Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
28 listopada 2018r. o 21:22
To nie jest tylko mój Stwórca. Również Twój Pomidor :) Wolna wola oznacza możliwość czynienia dobra i zła , ale jeśli już kto ma świadomość istnienia Stwórcy , bo o bogach nie mówimy , to nie przystoi czynić źle , nie z obawy przed karą , bo Stwórca nigdy nikogo nie skazał ,ale z chęci zjednoczenia się z ABSOLUTNYM DOBREM . Kto powiedział , ze pingwiny i bandyci w koloratkach to osoby duchowne ? Faryzeusze i Sadyceusze , podobnie jak Lewici też mieli się za duchowieństwo , co nie przeszkadzało im w handlu niewolnikami .

Dam Ci radę Pomidor , przestań sobie stawiać w gruncie rzeczy głupie pytanie , " czy wszechmocny bóg może stworzyć kamień którego nie podniesie ? "

Postaraj się raczej poszukać Stwórcy we własnym Sercu i Stwórcy zostaw dylemat , co zrobić z takimi odszczepieńcami własnej ŚWIADOMOŚCI . Po to jest właśnie KARMA , zło wobec INNEJ DUSZY musi zostać zapłacone cierpieniem ...

Pannazdzieckiem napisał(a):
~~Niebieski Mieczyk napisał(a):
falco napisał(a): zwracajcie uwagę na słowa jakie wypowiadacie w jego obecności ...;)
''sprzeda'' was prędzej czy póznej ,nieważne czy w pijackim widzie czy z powodu ułomności umysłowej ...

tak,tak ...wielu już tutaj ''poznało ''się na tobie ...
a prawdy nie zakrzyczysz ...

falco, masz racje. Osobiscie doswiadczylem tego o czym piszesz.

Mieczyk , jeśli masz jaja , to weź się zarejestruj na jeden dzień . Prześlij mi na priva numer telefonu i ustalimy , jaką to krzywdę Ci uczyniłem i jeśli faktycznie tak jest , to przeproszę i jeszcze flachę postawię , bo zgoda buduje :) Albo publicznie podaj numer telefonu i już dzwonię z przeprosinami , ale musiał bym wpierw wiedzieć za co ?

Dobranoc :)

Co jest Mieczyk ? Jaj nie masz , czy zapomniałeś własny numer telefonu . No więc Ty dzwoń do mnie , albo strzałkę chociaż puść , oddzwonię w celu wyjaśnienia wątpliwości ... 698201967

Dopisane 28.11.2018r. o godz. 21:22:

~Bławatkowy Hiacynt napisał(a): Wałęsa ma szacunek i uznanie na całym świecie i dostał Nobla a kurdupel nie ma szacunku nigdzie tym bardziej w Polsce bo ma jobla

Ta Bolek ma faktycznie mój szacunek , samotrzeć z rodzinął łobalił kłomunę . Ciekawym tylko kogo zalicza do rodziny , a właściwie których z " oficerów prowadzących " SB . Ja pierdziu Wasz poziom wiedzy , kolokwialnie rzecz ujmując wiele pozostawia do życzenia . Taki Obama też dostał Nobla w pokojowej dziedzinie , być może za kilkanaście konfliktów zbrojnych na całym świecie za jego prezydentury w Białym Domu.

I żeby było jasne nie bronię Kurdupla , bo jest chyba ostatnim oszustem tegoż mojego życia , ale mój Autorytet pan Michalkiewicz mawia , ze Kurdupel powinien dostać Nobla jako wynalazca , ponieważ wpierw wynalazł Bolka na prezia Polski , a dzisiaj wynalazł Dudka , też na prezia Polski. Prezio Polski , to taki skaczący na sznurkach pajacyk , co to zawsze powie to , co Starsi i Mondrzejsi każą .

Wiedza ważniejsza jest od wiary .

Wiara , nadzieja i miłość , to iluzja , jak bóg , honor i ojczyzna , co widać gołym okiem :)

No chyba , że Stwórca kocha , Tej MIŁOŚCI tylko zazdrościć :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Błękitnawy Zawciąg niezalogowany
28 listopada 2018r. o 21:37
Nie no rzeczywiście, pisowce mu zlagodzili wyrok. Z 10 miesięcy dozoru elektronicznego na 3 miesiące bezwzględnego więzienia. Prawie jak uniewinienie.
2900
#falco nieaktywny
28 listopada 2018r. o 21:57
nie pieprz...
dozór to był bardzo łagodny wyrok ..
a to że zamieniono to na bezwzględną odsiadkę to tylko efekt tego że złamał sadowe nakazy i pewien zakaz ...
podobnie łagodny wyrok zapadł za spalenie a raczej usiłowanie spalenia kukły tadka ...

podpowiem ci coś jeszcze -ktoś tam podobnie zrobił z kukła ''kłamczyńskiego''
wiesz jaki zapadł wyrok?...uniewinnienie

a więc nie czyn został karany tylko zlekceważenie orzeczenia sądu ...

na dzisiaj wystarczy ...

"bierz życie z każdym oddechem..."
211
skorn
28 listopada 2018r. o 22:27
Trzeba mieć nierówno pod sufitem, by popierać wsadzanie do więzienia za spalenie czyjejkolwiek kukły. Rozrywka dla plebsu. Ci co powinni faktycznie siedziec za działanie na szkodę Polaków, dostają stołki w UE.

<i>
13926
qwax_
28 listopada 2018r. o 23:08
skorn napisał(a): Trzeba mieć nierówno pod sufitem, by popierać wsadzanie do więzienia za spalenie czyjejkolwiek kukły.

Popieram

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
29 listopada 2018r. o 0:50
skorn napisał(a): Trzeba mieć nierówno pod sufitem, by popierać wsadzanie do więzienia za spalenie czyjejkolwiek kukły. Rozrywka dla plebsu. Ci co powinni faktycznie siedziec za działanie na szkodę Polaków, dostają stołki w UE.

Amen . Niezawisły sond we Wrocławiu widać ma jednak odmienne zdanie :D Ja to bym spalił nie tylko kukłę Sorosa , jak pan Rybak , spalił bym oryginał choćby za to , że własnych pobratyńców wysyłał do niemieckich obozów koncentracyjnych na terenie Polski , a dzisiaj finansuje islamski dżihad w Europie. Ale Stwórca nie rychliwy , za cierpienie płaci się cierpieniem i nie chodzi o piekło . Prawdziwe piekło zaczyna się tam , gdzie brakuje MIŁOŚCI , jak pisała Siostra Faustyna i ma ma to nic wspólnego z kotłami pełnymi smoły .

Wyobrażam sobie piekło tak , zaraz po śmierci nie ma Istoty , która poda Ci rękę i poprowadzi do następnej inkarnacji . Do kolejnej sali lekcyjnej , gdzie trzeba się czegoś nauczyć. Liczysz na Zbawienie i jesteś w dupie , bo nie ma tej Istoty , która jest mądrzejsza od Ciebie i już Cię nikt prowadzić do Stwórcy nie będzie . Nauczyciele zrezygnowali wobec Twego egoizmu. Błąkasz się więc między niebem i piekłem dopóki energia Twej Duszy , jaką ofiarował Ci Stwórca nie ulegnie rozproszeniu . A kiedy się rozproszy nie martw się cierpieniem , lecz brakiem egzystencji . To się nazywa właściwa śmierć . Dusza jest nieśmiertelna tylko w świetle Stwórcy . Gdy światła brakuje wtedy zaczyna się piekło braku egzystencji , ale w szczątkowej świadomości.

Jeden mój znajomy mawia , że KARMA ma również własną inteligencję i jak Sathana vel szatan potrafi dopiec na setki tysięcy lat szczątkową duszę , która odsunęła się od Światła Stwórcy . Tak właśnie wygląda piekło , według moich wyobrażeń :) Może moje wyobrażenia są z dupy wzięte , ale pamiętajcie ... kolekcjonuję przemyślenia Mądrych Istot i jeśli już coś uznaję za prawdę , to dzielę się tym , co wiem :)

My tu gadu , gadu , a tymczasem jutro znowu betoniara :D Dobranoc Skorniku , śpij Młody Padawanie , ale nie daj się uśpić , cokolwiek miało by to znaczyć z Twojego punktu widzenia :)

Dopisane 29.11.2018r. o godz. 00:50:

I ostatnia dygresja przed snem ... wiecie dlaczego pan Stanisław Michalkiewicz jest mym Autorytetem ?

Posłuchajcie :

Pytanie brzmi tak : kto mądrzejszy ? . Ten co potrafi słuchać , czy ten co potrafi mówić , ten co mówi prawdę , czy ten co słyszy , co chce usłyszeć ? Macie w powyższym kompendium wiedzy o świecie w którym żyjecie , co z nią zrobicie Wasza sprawa. Mówię o Stwórcy i Michalkiewiczu i pozostałych mych Autorytetach na tym samym poziomie jaźni ... no trochę przesadziłem z tym samym poziomem :D , ale ilekroć Michalkiewicz gada ... całkiem poważnie , to dostaję szczękościsku ze śmiechu. Z oczywistej prawdy :D

Jak ja lubię określenie teorie spiskowe :D ... dobra już spadam . Nie ględzę :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
2900
#falco nieaktywny
29 listopada 2018r. o 6:24
skorn napisał(a): Trzeba mieć nierówno pod sufitem, by popierać wsadzanie do więzienia za spalenie czyjejkolwiek kukły. Rozrywka dla plebsu. Ci co powinni faktycznie siedziec za działanie na szkodę Polaków, dostają stołki w UE.

podobnie z tymi co to jakieś portrety wieszają na szubienicach...
oni również dostarczają ''rozrywki''
a może ''nierówno mają pod sufitem'' ci którzy tworzyli takie prawo i odpowiednie na takie czyny paragrafy?

a co będziecie pisać jak przejdą do bardziej radykalnych ''rozrywek''?
czekacie na kolejnych ''rosiaków'' czy jak mu tam ?

ci co powinni siedzieć ,dzisiaj pilnie uczą się angielskiego bo właśnie ''stołki'' na nich czekają ...

"bierz życie z każdym oddechem..."
19709
#Anonim19709 nieaktywny
29 listopada 2018r. o 9:43
~Bławatkowy Hiacynt napisał(a): Taka jest różnica że Wałęsa jest legendarnym przywódcą walki o wolność a kurdupel bajkowym oszustem. Wałęsa broni Konstytucji a kurdupel ją depcze. Wałęsa się nie boi i nie potrzebuje ochrony a kurdupel na cmentarz idzie z ochroną a pomnika brata pilnuje milicja
[img=1543480977_fo9rvda.jpg]
[img=1543480992_0ql9q7n.jpg]
[img=1543481002_34akkav.jpg]
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza