Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

~mir.ko niezalogowany
9 czerwca 2014r. o 19:41
brakuje nam jakiegoś elementu. urzędników nie będziemy mieć mądrzejszych, co najwyżej z innymi poglądami. brak dyscypliny, wzajemnego kontrolowania, odpowiedzialności. to stwarza okazje a nawet przymus że młodzi zdolni altruiści, natychmiast wchłaniani są w machine totalnego luzu i kolesiostwa. tak będzie z każdą partią, bo żadna póki co nie odznacza się wewnetrzną dyscypliną i wysokim poziomem spotkań masowych, jest jedynie banalna aż żenująca krytyka innych.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
9 czerwca 2014r. o 19:46
ponad 200/h przez Warszawę...

trzeba mu koniecznie za karę zabrać ''prawko'' :D
wezwać też rodziców na rozmowę niech mu zabiorą kieszonkowe bo jeszcze uzbiera na szybsze autko... ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
2161
#fobiak nieaktywny
9 czerwca 2014r. o 19:51
~mir.ko napisał(a):
fobiak napisał(a):
alter napisał(a): obecnie Polska netto najwięcej korzysta, i póki co trzeba z tego korzystać, jak najwięcej. A potem się zobaczy :)

unia nie dawala i nie daje nic nikomu za darmo wczesniej czy pozniej zabiora sobie co ich

i co z tego. nasz problem jest inny. wielu z nas bierze kredyt i spłaca odsetki z korzyscią dla siebie. to samo dotyczy Państwa. tyle że nadal z unią czy bez nie mamy pomysłu na solidne Państwo. ostatnio słyszałem ze jakies długi mają nam nawet umorzyć. ale jak ktoś jest bez pracy i nawet jak mu się anuluje kredyty to dobrze wiemy jak się z tego cieszy...

ale ty masz porownania, ty bierzesz kredyt to nie zadluzasz sasiada, ani lawki w parku, biorac kredyt nie skazujesz innych na dozywotnia ruine (pomijam zyrantow).
panstwo biorac kredyt, pozbywa sie majatku, zadluzajac jednoczesnie na dlugie lata, ciebie, twoje dzieci i ich dzieci, na koncu bedziecie bez dachu nad glowa i to nie tylko z toba tak bedzie ale ze wszystkimi polakami. nie masz pojecia o czym ty piszesz. zajmij sie naciaganiem strun na gitare.
zarty se robi z polakow, zachowujesz sie jakbys mial pierwsze miejsce przy przychylonym korycie. alterowi sie nie dziwie bo on nie wie przewaznie o czym pisze ale tobie to dziwie sie bardzo.
2900
#falco nieaktywny
9 czerwca 2014r. o 19:53
kur...!!!!!
ja mam być karany za 51'' na 50-e? :>

ja jak nie pójdę do pracy w tzw''boże ciało'' bo mi sumienie :D nie pozwala to następnego dnia mogę bruk szlifować... :>
a ten dupek na dyrektorskim stołku ?...gdzie przysięga Hipokratesa?

chyba ''Hipokrytesa'' bo w prywatnym gabinecie ''sumienie'' wystawia przed drzwi... :>

"bierz życie z każdym oddechem..."
~mir.ko niezalogowany
9 czerwca 2014r. o 20:01
heheh

oczywiście, przyjmuje że często moge sie mylic. ale ruina jednostki to nie dokońca tylko jej sprawa. a co z małżonkiem i dziećmi które moga być pozbawione domu, edukacji ? efekt domina taki sam. dochodzi do samobójstw, często ze skutkiem na inne rodziny. rozsypują się rodziny, dzieci tracą wartości na braku których zakładają kolejne rodziny bez fundamentu itd..
11842
#Zdemotywowany nieaktywny
9 czerwca 2014r. o 20:12
weź się już nie kompromisuj człowieku. Co ty jesteś jakiś upośledzony? Co ty jeszcze napiszesz mądrego? Pensję PSL-owcowi już oddałeś, przecia on taki biedny. Rozumiem 40 stopni w słońcu, no ale zlituj się człowieku, wy krec sobie jakiś kefir na łeb.

Zastosowana autokorekta

~mir.ko niezalogowany
9 czerwca 2014r. o 20:15
prosty przykład braku dyscypliny
~mir.ko niezalogowany
9 czerwca 2014r. o 20:17
przeczytaj sobie ile dania daje misiecznie królowi i jego rodzinie a potem zastanów się nad 4 tys zasiłku dla garstki. moze zaczasisz baze
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.