Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
8 czerwca 2014r. o 20:24
Mirek :) ... proszę Cię , spytaj swej Damy , jak się czyta między wierszami :) O ironio, PKB rośnie im bardziej Naród jest chory , albowiem tzw. służba Zdrowia , to również składnik sprzedanych towarów i usług. Jestem pewien , że wolisz być zdrowym i bogatym , niż chorym i biednym . Ale im więcej chorych , tym większy PKB :D

Czy jest na sali jeszcze jaki ekonomista po fakultetach :D ?

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2161
#fobiak nieaktywny
8 czerwca 2014r. o 20:45
to jest manipulacja bez zalozenia jak mogla wygladac prl dzisiaj
rownie dobrze mozna bylo porownac samochody 3rp do samochodow w sredniowieczu
albo obecnych studentow z studentami podczas 2 wojny sw.
szczycenie sie statystyka barania to tylko polak potrafi

Dopisane 08.06.2014r. o godz. 20:45:

mozna bylo te porownia zrobic bez prl i bez 3rp ogolnie dla polski ale w porownaniu z systemami jest to wykopywaniem nieboszczyka i sprzeczanie sie kto jest wyzszy wykopujacy czy nieboszczyk
2900
#falco nieaktywny
9 czerwca 2014r. o 5:53
a mnie za peerelu było lepiej... :P

jakby lat było mniej,tata z mamą na mnie tyrali a ja sem ''skakał z kwiatka na kwiatek'' ku obopólnej radości...

chyba ''obopólnej'' bo nie pamiętam ''reklamacji'' :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
10114
#alter nieaktywny
9 czerwca 2014r. o 9:49
Aby dopełnić temat, czy było lepiej za PRL :)

Należy przyznać, że nie wszystko teraz zostało zrobione doskonale. Wszyscy wiemy co. Jednak wydaje się, że w obecnych czasach żyje się znacznie lepiej, wygodnie, kolorowo i bezpiecznie. Co ważne bez okupanta na utrzymaniu. Nie dawno miałem okazję rozmawiać z piekarzem, co prowadził piekarnię w tamtych czasach. Ruskie mieli zawsze gwarantowaną ilość chleba, ale też wyrobów rzeźniczych. Polakowi mogło zabraknąć, ruskim nie.

A tutaj ważny głos w dyskusji :) Kornel Morawiecki.

"Po 25 la­tach wol­no­ści cią­gle żywa jest w Panu duma z bycia czło­wie­kiem So­li­dar­no­ści?

Przy całym moim kry­ty­cy­zmie, mówię to bez chwi­li za­wa­ha­nia: dziś świat jest lep­szy. Nie grozi nam kon­fron­ta­cja ze Związ­kiem So­wiec­kim, nie mu­si­my oba­wiać się wojny nu­kle­ar­nej. Ale trze­ba cały czas dbać o ten świat.

A Pol­ska? Jest dziś pięk­na, ale – mo­gła­by być pięk­niej­sza?"

http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/kornel-morawiecki-pelzamy-zamiast-fruwac/tzlnk

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
12245
#GeorgeOrwell nieaktywny
9 czerwca 2014r. o 9:56
dowcip na początek dnia :)
Mosze skarżył się rabinowi na warunki panujące w domu: żona, dzieci, synowe, wnuki, wszyscy krzyczą, ciasnota. Nie do wytrzymania. Rabe mu poradził: "Mosze, ty kup sobie kozę i trzymaj ją w domu". Mosze, bardzo zdziwiony, posłusznie kupił kozę. Po kilku dniach przyszedł do rabina na skargę: "Rabe, cóżeś mi doradził!!! Żona, dzieci, synowe, wnuki, wszyscy krzyczą, koza beczy wszystko nam zjada nie mamy co jeść . Jeszcze większy hałas i ciasnota". Na to rabin: "Mosze, ty teraz wyprowadź kozę". Mosze posłusznie sprzedał kozę, po kilku dniach wrócił do rabina i powiedział: "Dzięki ci, Rabe. Jaki mam teraz spokój i dostatek".
W 1989 r wprowadziliśmy sobie kozę do domu ,może czas ją wyprowadzić :)

&#8222;Jeśli nie dostrzegasz swojego zniewolenia, znaczy to tyle ze masz dusze niewolnika&#8221;
10114
#alter nieaktywny
9 czerwca 2014r. o 10:07
Dla mnie ta "koza", kiedy daje dużo mleka, jest przydatna. Zobaczymy, jak będziecie narzekać, kiedy mleka będzie mniej :) W budżecie UE, obecnie Polska netto najwięcej korzysta, i póki co trzeba z tego korzystać, jak najwięcej. A potem się zobaczy :)

2161
#fobiak nieaktywny
9 czerwca 2014r. o 11:20
alter napisał(a): Dla mnie ta "koza", kiedy daje dużo mleka, jest przydatna. Zobaczymy, jak będziecie narzekać, kiedy mleka będzie mniej :) W budżecie UE, obecnie Polska netto najwięcej korzysta, i póki co trzeba z tego korzystać, jak najwięcej. A potem się zobaczy :)

nie bedzie zadnego potem. potem zobaczymy to wypowiedz kogos, kto zyje a w zasadzie nie zyje tylko egzystuje z dnia na dzien, bez perspektyw. morawiecki mowi wyraznie, ze orzelek w koronie moze tylko pelzac a nie fruwac. chcial taka polske to taka ma i nie ma prawa do narzekania. duzo bledow w tej jego wypowiedzi bo nie zna historii i uzywa terminow nieadekwatych do dziejow historycznych. nie bede sie odnosil do jego bledow bo za duzo roboty z tym.

Dopisane 09.06.2014r. o godz. 11:17:

potem to w polsce zostana sami rencisci, nie martw sie o nich, rzad wezmie nastepne bilion kredytu

Dopisane 09.06.2014r. o godz. 11:20:

alter napisał(a): obecnie Polska netto najwięcej korzysta, i póki co trzeba z tego korzystać, jak najwięcej. A potem się zobaczy :)

unia nie dawala i nie daje nic nikomu za darmo wczesniej czy pozniej zabiora sobie co ich
10114
#alter nieaktywny
9 czerwca 2014r. o 11:27
fobiak napisał(a):
nie bedzie zadnego potem. potem zobaczymy to wypowiedz kogos, kto zyje a w zasadzie nie zyje tylko egzystuje z dnia na dzien, bez perspektyw.

Dla takich co egzystują z dnia na dzień? To niby ty? :)

O "fruwaniu orzełka" to można przeróżnie myśleć znaczeniowo. Idealistów i bajarzy tutaj na forum jest już za wiele. Naucz się myśleć realnie, inaczej zawsze będziesz kopany w zadek.

Kolejna perspektywa budżetowa UE jest wystarczająco korzystna, aby tymczasem myśleć spokojnie o rozsądnym gospodarowaniu. Tacy, jak ty nigdy nic w Polsce na lepsze nie zmienią. Tacy, jak ty tylko konfabulują i narzekają. Weź się lepiej za "rolę" może wtedy, jakiś chleb upieczesz. Blablanie na dobre ci nie wychodzi. :D

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza