Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Religia

4616
#gawron666 nieaktywny
14 września 2011r. o 20:53
mIm

"Chrześcijaństwo, jak dotychczas, było największym nieszczęściem ludzkości."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
5134
#TOjsienka nieaktywny
14 września 2011r. o 21:04
Obie pierdoły MICHA I KOJO :P

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
7244
#Goldenhand nieaktywny
14 września 2011r. o 22:30
~ napisał(a): wspólnej kąpieli będzie zażywał Goldenhan i Calahan.Bo ci wybrani to są tacy co jak się modlą to mówią tak,,Panie muszę na chwilę przerwać modlitwę.Dlaczego? zapytał Pan.Bo muszę iść opluć katolików,wyśmiać inaczej wierzacych,wyszydzić staruszków codzień drepczących do kościoła.

Po pierwsze Panie tyldo (nawet się nie przedstawisz). Jeżeli piszę że katolicy cokolwiek źle robią, to mam na myśli tych co właśnie tak robią, a nie wszystkich katolików ! .

Po drugie, pokaż mi człowieku gdzie napisałem coś niezgodnego z prawdą, a przeproszę tu na forum. Tylko pokaż mi gdzie.

Sam chodziłem do kościoła, i wiem doskonale co się w kościołach wyprawia, znam pismo i dlatego ośmielam się tu wypowiadać. Jeżeli Jezus mówi darmo to ma być darmo,.
Większość informacji w ewangeliach pisanych jest w przypowieściach, można sobie je rozumieć na własny sposób.
Ale o pieniądzach jest napisane wyraźnie, i nie ma tu miejsca na spekulacje.

Podam ci przykład, w pewnej niedalekiej wsi, pewien ksiądz Kazał wiernym kopać rowy, i nosić kamienie na plebani. Czytał z ambony kto dał za mało po kolędzie itd. Aż się ludzie wkur... i kościół zamknęli, księdza nie wpuścili, na drzwi łańcuch założyli. Przyjechał Tvn i ksiądz poleciał gdzieś gdzie go nie znają.

Fakt faktem że przykład który podałem, nie tyczy się wszystkich księdzy.
A teraz pochwalę żeby nie było że jestem jakimś antychrystem lub co gorsza parafianinem. Dużo księdzy postępuje zgodnie ze słowem bożym, ale to tylko kropla w morzu.

I na koniec przypomnę ( było już to na forum ) znaczenie słowa parafianin źródło słownik języka polskiego:

PARAFIANIN - człowiek bez ogłady, wykształcenia, zacofany, ograniczony.

I wszystko jasne.

Chcesz zmienić świat, zacznij od siebie. :*
983
#Calahan nieaktywny
14 września 2011r. o 22:57
~ napisał(a): wspólnej kąpieli będzie zażywał Goldenhan i Calahan.Bo ci wybrani to są tacy co jak się modlą to mówią tak,,Panie muszę na chwilę przerwać modlitwę.Dlaczego? zapytał Pan.Bo muszę iść opluć katolików,wyśmiać inaczej wierzacych,wyszydzić staruszków codzień drepczących do kościoła.
Goldenhand dobrze napisal w sprawie tej wypowiedzi, ja jednak zapytam - a gdzie kogos opluwam, wysmiewam? Opisalem niewlasciwe postawy KK w oparciu o Slowo Boze. Dzieci Boze ktore sa w kosciele Katolickim to nasi bracia i siostry w Chrystusie. Przykre jest, ze czasami w kosciolach (w zborach zapewne tez to sie zdarza) wierni nie sa sobie bracmi i siostrami. To nie ja pierwszy zaczelem pisac o bledach Watykanu - ktos zapytal mnie, dlaczego nie jestesm w KK - wiec odpisalem. Zbory i koscioly Pana Jezusa powinny miec podstawowa wspolna ceche - milosc do Boga i blizniego, nietolererancje grzechu i milosc dla grzesznikow. Po tym poznaje sie Dzieci Boze :).

Jeśli chcemy żyć jak w bajce, najpierw sami musimy zostać bohaterami nie z tej bajki.
7244
#Goldenhand nieaktywny
14 września 2011r. o 23:25
Dużo ludzi, nie ważne jakiej wiary uważają się bogobojnych, a wcale tacy nie są. Idą do swoich świątyń a potem robią co chcą a na pewno nie to co Jezus nam mówi.

Ostatnio pod pewnym marketem przychodzi do mnie biedna
babcia i prosi o jałmużnę, widząc to ochroniarz sklepu podchodzi i się pyta:
Czy jest jakiś problem z tą kobietą? ja odpowiadam jest (widzę uśmiech na jego twarzy), chce ją złapać za rękę, mówię mu że problemem jest to że ta kobieta nie ma co jeść. Och ta jego zawiedziona mina że nie pogoni staruszki, odchodzi coś tam gada pod nosem. To się nazywa ZNIECZULICA na problemy ludzi. Ale ja na forum pitole farmazony jak piszę o miłości do bliźnich, tak?. Dzięki właśnie takim ludziom jak ten ochroniarz, jest jak jest i są moje wypowiedzi w tym temacie.
Pozdrawiam pana z ochrony sklepu Kaufland. :*

983
#Calahan nieaktywny
14 września 2011r. o 23:29
lisiczka napisał(a):
~Gosia Gajewska napisał(a):
lisiczka napisał(a): Rozśmieszacie mnie tu wszyscy, juz dawno temu był kiedyś w telewizji ...

Moim autorytetem w sprawie religii akurat nie jest ''telewizor'';)
Ja sie nie kłócę , pytam :] Nie wolno?

Bez tego i bez Kościoła nie wiedzielibyście że On wogóle istnieje,czy jest dobry czy zły, a tym bardziej kim jest Bóg i jak się do niego zwracac! Takie moje zdanie,a wy się tu nadal kłódżcie i przymądrzajcie kto ma racje! Żegnam :P
Telewizja bardzo duzo klamie, takie moje zdanie, zeby nie powiedziec ze sa w niej klamstwa czasem przerywne prawda.

Jest bardzo wielu ludzi ktorzy poznali Boga bez telewizora i nawet bez jakiegokolwiek kosciola czy zboru!

Pewna grupa rozbojnikow w rosji, w czasach nieco juz odleglych (czytajcie - zapomnialem kiedy to bylo) wpadla gdzies tam po ktoryms rozboju w posiadanie Bibli. Jeden z rozbojnikow byl zachwycony papierem w tej ksiedze, idealnym do tytoniu. Ale chcac nie chcac, otworzyl w pierwszym lepszym miejscu Slowo Boze, a w nim przeczytal mniej wiecej tak - "ludzie zli, bez serca...[...]" Pomyslal sobie - przeciez to o mnie! Przeczytal wiecej, przeczytal Ewangelie i tak sie tym przejal, ze gdy rozbojnicy siedzieli przy ognisku, zapytali sie go mniej wiecej tak - "co z Toba?!" Wtedy on opowiedzialm im co przeczytal i w co uwierzyl... Za sprawa laski Bozej wkrotce uwierzyli wszyscy! Wszyscy oddali swoje zycie Panu Jezusowi, zalowali za grzechy i stali sie Dziecimi Bozymi. Zaczeli myslec, ze chociaz juz sa w porzadku wobec Boga, to jednak byli rozbojnikami... Zdecydowali, ze udadza sie do miasta i oddadza sie dobrowolnie w rece sadu. Konno przemierzyli droge do sadu, wciaz jeszcze uzbrojeni, co jak mozna sie domyslac odstraszalo od nich innych ludzi. W sadzie oczywiscie ich rozbrojono, a zapytani o to czemu tu przybli, odrzekli szczerze, ze chca sie oddac w rece sprawiedliwosci. W sadzie powiedzieli mniej wiecej, ze uwierzyli w Ewangelie, Pana Jezusa, otrzymali nowe zycie i przebaczenie... Sedzie ktory tego sluchal, byl w szoku... Zaczal sie zastanawiac - co musi byc w tej Ewangeli, ze tak na nich podzialala?! Wrocil do domu, odszukal gdzies tam lezaca wsrod ksiazek nie czytana Biblie i trafil w pierwszej kolejnosci na slowa o zlym sedziu... I podobnie jak dawni rozbojnicy, stwierdzil - "to przeciez o mnie!". I rowniez On oddal swoje zycie Panu Jezusowi :)... Rozbojnicy zas za wola Boza trafili do wiezenia. Byli co troche przenoszeni do innego... Wszystko dlatego, ze gdzie sie nie pojawili i gdzie nie mowili swej histori, inni wiezniowe tez sie nawracali i stawali sie Dziecmi Bozymi, narodzonymi na nowo z Ducha Swietego. Laska Boza byla wielka. Prawoslawne wladze nie mogly jednak pozwolic sobie na to, co Oni mowili, i dlatego czesto ich przenoszono. Bog jednak i to zlo zapewne odwracal w dobro, bo w wielu wiezieniach glosili Dobra Nowine :).

Jeśli chcemy żyć jak w bajce, najpierw sami musimy zostać bohaterami nie z tej bajki.
7244
#Goldenhand nieaktywny
14 września 2011r. o 23:54
Calahanie dobrze prawisz. Dużo ludzi się nawróciło, tylko szkoda że musiało coś się wydarzyć, ale cieszmy się i radujmy z każdego kto znalazł drogę do Boga.

Słuchać będziecie, a nie zrozumiecie, patrzeć będziecie, a nie zobaczycie. Bo stwardniało serce tego ludu, ich uszy stępiały i oczy swe zamknęli, żeby oczami nie widzieli ani uszami nie słyszeli, ani swym sercem nie rozumieli: i nie nawrócili się, abym ich uzdrowił

Błogosławieni, którzy nie widzieli, a uwierzyli.

Dopisane 14.09.2011r. o godz. 23:54:

Augustyn pisał tak:

"Swoimi grzechami zasłużyli sobie na to, żeby nie rozumieć, a przecież z Bożego miłosierdzia tak się stało: po to, żeby mogli później poznać swoje grzechy i po nawróceniu zasłużyć na przebaczenie. (...) Nawrócą się po Jego zmartwychwstaniu

983
#Calahan nieaktywny
14 września 2011r. o 23:55
~Gosia Gajewska napisał(a): To zaprawdę przykre że ''poznanie dobra i zla'' jest Grzechem.
Jak zatem nie grzeszyć, nie rozróżniając tego?
A jeszcze bardziej niesprawiedliwe jest karanie nas za grzechy przodkow(do sodmego nawet pokolenia) , Twój Bóg zaiste jest okrutny:(
Poznanie dobra i zla oznacza samookreslanie co jest zle, a co dobre. Dopoki czlowiek tego nie zrobil, byl jak dziecko sluchajace rodzica (Boga). Rodzic mowi - nie rob tego, to zle. Dziecko mu ufa i czyni wole rodzica. Ale dziecko moze uznac - moj rodzic nie ma racji, ja wiem co dobre, a co zle... Tak wlasnie stalo sie z Adamem i Ewa. Kara byla wiec sprawiedliwa.

Jak zatem nie grzeszysc? Rozrozniajac to. Zlo i dobro okresla Bog. Zle dzieje sie z chwila, gdy proboje to okreslac czlowiek. Kto narodzi sie na nowo z Ducha Swietego i pyta Boga o to jak zyc, ten otrzymuje odpowiedzi od Niego. Oprocz tego, Bog wtedy wpisuje w nasze serca dobro i zlo. Gdy uczynimy cos zle i nie zagluszamy sumenia, ono sie odzywa wtedy. Boza wola wobec dobra i zla opisana jest tez w Bibli. Wystarczy to czynic, bo wszystko co ponad to, od zlego pochodzi.

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza