Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

10114
#alter nieaktywny
19 maja 2014r. o 14:30
to jest dobre :)[img=1400502609_un8lu0x.jpg]

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
10897
#Anonim10897 nieaktywny
19 maja 2014r. o 14:54
Pannazdzieckiem napisał(a): Wybory lada chwila , obyśmy mieli podobnych przedstawicieli w europarlamencie , co śp. Lepper :

Ale mieć nie będziemy.

Nie będziemy już mieć takiego Polityka ;( Dlatego ,że głosił prawdę , podawał wiele faktów , że nie uznawał w sprawie Polski kompromisów....zapłacił najwyższą cenę ;(

Pytanie - czy warto było ?? :>

Dopisane 19.05.2014r. o godz. 14:54:

Preczzkomuna napisał(a):

Będziemy mieli, Nowa Prawica Janusza Korwin-Mikkego.

Zrób zestawienie na kartce - po lewej stronie - cele gospodarczo-polityczne dla Polski (,Nowej Prawicy)

po prawej stronie - metody i możliwości ich realizacji... :>

Nowa Prawica J.K-M nie zdziała w interesie Polski niczego co pomoże Polakom...Ponieważ kasa partyjki świeci raczej pustkami , forsa się przyda .I o to idzie bój :D
10114
#alter nieaktywny
19 maja 2014r. o 14:55
virgo napisał(a): Nie będziemy już mieć takiego Polityka ;( Dlatego ,że głosił prawdę , podawał wiele faktów , że nie uznawał w sprawie Polski kompromisów....zapłacił najwyższą cenę ;(

Pytanie - czy warto było ?? :>

Virgo, skąd to upodobanie? Nie śledziłem specjalnie wypowiedzi Lepera, więc zapytam, jakie fakty podawał? Co to znaczy, że głosił prawdę?

O ile mi wiadomo, na początku swojej drogi był "autentyczny", a potem? Czy czasami nie wpadł w tę pełną fałszu "dziurę polityki" :)

10897
#Anonim10897 nieaktywny
19 maja 2014r. o 15:06
Witaj Alterze.. Za dużo pytań do mnie naraz. :D Odpowiem tak - odpowiedź na Twoje pytania znajdziesz na you tube , poszukaj. Są tam obszerne wypowiedzi sp.Leppera o wiele sprawach gospodarczych i politycznych naszego kraju , o politykach , polityce zagranicznej , finansach itd...itp...
Zapytałeś - skąd u mnie takie upodobanie ??
Lubię LUDZI MĄDRYCH !! Co nie znaczy ,że każdy wykształcony jest mądry. Znasz powiedzenie - zakuć , zdać , zapomnieć ?? A gdzie miejsce na mądrość ;(
10114
#alter nieaktywny
19 maja 2014r. o 15:17
virgo napisał(a):
Lubię LUDZI MĄDRYCH !! Co nie znaczy ,że każdy wykształcony jest mądry. Znasz powiedzenie - zakuć , zdać , zapomnieć ?? A gdzie miejsce na mądrość ;(

Zgadzam się. Jednak mądrość bez wykształcenia, jest ograniczona. Najlepiej, kiedy mądrość życiową wspiera solidne wykształcenie i inteligencja. Do tego niezmiernie ważna jest uczciwość potencjalnego polityka. Jakoś nie mam takiego obrazka w pamięci, jeżeli chodzi o Lepera. Na początku mi się podobał, potem się uwikłał, i jakoś według mnie stracił swoją wyrazistość. Nie będę wracał do jego wypowiedzi, myślałem, że masz na myśli jakieś konkretne jego poglądy, opinie. Dla mnie jego osoba nie wyrosła ponad przeciętność :)

~mir.ko niezalogowany
19 maja 2014r. o 16:12
Najlepszym przykładem mądrości życiowej są Adam H. i Jarosław K. Potrafią przyznać się do wysokich pożyczek bez oprocentowania. Dzięki takim politykom Polska może nie płaciłaby zapewne żadnych odsetek UE... może
10114
#alter nieaktywny
19 maja 2014r. o 17:43
~mir.ko napisał(a): Dzięki takim politykom Polska może nie płaciłaby zapewne żadnych odsetek UE... może

Interesująca uwaga :) może?

211
skorn
19 maja 2014r. o 18:01
fobiak napisał(a): wyborow nie mozna zorganizowac a panstwo mozna zalozyc bez woli narodu. panstwo, ktore nie ma zadnych struktur panstwowych. nie wiem co lub kogo ty bronisz ale to co robisz nie swiadczy o twojej nawet prymitywnej inteligencji.

W takim razie Armia Krajowa jako siły zbrojne Polskiego Państwa Podziemnego też była nielegalna. Twoja logika prowadzi do absurdów.

<i>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.