Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

~s niezalogowany
12 maja 2013r. o 22:40
falco napisał(a): ludziom nie przeszkadzał poziom życia tylko zależnośc systemowa narzucona przez ZSRR,brak suwerenności politycznej

A ZSRR od kogo zależał? Od nikogo. Czemu więc i tam system upadł?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
12 maja 2013r. o 22:42
Preczzkomuna napisał(a): Gdy o ile mi się wydaje dzisiaj więcej dzieci jeździ na kolonie niż za komuny ale mogę się mylić.

Mylisz się , ja jeździłem dzieckiem będąc , swoich dzieci wysłać na kolonie nie jestem w stanie tegoż roku , poprzednich również , przyszłych myślę , że też nie, zarabiam w kapitaliźmie jedynie na przeżycie , swoje i dzieci ... dobrze , że żony już nie mam :D to jakoś leci.

Ordoliberalizm Drogi Kolego :) Dbałość o wszystkich , to najkrótsza droga do komunizmu. Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~s niezalogowany
12 maja 2013r. o 22:46
falco napisał(a): znasz sumkę jaką dzisiaj ,,wisimy,, ?
zegar Balcerka ciągle zapierdziela jak oszalały...
jak to się ma do długu gierkowskiego?

Gdbyśmy mieli Margaret Thatcher zamiast układu przy okragłym stole dziś sytuacja wyglądałaby inaczej.

~s niezalogowany
12 maja 2013r. o 22:51
Pannazdzieckiem napisał(a): zarabiam w kapitaliźmie

To nie jest kapitalizm. PRL zmienił się w postkomunityczno-solidarnościowa hybrydę. Czemu porównujesz coś takiego z kapitalizmem, na którego wypracowanie trzeba dziesiątków lat? Jedno pokolenie to za mało.
2900
#falco nieaktywny
12 maja 2013r. o 23:03
dlaczego?
w prostych słowach :)
wprowadzony przez Polskę ruch wolnościowy pokazał innym narodom ze można obalic nawet mocarstwo i dyktatury
że można się uniezależnic i żyć swobodnie we własnym kraju...
zrozumiał to Gorbaczow że pewnych mechanizmów nie można już będzie zatrzymać...
dobrowolne oddanie władzy nazwano ,,pieriestrojką,, a świat powitał to z entuzjazmem...
tylko obrzydliwi Germanie potrafili wyciagnać odpowiednie wnioski... ;)

Dopisane 12.05.2013r. o godz. 22:59:

~s napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a): zarabiam w kapitaliźmie

To nie jest kapitalizm. PRL zmienił się w postkomunityczno-solidarnościowa hybrydę. Czemu porównujesz coś takiego z kapitalizmem, na którego wypracowanie trzeba dziesiątków lat? Jedno pokolenie to za mało.

masz rację... :)

Dopisane 12.05.2013r. o godz. 23:03:

na dzisiaj dosyć
mamy ciekawy filmik więc...dobranoc komuszki...
ci starzy i ci młodzi... :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
~s niezalogowany
12 maja 2013r. o 23:13
Bo dążenie do wolności leży w naturze człowieka. Można dać mu wiele rzeczy "za darmo", ale prędzej czy później wszelkie ograniczenia dadzą się we znaki i nastąpi bunt. Dlatego wybieram kapitalizm z jego wszystkimi błędami.

I zaznaczam poraz kolejny, w Polsce kapitalizmu nie ma. Po 89 r. nie było w naszym nieszczęśliwym kraju partii z programem takim, jaki ma UPR czy KNP.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
12 maja 2013r. o 23:19
~s napisał(a): ... Jedno pokolenie to za mało.

Słuszna uwaga Młody Padawanie. Sam więc widzisz , że wolny rynek nie istnieje , szczególnie ten z naukowego bełkotu Miltona Friedmana, noblisty naszego ukochanego :) Preczzkomuną , dalej twierdzisz , że współczesny Świat nie jest domeną korporacjionizmu i banksterów , zwanych .... na najwyższym poziomie ... właścicielami ? Teorie spiskowe mają to do siebie , że zmuszają do myślenia.

Ale , ale ... wyobraźcie sobie , że chcecie w proch obrucić osiemnaście stalowych słupów o rozmiarach 426 metrów wysokości , dwa i pól szerokości i ... w wieżach zamkniętych , jak księżniczka. Wyobraźcie sobie , że trzy , kilkutonowe samolocici ... mogły takie słupy przewrócić ... temperatura musiała by być , jak we wnętrzu Słońca ... 4,5 tys stopni C
A miała jedynie 2800 , a wieże runeły. Patrz Pan Panie Pzemku , jakież to cuda się ludzkości przytrafiają :) Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
2951
#Anonim2951 nieaktywny
13 maja 2013r. o 8:06
Pannazdzieckiem napisał(a): ... Teorie spiskowe mają to do siebie , że zmuszają do myślenia ...

: )
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza