczego?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
983
#Calahan nieaktywny
15 września 2011r. o 0:07
Goldenhand napisał(a): Augustyn pisał tak:
Akorat czytalem dzis cos Augustyna, co tyczylo sie mojej osoby i zastanawiam sie czy to wazne... Bog dziala i wlasnie mi o tym przypomina :)...

To moze odrazu cos powiem innego - pewien czlowiek pojednany z Bogiem mial sen w ktorym Bog zapytal sie go - kochasz mnie? Czlowiek odparl - tak. Bog powiedzial wiec - wiec wstan i pojdz do lasu. Czlowiek nie wiedzial i nie rozumial, po co ma tam isc. Wstal jednak i uczynil jak Bog chcial. Gdy byl w lesie Bog przemowil do niego mniej wiecej tak - jesli mnie kochasz, krzyknij to. Czlowiek krzyknal na caly glos - "kocham Cie!" i zaczal wracac do domu. Gdy juz wychodzil z lasu uslyszal Bozy glos - wroc i krzyknij to jeszcze raz. Czlowiek byl posluszny i wrocil a nastepnie krzyknal - "Kocham Cie!". Nastepnie wrocil do domu i poszedl dalej spac.
Jak dobrze pamietam, naborzenstwo bylo dnia nastepnego. Pastor wskazal na mlodego czlowieka, ktory chcial sie z ludzmi podzielic swoim swiadectwem. Czlowiek ten zaczal mowic, ze chcial popelnic samobojstwo. Poszedl w nocy do lasu, by tam odebrac sobie zycie. Nagle uslyszal w lesie krzyk - "kocham Cie!" i pomysal sobie - kto to moze krzyczec? Boze, czy to Ty?. Zaczal myslec o Bogu i po krotkim czasie poprosil Boga, by odezwal sie do niego jeszcze raz, jesli On go naprawde kocha. I po chwli uslyszal znowu krzyk - "kocham cie!"... :).

Dopisane 15.09.2011r. o godz. 00:07:

~ napisał(a): Calahan, napisz jakie Ksiegi Pisma Sw., odrzucacie i dlaczego?
Nienawisc, szyderstwo i pyche, bo te ksiegi nie sa od Boga.

Jeśli chcemy żyć jak w bajce, najpierw sami musimy zostać bohaterami nie z tej bajki.
~ niezalogowany
15 września 2011r. o 0:08
Ale napisz jakie to sa Ksiegi?
983
#Calahan nieaktywny
15 września 2011r. o 0:10
~ napisał(a): Ale napisz jakie to sa Ksiegi?
Dlaczego mnie kusisz? Niczego nie odrzucam ze Slowa Boze, prosze sprawdzic sobie czy czasem pewne ksiegi nie zostaly po czasie dodane do Bibli.

Jeśli chcemy żyć jak w bajce, najpierw sami musimy zostać bohaterami nie z tej bajki.
~ niezalogowany
15 września 2011r. o 0:14
Dlaczego sie boisz dac jasna odpowiedz. Przeciez wiesz jakie Ksiegi Pisma Sw. odrzucacie. Jestes nieszczery. Daj odpowioedz na takie proste pytanie.
~ niezalogowany
15 września 2011r. o 0:14
co prawda nie do mnie ale odpowiem
Goldenhand napisał(a): ..
Po pierwsze Panie tyldo (nawet się nie przedstawisz).
Taka sama z ciebie tylda jak i z nas...

Ktoś napisał: Jeżeli piszę że katolicy cokolwiek źle robią, to mam na myśli tych co właśnie tak robią, a nie wszystkich katolików !

masz na mysli, ale piszesz nie pozostawiając zludzen...

Ktoś napisał: Sam chodziłem do kościoła
chodziles. ale czy byles w Kosciele? tak duchowo?

Ktoś napisał: wiem doskonale co się w kościołach wyprawia
znowu pewnie masz na mysli tylko te niektore koscioly :D

Ktoś napisał: znam pismo
...pycha? czy poprostu cecha wspolna sekciarzy? kazdy z was tak mowi, dlatego do tej pory powstalo kilkadziesiat tys. zborow a PS wyraznie mowi: "...upominam was, bracia...abyście byli zgodni, i by nie było wśród was rozłamów"

Ktoś napisał: i dlatego ośmielam się tu wypowiadać. Jeżeli Jezus mówi darmo to ma być darmo,.
a w innym miejscu mowi: "należy się robotnikowi jego zapłata". w KK sakramenty otrzymujesz za darmo. BTW. czy w zborach prad, ogrzewanie, sprzet naglasniajacy, obrazy itp macie za free??

Ktoś napisał: Ale o pieniądzach jest napisane wyraźnie, i nie ma tu miejsca na spekulacje..
cytaty poprosimy

Ktoś napisał: Podam ci przykład,
zrodlo ty mi podaj a nie przyklady wyssane z grubego palca.

Ktoś napisał: Dużo księdzy postępuje zgodnie ze słowem bożym, ale to tylko kropla w morzu.
ilu ich znasz? swoja wiedze kolego opierasz na odczuciach po przeczytaniu lewackiej prasy. wiec daruj sobie.

Ktoś napisał: I na koniec przypomnę... znaczenie słowa parafianin...
pieknie sie obnazyles. merci.
983
#Calahan nieaktywny
15 września 2011r. o 0:19
~ napisał(a): Dlaczego sie boisz dac jasna odpowiedz. Przeciez wiesz jakie Ksiegi Pisma Sw. odrzucacie. Jestes nieszczery. Daj odpowioedz na takie proste pytanie.
Ja nie odrzucam zadnych ksiag i nie wiem jakie sa przez kogos odrzucane. Wiem, ze pewne ksiegi dodal sobie Kosciol Katolicki, i ksiegi te sa tylko w Bibli Katolickiej. Jakie to ksiegi? Nie pamietam juz tego.

~ niezalogowany
15 września 2011r. o 0:23
Typowa odpowoiedz sekciarsak. Przeciez wystarczy porownac, jakie ksiegi Ty akceptujesz, a jakie nie i napisac. Szcerosc brak w Twoich odpowioedziach. Zachowujesz sie jak jak dziecko, ktore mowi: nie pamietam. Oto cale Twoje ponowne narodzenie sie w Duchu, w duchu nieszczerosci.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza