Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Ach Ci źli motocykliści

7345
#Qfalagupagu nieaktywny
5 sierpnia 2011r. o 23:38
k1p napisał(a): Wiesz, gdyby każdy miał możliwość przejechania się rowerem, skuterem, motocyklem, autem dużym i małym, wtedy zrozumiałby innego użytkownika ruchu.
Jeżdżąc rowerem, szybko zauważyłam u innych kierowców dwuśladów, jakie błędy ja sama za kółkiem popełniałam...
]] moze po prostu wystarczy wiecej mysles i mniej rutyny ??

Lee Oswald dlaczego nie urodziłeś się w polsce 20 lat później ??
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2820
#k1p nieaktywny
5 sierpnia 2011r. o 23:43
Zgadzam się w 100%. trzeba czasem użyć wyobraźni. Ale jej funkcjonowania niestety nie sprawdzają przy egzaminach na prawko :-(

Dopisane 05.08.2011r. o godz. 23:43:

Ojej, to już czas, abym poszła spać, bo robię błędy ortograficzne :-) Ale to wszystko przez tą laskę IP: 2.210.230.**.
O co jej chodziło?? Ja tu Bogu ducha winna, ona tak po mnie jedzie :P
1010
#ElmA nieaktywny
5 sierpnia 2011r. o 23:47
Qfalagupagu napisał(a): moze po prostu wystarczy wiecej mysles i mniej rutyny ??

Czy uważasz się za idealnego kierowcę?? Nie obraź się, ale jakąś ironię wyczuwam w tym poście.
Wszyscy popełniamy błędy, powinniśmy się na nich uczyć i więcej ich nie popełniać. Różnie to wychodzi.
Oprócz myślenia (to koniecznie ;-) ) przydaje się trochę kultury i wyrozumiałości.
3764
rsk1990
5 sierpnia 2011r. o 23:48
To nie jest tak, że motocykliści be a kierowcy autek cacy ja to bym podzielił na kierowców i idiotów i tej drugiej grupie to i rower za dużo. Ja tam miałem simsona to się znam :P :D :D :D

http://rsk1990-postcrossing.blogspot.com/
7345
#Qfalagupagu nieaktywny
5 sierpnia 2011r. o 23:48
ElmA napisał(a): Czy uważasz się za idealnego kierowcę?? Nie obraź się, ale jakąś ironię wyczuwam w tym poście.
Wszyscy popełniamy błędy, powinniśmy się na nich uczyć i więcej ich nie popełniać. Różnie to wychodzi.
Oprócz myślenia (to koniecznie ;-) ) przydaje się trochę kultury i wyrozumiałości.

oczywiscie ze nie za idealnego ale za myslacego tak

Lee Oswald dlaczego nie urodziłeś się w polsce 20 lat później ??
2820
#k1p nieaktywny
5 sierpnia 2011r. o 23:59
Właśnie o to chodzi. Za kierownicą trzeba mysleć. Nie tylko za siebie, ale za innych. Ja też często jeżdżę z prędkością większą niż dozwolona, nie zapinam pasów, często nie wożę ze sobą dokumentów....
Ale zawsze obserwuję, to co dzieje się wokół. Prognozuję, jaki ruch może wykonać kierowca chcący włączyć się do ruchu...
Jadąc motocyklem staram się przewidzieć, czy ktoś z podporządkowanej nie wymusi mi pierwszeństwa-wtedy zawsze zwalniam.
Dzięki temu już kilkanaście lat jeżdżę bez najmniejszego uszczerbku na zdrowiu czy mieniu.
A jako radę dla wszystkich, mogę napisać tylko tyle: patrzcie w lusterka i używajcie kierunkowskazów... Możecie sobie śmigać nawet 200 km/h, ale powinniście robić to bezpiecznie. Tylko tam,gdzie warunki na to pozwalają. Zawsze powinniście czuć frajdę z jazdy, ale wszystko w ramach zdrowego rozsądku. Nie zawsze idzie to w parze z przepisami, ale nawet, gdy się je łamie, nie powinniśmy stwarzać zagrożenia :-)
3655
#Kava nieaktywny
6 sierpnia 2011r. o 0:25
k1p napisał(a): Za kierownicą trzeba mysleć. Nie tylko za siebie, ale za innych.

A jako radę dla wszystkich, mogę napisać tylko tyle: patrzcie w lusterka i używajcie kierunkowskazów...

Zawsze powinniście czuć frajdę z jazdy, ale wszystko w ramach zdrowego rozsądku.

..nie powinniśmy stwarzać zagrożenia :-)

[img=1312582767_eicdicq.jpg]

[img=1312582802_rzl7bdv.jpg]

[img=1312582907_lajmlwk.jpg]

4549
#mleko nieaktywny
6 sierpnia 2011r. o 3:05
~nokiac3 napisał(a): mi osobiscie nie przeszkadza dzwiek motoru ( chociaz go nie posiadam), ani nie przeszkadzaja mi motocyklisci na drodze... jedyne co mnie wkurza to to ze w lecie gdzie jest upal i niestety okna w domu sa pootwierane, moe dziecko robiac drzemke kolo 13:00 budzi sie z płaczem bo ktoremuś z cyklistow niechcacy sie gazu dodało... to jest nie fer!!!!
to wybuduj się pod lasem na wsi i też sezonowo będziesz słyszeć tyle że kombajny :*
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza