To nie jest tylko mój Stwórca. Również Twój Pomidor :) Wolna wola oznacza możliwość czynienia dobra i zła , ale jeśli już kto ma świadomość istnienia Stwórcy , bo o bogach nie mówimy , to nie przystoi czynić źle , nie z obawy przed karą , bo Stwórca nigdy nikogo nie skazał ,ale z chęci zjednoczenia się z ABSOLUTNYM DOBREM . Kto powiedział , ze pingwiny i bandyci w koloratkach to osoby duchowne ? Faryzeusze i Sadyceusze , podobnie jak Lewici też mieli się za duchowieństwo , co nie przeszkadzało im w handlu niewolnikami .
Dam Ci radę Pomidor , przestań sobie stawiać w gruncie rzeczy głupie pytanie , " czy wszechmocny bóg może stworzyć kamień którego nie podniesie ? "
Postaraj się raczej poszukać Stwórcy we własnym Sercu i Stwórcy zostaw dylemat , co zrobić z takimi odszczepieńcami własnej ŚWIADOMOŚCI . Po to jest właśnie KARMA , zło wobec INNEJ DUSZY musi zostać zapłacone cierpieniem ...
Pannazdzieckiem napisał(a): ~~Niebieski Mieczyk napisał(a): falco napisał(a): zwracajcie uwagę na słowa jakie wypowiadacie w jego obecności ...;)
''sprzeda'' was prędzej czy póznej ,nieważne czy w pijackim widzie czy z powodu ułomności umysłowej ...
tak,tak ...wielu już tutaj ''poznało ''się na tobie ...
a prawdy nie zakrzyczysz ...
falco, masz racje. Osobiscie doswiadczylem tego o czym piszesz.
Mieczyk , jeśli masz jaja , to weź się zarejestruj na jeden dzień . Prześlij mi na priva numer telefonu i ustalimy , jaką to krzywdę Ci uczyniłem i jeśli faktycznie tak jest , to przeproszę i jeszcze flachę postawię , bo zgoda buduje :) Albo publicznie podaj numer telefonu i już dzwonię z przeprosinami , ale musiał bym wpierw wiedzieć za co ?
Dobranoc :)
Co jest Mieczyk ? Jaj nie masz , czy zapomniałeś własny numer telefonu . No więc Ty dzwoń do mnie , albo strzałkę chociaż puść , oddzwonię w celu wyjaśnienia wątpliwości ... 698201967
Dopisane 28.11.2018r. o godz. 21:22:
~Bławatkowy Hiacynt napisał(a): Wałęsa ma szacunek i uznanie na całym świecie i dostał Nobla a kurdupel nie ma szacunku nigdzie tym bardziej w Polsce bo ma jobla
Ta Bolek ma faktycznie mój szacunek , samotrzeć z rodzinął łobalił kłomunę . Ciekawym tylko kogo zalicza do rodziny , a właściwie których z " oficerów prowadzących " SB . Ja pierdziu Wasz poziom wiedzy , kolokwialnie rzecz ujmując wiele pozostawia do życzenia . Taki Obama też dostał Nobla w pokojowej dziedzinie , być może za kilkanaście konfliktów zbrojnych na całym świecie za jego prezydentury w Białym Domu.
I żeby było jasne nie bronię Kurdupla , bo jest chyba ostatnim oszustem tegoż mojego życia , ale mój Autorytet pan Michalkiewicz mawia , ze Kurdupel powinien dostać Nobla jako wynalazca , ponieważ wpierw wynalazł Bolka na prezia Polski , a dzisiaj wynalazł Dudka , też na prezia Polski. Prezio Polski , to taki skaczący na sznurkach pajacyk , co to zawsze powie to , co Starsi i Mondrzejsi każą .
Wiedza ważniejsza jest od wiary .
Wiara , nadzieja i miłość , to iluzja , jak bóg , honor i ojczyzna , co widać gołym okiem :)
No chyba , że Stwórca kocha , Tej MIŁOŚCI tylko zazdrościć :)