~ napisał(a): wspólnej kąpieli będzie zażywał Goldenhan i Calahan.Bo ci wybrani to są tacy co jak się modlą to mówią tak,,Panie muszę na chwilę przerwać modlitwę.Dlaczego? zapytał Pan.Bo muszę iść opluć katolików,wyśmiać inaczej wierzacych,wyszydzić staruszków codzień drepczących do kościoła.
Po pierwsze Panie tyldo (nawet się nie przedstawisz). Jeżeli piszę że katolicy cokolwiek źle robią, to mam na myśli tych co właśnie tak robią, a nie wszystkich katolików ! .
Po drugie, pokaż mi człowieku gdzie napisałem coś niezgodnego z prawdą, a przeproszę tu na forum. Tylko pokaż mi gdzie.
Sam chodziłem do kościoła, i wiem doskonale co się w kościołach wyprawia, znam pismo i dlatego ośmielam się tu wypowiadać. Jeżeli Jezus mówi darmo to ma być darmo,.
Większość informacji w ewangeliach pisanych jest w przypowieściach, można sobie je rozumieć na własny sposób.
Ale o pieniądzach jest napisane wyraźnie, i nie ma tu miejsca na spekulacje.
Podam ci przykład, w pewnej niedalekiej wsi, pewien ksiądz Kazał wiernym kopać rowy, i nosić kamienie na plebani. Czytał z ambony kto dał za mało po kolędzie itd. Aż się ludzie wkur... i kościół zamknęli, księdza nie wpuścili, na drzwi łańcuch założyli. Przyjechał Tvn i ksiądz poleciał gdzieś gdzie go nie znają.
Fakt faktem że przykład który podałem, nie tyczy się wszystkich księdzy.
A teraz pochwalę żeby nie było że jestem jakimś antychrystem lub co gorsza parafianinem. Dużo księdzy postępuje zgodnie ze słowem bożym, ale to tylko kropla w morzu.
I na koniec przypomnę ( było już to na forum ) znaczenie słowa parafianin źródło słownik języka polskiego:
PARAFIANIN - człowiek bez ogłady, wykształcenia, zacofany, ograniczony.
I wszystko jasne.