Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

10114
#alter nieaktywny
18 maja 2014r. o 21:44
fobiak napisał(a): fakty sie nie obronia, scierwomedia i aparat naukowy fakty pozacieral za pomoca roznych interpretacji, opracowan, publikacji a dostep do zrodel jest trudny i maja go nieliczni, narod wychowany w holdowaniu autorytetow nie ma potrzeby sprawdzania tego co konsumuje.

Tak, ty wiesz najlepiej, gdzie znaleźć prawdę. I tak w ogóle urodziłeś się przed Chrystusem, spałeś z mitami greckimi pod poduszką, i jak o historii się rozmawia to nikt ci nie podskoczy bo przecież masz już ponad 2000 lat :P. Polską się szczycisz, a czasami wstydzisz, tylko jakoś po POLSKU pisać poprawnie nie zdążyłeś się nauczyć. I raczej się już nie nauczysz, bo po co, i tak właściwie demencja ci na to nie pozwala :D

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
18 maja 2014r. o 21:55
fobiak napisał(a):

fakty sie nie obronia, scierwomedia i aparat naukowy fakty pozacieral za pomoca roznych interpretacji, opracowan, publikacji a dostep do zrodel jest trudny i maja go nieliczni, narod wychowany w holdowaniu autorytetow nie ma potrzeby sprawdzania tego co konsumuje. ...

Nie mów mi o "autorytetach" , bo mnie k.urwica bierze na sam dźwięk. Napisał bym z prawdziwą przyjemnością coś jeszcze , ale obiecałem , a prawdziwy facet słowa dotrzymuje , albo przynajmniej próbuje :D Dzięki za wyjaśnienie Droga Przyjaciółko :*

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
2161
#fobiak nieaktywny
18 maja 2014r. o 22:19
alter, nie spiesz sie zostaw sobie czas, i odpowiedz mi co miales na mysli piszaac te zdania, ktore tobie rozdzielilem, juz raz probowalem od ciebie wyciagnac tajemnice przekazu ale byc moze moj zapis byl nieczytelny lub przeoczyles moja prosbe, dlatego tym razem zrezygnowalem z zapisu typowo wierszowego i uzylem cytatowego.

Zmoderowano 18.05.2014 godz.22:27 - powód: Jak cytujesz , to wybrany tekst , a nie całość. I pomijaj soją poprzednią wypowiedź. (moderator)
10114
#alter nieaktywny
18 maja 2014r. o 22:22
fobiak napisał(a):
nie spiesz sie zostaw sobie czas, i odpowiedz mi co miales na mysli piszaac te zdania, ktore tobie rozdzielilem, juz raz probowalem od ciebie wyciagnac tajemnice przekazu ale byc moze moj zapis byl nieczytelny lub przeoczyles moja prosbe, dlatego tym razem zrezygnowalem z zapisu typowo wierszowego i uzylem cytatowego.

Analfabeto niczego ci nie mam zamiaru tłumaczyć. Słowa bronią się same, jak nie rozumiesz to twój problem.

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
12245
#GeorgeOrwell nieaktywny
18 maja 2014r. o 22:28
Szefowa PTE o likwidacji polskiego kapitału

Prof. Elżbieta Mączyńska będąca szefową Polskiego Towarzystwa Ekonomicznego, udzieliła wywiadu portalowi Gazeta.pl, w którym obala mity dotyczące polskiej gospodarki po 1989 roku. Zdaniem ekonomistki, Polska w łatwy sposób pozbyła się swojego kapitału, a ten wbrew liberalnym dogmatom ma narodowość.

Mączyńska skrytykowała przede wszystkim działalność zachodnich hipermarketów na terenie Polski, które nie przynoszą państwu żadnych korzyści podatkowych, a swoje zyski wyprowadzają do innych krajów, gdzie też płacą podatki. Ekonomistka uważa także, że zagraniczne koncerny wykupują polskie firmy za bezcen, często je niszcząc, aby zrobić miejsce dla swoich produktów. Przykładem takiego stanu rzeczy jest przede wszystkim prywatyzacja po 1989 roku. U jej początków sprzedawano przede wszystkim firmy przynoszące zyski, co kończyło się często ich zamknięciem. W prostej linii oznaczało to więc, że państwo uzyskiwało jednorazowy przykład w postaci sprzedaży swoich aktywów, a następnie traciło stały dochód z podatków płaconych dotychczas przez te firmy.

Szefowa Polskiego Towarzystwa Ekonomicznego uważa, że w Polsce nie zadbano należycie o rodzime marki. Nasz rynek był łakomym kąskiem dla zagranicznych kontrahentów, ponieważ po latach niedoborów w czasach PRL-u, Polacy pragnęli nowości, a obce produkty wypierały rodzimą produkcję. Mączyńska podkreśla również, że rządzący nie zadbali o należyty system podatkowy, dostosowany do warunków globalizacji i przeciwdziałający wyciekowi pieniędzy z Polski.

Na podstawie: money.pl

&#8222;Jeśli nie dostrzegasz swojego zniewolenia, znaczy to tyle ze masz dusze niewolnika&#8221;
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
18 maja 2014r. o 22:38
Jedną radę miałbym. Zmień dyskutanta Kolego Komunisto . Obecny do pięt Ci nie dorasta , ja z resztą też. Aż tak dobrym historykiem nie jestem. Przestrzeń mnie interesuje ... kwazary , przez które można podróżować. Starożytni wiedzieli jak to robić , współczesne Lemingi pchają się do piramid , nie wiedząc nic o Arce Przymierza , alias Czarnym Słońcu. Jak myślisz nowonarodzony Orwellu , uda nam się pchnąć Bolecnautów w kierunku wiedzy , czy nadal będą taplać się w przeszłości ?

Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~czytający niezalogowany
18 maja 2014r. o 23:15
"Największym wrogiem i to bardzo groźnm wrogiem altera jest sam alter .Im więcej pisze tym więcej ran sam sobie zadaje ,ponieważ inni to czytają i na tej podstawie wyrabiają sobie opinie o nim"

Dokładnie!

Dlaczego w tym temacie nie działa opcja: "cytuj tego posta"? :>
211
skorn
19 maja 2014r. o 1:03
fobiak napisał(a): nawet nie wiedzialalem, ze byly wybory do sejmu, pewnie przydent zabronil wychodzic z grobow

Wojna to faktycznie idealny czas na organizowanie wyborów.

<i>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza